Şimdi Ara

Citroen e-C4 ve e-C4 X'de yeni dönem: Daha fazla güç ve menzil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Citroen e-C4 ve e-C4 X'de yeni dönem: Daha fazla güç ve menzil
    Citroën, ë-C4 ve ë-C4 X ile C segmentinde birbirini tamamlayan iki elektrikli araç sunan marka olarak öne çıkmayı sürdürürken bu iddiasını araçları daha da geliştirerek ileriye taşıyor. Şirket, WLTP döngüsünde 420 km’ye kadar menzile ulaşabilen yeni yüksek performanslı ë-C4 ve ë-C4 X versiyonlarını müşterilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.



    İlk versiyona kıyasla menzilleri yaklaşık %17 artarak 360 km’den 420 km’ye çıkan otomobiller, yeni 54 kWsa batarya ve 115 kW (156 HP) güç üreten daha verimli motorlarıyla rekabetteki konumlarını daha da üst bir seviyeye taşıyorlar. Artan menzil sayesinde Citroën, müşterilerin mobilite ihtiyacını karşılamak konusunda iddiasını güçlendirirken optimum menzil ve maliyet odaklı yaklaşımını da sürdürüyor.



    Stratejik olarak belirlenmiş batarya boyutu ve 100 kW hızlı şarj işlevi çok yönlü kullanım sunarken aynı zamanda rekabetçi bir fiyat konumlandırmasını da destekliyor. Her iki elektrikli model, içten yanmalı motora sahip C4 ve C4 X modellerinin iç mekan genişliği ve kabin içi kullanım özelliklerini elektrikli güç-aktarma sisteminin avantajlarıyla birleştiriyor.



     



    Yeni elektrikli motor ile verimliliğe daha fazla odaklanılıyor



    Citroen e-C4 ve e-C4 X'de yeni dönem: Daha fazla güç ve menzil
    ë-C4 ve ë-C4 X, ortalama WLTP döngüsüne göre 400 km değerinin üzerine çıkan menzilini yeni bir elektrik motorun desteğiyle sağlıyor. Yeni elektrikli güç-aktarma sistemlerinin motoru ve bataryası, daha verimli olacak ve önemli teknolojik gelişmelerden yararlanacak şekilde tasarlandı. Sabit mıknatıslı senkron elektromotor yerini 115 kW veya 156 HP gücünde hibrit senkron elektromotora (HSM) bırakıyor. Bu nedenle 15 kW (20 HP) ek güç sağlanmış oluyor. Motor ayrıca ilk hareket anından itibaren 260 Nm tork üretiyor.



    Yeni 54 kWsa batarya, daha önceki batarya paketine göre 4 kWsa ek kapasiteye sahip. 102 hücre ve 17 modülden oluşan kompakt batarya, hızlı şarj için sıvı termal sisteme ve standart bir ısı pompasına sahip. Yüksek voltajlı lityum iyon batarya, %60 nikel, %20 manganez ve %20 kobalt yerine %80 nikel, %10 manganez ve %10 kobalt olmak üzere daha yüksek nikel oranına sahip. Bu da daha iyi enerji yoğunluğu ve daha uzun batarya ömrü sağlıyor.



    Tüm bu teknolojik gelişmeler mevcut versiyona kıyasla %17 artışla 420 km’ye (Ortalama WLTP döngüsü) varan bir menzil sunuyor. Ayrıca ortalama enerji tüketimini 12 kW/saate düşüren enerji verimliliği de söz konusu. Menzildeki artışa ek olarak, 0°C’ye yakın sıcaklıklarda bile şehir içi kullanımında +30 km’ye varan menzil artışı sağlıyor.



     



    Elektrik motorunun verimliliği, batarya ve enerjiyi geri-kazanım işlevi, menzile katkı sağlıyor. Ayrıca C4 ve C4 X’in tasarımı da verimliliği destekliyor. Kompakt batarya boyutu daha az ağırlık ve dolayısıyla daha düşük tüketim anlamına geliyor. 100 kW DC hızlı şarj özelliği sayesinde şarj süreleri optimize ediliyor.



    Citroen e-C4 ve e-C4 X'de yeni dönem: Daha fazla güç ve menzil
    Isıtma ve soğutmada yüksek enerji verimliliği için nem sensörlü ısı pompası gibi standart özellikler mevcut. 18 inç A+ enerji sınıfına sahip lastikler, yuvarlanma direncini azaltıyor ve sürtünmeden kaynaklanan enerji kaybını en aza indiriyor. Bagaj kapağına uzanan C4 X silueti, aerodinamiği optimize eden akıcı ve dinamik bir profil ortaya koyuyor.



    Batarya kapasitesi artmasına rağmen şarj süreleri artmıyor. Böylece kullanım rahatlığı ve pratiklik özellikleri aynen devam ediyor. ë-C4 ve ë-C4 X’in yeni elektromotoru tüm kullanım gereksinimlerine ve şarj çözümlerine uyumlu olarak standart tek fazlı 7,4 kW entegre şarj cihazıyla donatılıyor. Ayrıca ë-C4 ve ë-C4 X, 100 kW hızlı şarj (DC) ile 30 dakikada %20’den %80’e şarj olabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Tesla Cybertruck, üretime yakın haliyle görüntülendi



    Ulaşılabilir, pratik ve kullanışlı elektrikli ulaşım



    Günlük kullanıma uygun ë-C4 ve ë-C4 X, farklı seyahat alışkanlıklarını karşılayan ve ulaşılabilir bir elektrikli ulaşım çözümü sunuyor. Hem ë-C4 hem de ë-C4 X modellerinde en üst donanım seviyesi olan Shine Bold ile sunulacak yeni ve daha güçlü 115 kW (156 HP) elektrik motoru ve yeni 54 kWsa batarya daha fazla sürüş keyfi, menzil ve çok yönlü kullanım sağlıyor.



    Her iki elektrikli çözüm de Citroën’in ë-konfor konsepti vaatlerini karşılıyor. Titreşim, gürültü ve egzoz dumanı olmayan motorun sağladığı akıcı ve konforlu sürüş hissini; yenilikçi süspansiyon ve koltuklar dahil olmak üzere Citroën’in imzası niteliğinde olan Advanced Comfort özellikleri destekliyor. Vites değişimi olmayan akıcı ve keyifli sürüş, anında kullanılabilen 260 Nm tork sayesinde hızlı tepki veren sürüş özellikleriyle destekleniyor. Trafik kısıtlamalarının olduğu alanlarda bedelsiz ve özgür erişim için sıfır CO2 emisyonlu ve yakıt kokusuz elektrikli sürüş sağlanıyor.









  • Of menzile bak 420 km

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee, diğer modeli alanlara ne olacak? Ülkeye geleli 6 ay olmadı...

  • Kışın 10 derece havada 130 km hızla Adana'dan Hatay'a gidemiyor araç. Menzili 150 km altına iniyor kendi sitesindeki hesaba göre.

    Şu anki durumu aracın


    Citroen e-C4 ve e-C4 X'de yeni dönem: Daha fazla güç ve menzil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç olarak da menzil olarak da rakiplerinin fazla gerisinde kalıyordu, bir güncelleme şarttı zaten fakat yılda 2 defa veya daha fazla uzun yol yapacak olanlar 500 km den az menzile yaklaşmamalı. TOGG TruGo 180 kW istasyonlar Shell istasyonları bünyesinde hızla yayılıyor. Ağrı Merkez’e dahi geldi. Elektrikliler çok aşırı yayılmadan bu aralar elektrikli alanlar Türkiye çapında rahat edecektir fakat zamanla sıkışıklık yaşanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 21 Mayıs 2023; 7:38:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Kışın 200km. Ona göre hesap edin diyecektim ki o kadar bile yokmuş :(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Gerçek menzil için onu 2'ye bölün.

    Geçtiğimiz Ekim 2022'de adam max paket VW ID.3 almış, menzil 550km dedi, 300km olmadan şarj istasyonuna uğradı. Almanya İstanbul arası 2025kmde 8 kez şarj etti arabayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok büyük otomobil firması üretimlerinin yarsından fazlasını Avrupa'da Elektrikli otomobil olarak üretime başladı.


    Lakin şu batarya ve menzil sorununu tam çözemediler.


    Sanırım 10 yıl sonra bu sorun çözülecektir ve bence güneş enerjisi kullanılarak doldurulabilecek bataryalarında otomobillerde kullanılacağını görebileceğiz.Ama daha biraz zamanı var bu teknolojilerin gelişmesine...

  • şehir içinde dolanmak için güzel oyuncaklar... tabii şu ekonomide milyonu olana...

    o piller 8-10 sene sonra sıkıntı çıkardığında ne olacak (eski hybridçi hastalığım) o zaman görürüm hesabı...


    2013 teslalar var piyasada ... pilleri fena durumda değil...ancak yenileme gerektiği zaman 20 küsür bin dolarlar konuşuluyor...


    amanın...

  • infinite kullanıcısına yanıt

    Ülkemizde arabasını o kadar uzun süre kullanan pek olmadığı için orasını düşünmüyorlar gibi.


    Zaten şu an bizim ülkemizde elektrikli araç almak pek akıl karı iş değil. Yaygın şarj istasyonu yok. Müstakil eviniz yoksa apartman dairesinde oturuyorsanız şarj etmeniz sıkıntı.


    Elektrik istasyonları iyice yaygınlaşmadan almak manasız. İstanbuldan Antalya ya gitmeye kalksanız normal istasyon bile otoyollarda oldukça fazla aralıklarla kuruluyken bir de elektrik şarj edeceğiniz yer bulmak ayrı mesele.



    Tam kapasite verim sağlasa bile 420 km pek bir mesafe değil. İstanbulun bir ucundan Ankara ya gidemiyorsunuz tek şarjla.

  • Bu yeni versiyonu alıp kullanan var mı aramızda?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane E-Tech, kia niro ev ve bu arac diğer araçlara göre fiyat ve menzil olarak makul gibi görünüyor. Megane bayiler kendine ayırmış alabilen yokmuş. Ben de merak ettim bu aracı alabilen oldu mu yada benzeri bir sorun var mı? Tesla gibi ınternetten siparişe geçtiklerini biliyorum ama zaman alıyor mu süreç nasıl işliyor sipariş verenler varsa yorumlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibarıyla Ec4 sahibiyim araçla ilgili sorusu olanlara elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım bayii fulleyip verdi 368 km menzille teslim aldım 1 haftalık intiba çok iyi allah bozmasın

  • c42 C kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hayırlı olsun. Bende yakından ilgileniyorum araçla. Belirttiğiniz km ye bakılırsa güncellenmiş versiyonunu almamışsınız. Bayi de yokmuydu, veya fiyat farkı mı çoktu bilgi verebilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkçası yeni versiyonundan haberim yoktu ben 16 ağustosta kapora verip 30 ağustos ücretini yatırdım herhangi bir bayii de böyle bilgi vermedi


    ancak günlük 30 km yol yapılan evin 2. aracı ev iş okul çarşı pazar o sebeple menzil sorunum çok yok araç çok memnun etti konforlu lastik yanakları geniş bununda etkisi var citroen zaten konforlu koltuklarda çok rahat masaj ve ısıtma var direksiyonda bile zaten grandpicasso kullanıcısıyım 10 yıldır bu aracında arkası fena değil mokka gibi dar değil araçta kablosuz android mevcut ve iyi çalışıyor ayrıca şerit takipte iyi virajları bile güzel alıyor elleri 10 sn gibi de olsa serbest bırakıyorsun lastikler michelin ac kablosu çıktı 20 000 tl e şarj kampanyası var ama e şarj yok her yerde beklediğimden çok daha konforlu

  • Selamlar, yaklaşık 40 önce ön talepte bulunduğum, 35 gün kadar önce de tüm ödemeyi yaptığım e-C4 aracım hala teslim edilmedi, bu şekilde bir durum yaşayan var mı? Kaç günde teslim oldu araçlar ya da hala bekliyor musunuz?

  • Niye hala gelmedi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.