Şimdi Ara

Civic EG ( Civic 5 ) Problemi :( Lütfen fikir verin. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • üstadım karbüratörü elletmeni kesinlikle tavsiye etmem.bir daha o ayarı tutturmaları neredeyse imkansız oluyor çünkü.daha önceden bir araçta başıma gelmişti sırf bir daha ayar tutmadı diye aracı sattım doğrusu.özellikle japon otoların karbüratörleri sizinde bildiğiniz gibi çok teferruatlı.herkesin yapacağı iş değil anlayacağınz.elinizden geliyorsa programlı olarak ayarları ile oynamadan kendi imkanlarınızla temizlemeniz bence en mantıklısı.yada çok iyi anlayan bir usta bulmalısınız derim.çünkü yetkili servisler bile karbüratörü sökme temizleme işine pek sıcak bakmıyorlar.temizlik illaki yaptırayım derseniz sökmeden makina ile yapılan sistemler var bunları deneyin derim.ama ben yinede bir pislik olacağını sanmıyorum.birde yakıtınızı sürekli aynı yerden alıyorsanız bir değişiklik yapmayı deneyebilirsiniz.ayrıca rolantideki değişiklikler aracın elektrikli aksamları çalıştığında oluyorsa elektriksel bir sorun olabileceği düşüncesindeyim.çünkü japon ototlarda bunun rolanti ile direk ilşkisi oluyor.mesela farları açtığınızda rolantide yaklaşık 100 devir gibi bir düşüş normal olarak biliniyor.yani far,kalorifer vb.diğer aksamlar çalıştığında bahsettiğiniz değişiklik oluyorsa birde bu konuya değinmenizin yararı olabilir.




  • arkadaşım senin başına gelen sorun benimde başıma geldi. bu problem uğruna arabada değişmeyen bişey kalmadı. bujiler, buji kabloları, distribitör kapağı, hava filtresi, benzin filtresi, benzin pompası, vb. birçok şey daha. senin hesap karburatörü de açtırmak istemiyordum. ama son nokta iş oraya geldi. sonunda iyi bir karbüratörcüye gidip açtık karbüratörü. ve sorun hemencecik belli oldu. karburatörde benzin şamandırasının bulunduğu havuzda su çıktı! yani anlıycağın benzine su karışıyomuş. benzini sürekli aynı yerden alıyodum. ilk iş bi daha oradan benzin almamak oldu. ama bi süre sonra tekrar aynı problemle karşılaştım. tekrar ustaya gidip temizledik karbüratörü. sonra usta arabanın arkasına gitti ve benzin depo kapağını bi değiştir dedi. hemen gidip yeni bi kapak aldım. bir de bu depoyu söküp temizlemek lazım dedi. ertesi gün tekrar sanayiye gidip depoyu komple söktük. işlem bitince depo kapağına su tuttuk alıyomu diye sonra benzin gösterge şamadırasını çıkarıp fenerle baktık deponun içine, az miktarda yine su gelmiş, hemen depo kapağının oraya baktık iyice sıkmadıkmı diye ama nafile gayet sıkıydı kapak. tam bu sırada ustanın gözüne benzin depo kapağının altında birikmiş suyu gördü. burada depo kapağından benzin taşarsa arabanın boyasına zarar vermesin diye lastikten bi havuz var ve bu havuz bi kanal ile kaportanın altına iniyor bizim bu kanal tıkanmış ve burada yağmurla veya arabayı yıkayınca biriken su kapaktan içeri sızıyo. bi tel vasıtasıyla tıkanıklığı açtık ve o gün bugündür arabamda bi daha bu sorunu yaşamadım. aklınızda olsun.




  • wayy bee işe bak yaw , onca sorun bir kaç damla suymuş, sudan sebeplerden onca masraf...
  • buda tecrübe oldu sahiden.
  • bendede 99 206 vardı. Arabaya gaz vermediğim zaman stop ediyodu. 1sene boyunca uğraştım , gitmediğim servis kalmadı, bi çok parça değişti. Sonunda sorunun rölantiyi ayarlayan devredeki lehimlerden 1 tanesi temassızlık yapmasından kaynaklandığı anlaşıldı. Ufak bi lehim ile sorunum halloldu :)
  • Çok eski bir konu ama böyle sorun yaşan olur okursa diye yazıyorum otomatik araba rolanti düşüyor ve araç stop ediyorsa problem %86 şarj dinamosundan kaynaklanıyordur.
    (gaz ayarı rolanti ayarı) olma ihtimali %4 tür..

    Eğer benzinde çalışırken horultu devir saatinin düşmesi gibi neden oluyorsa ( uzun bir süre lpg de sürülen ) araçlarda görülür benzin deposuna katkı at 4000 km de bir tekrarla hiçbir sıkıntı yaşamazsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuphoriA

    quote:

    Orjinalden alıntı: teccol

    Sat kurtul diyenlere cevaben


    Bendede aynı araçdan mevcut bir sıkıntısını görmedim. Arada bir sorun çıkartıyor ama gerekli bakımları yapınca düzeliyor.

    Soruyorum sat diyorsunuzda kaç para vereceksini satıp yenisini alırken. Yani para yardımında bulunacakmısınız. Yoksa bol kesedenmi atıyorsunuz. Adam sizden yardım bekliyor biliyorsanız yazın bilmiyorsanız araştırın onuda yapamıyorsanız para verin he odamı zor ozaman SUSUN.

    Sattığı fiyata aynı aracı bulabilecekmi alıp satım ve bakım masrafları astarı yüzünü geçecek boş konuşmayın arkadaşlar.


    Neyse konuya dönelim.

    Arkadaşım aynı araçdan bendede var az çok bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.

    Ateşleme sistemine baktır. Ama diyorsunki sonra düzeliyor. Yüksek devirde düzeliyorsa ateşleme olamaz gibime geliyor çünkü ateşleme sorunu varsa bunu ya tam kesen sonra düzelir yada hiç düzelmez.

    Bana göre karbüratöründe bir sorun var. Bursada çok iyi bir tamirci tanıyorum. Honda konusunda çok bilgili birçok eğitim ve sertifikası mevcut gerekmez ise kesinlikle tamir etmez. Yani para almak için aracını kurcalamaz. Çokda uygun yapıyor. Bilgi almak istersen bana ulaş telefonunu veririm en azından arar konuşursun.




    Teşekkürler

    Dün gece araba tamamen yürüyemeyecek duruma geldi. Marş alıyor 2000 devire çıkıyor gaz vermeyince rölantide silkeleme yapıp susuyor gaz verincede 3000 - 4000 devire çıkıp aniden stop ediyordu. Çalıştırmanın tek yolu rölantide ara ara gaz vermekti. Neyse buji kablolarını söküp taktım düzenli çalışır gibi oldu 15 dakika sonra yine aynı problemi vermeye başladı. Karbüratör veya benzin filtresinde kirlenme olabileceğini düşünüp benzin istasyonuna gidip şu benzin katkılarından satın aldım temizleme özellikli olan. Yarısını depoya boşalttım 5 dakika güç bela rölantide çalıştırdım. Baktım olmuyor karbüratör kapağını çıkartıp sabah uğraşırım dedim. Sabah kontağı açmamla çalışması bir oldu. Apar topar servise gittim. Anlattım ettim. Adam sorunu görmem lazım dedi. Neyse en sonunda distiribitör ü temizleyeyip rölantiye bakayım dedi. Kurcaladılar ettiler deneme sürüşüne çıktık döndük adam bu arabada sorun yok buradan fizana gider dedi. Karbüratör, gaz kelebeği v.s temizletmek istedim kısaca ne bana ne başkasına kurcalatma boşu boşuna para vermiş olursun birde dağıtıp toparlayamazlar dedi. Honda Yetkili servisine telefon ettim genelde yaptıkları bir işlem olmadığını tavsiye etmediklerini söylediler.

    Tüm bunların üzerine iyice sinirlendim. Eve dönüyorum arabayı sıkıştırıyorum ediyorum deli gibi gidiyor. Evin önüne geldim yolda tümsek var hafif yavaşlayınca yine başladı Neyse kenara çekip 2-3 dakika uğraşınca düzeldi yine. İstanbul' da olan bir tanıdığıma telefon ettim. Depodaki benzini mümkünse tahliye etmemi güvenilir bir benzin istasyonundan tam depo 95 oktan benzin alıp içine temizleme katkısı koydurmamı, buji ve buji kablolarını komple değiştirmemi söyledi.

    Neyse benzinciye gittim pomapcıyla konuştum adam 95 okatn benzinle 97 oktanın karıştırılmaması gerekitiğini, bir önceki benzin aldığım yerin işgüzarlık yapıp 97 oktan benzin komuş olabileceğini ya da benzin istasyonunun hileli benzin satıyor olabileceğini söyledi. Yeni benzin ile araba toparlamaya başladı. Denemek için 20-30 Km yaptım en son yokuş yukarı bile rahat rahat kalkıyordu. Yarında buji ve buji kabloları komple değişecek.

    Eğer bu işlemler sonunda problem giderilirse bahsettiğim istasyonu merkezinie şikayet etmeyi hatta birçok platformda direkt bu markayı afişe etmeyi düşünüyorum.

    Ne hikmetse karbiratör temizliğine kimse yanaşmadı veya tavsiye etmedi. Umarım sorun karbüratör kaynaklı değildir. Benzin pompası diyeceğim bugün gittiğim usta ya çalışır ya çalışmaz dedi. Diğer ihtimal olan distiribitör-ateşleme bobini-buji kablosu-buji zerinde zaten duruyorum. Umarım sorun basittir.

    Sat kurtul diyen arkadaşlara diyebileceğim aracı 2006 yazında aldım. Bu probleme kadar sadece yağ ve benzin-yağ-hava filtresi değişimi istedi. Bir defada akü değiştirdim. Bunun dışında gıkını çıkarmadı. Bahsettiğim araç 16 yaşında. Bu ay içinde termostad, rot başı, alt salıncak burcu, travers takozu, rot körüğü, fren balatası değişimi oldu bunlarda sanırım normal sayılır. Üzerindeki bir çok parça halen orjinalleri ve ustanının bahsettiğine göre çok iyi durumdalar. Ben bu aracı satmaya kalkıp başka bir araç arasam sanırım kaşınmış olurum Birkaç yaşında olup yazdıklarımdan kat kat beter sorun çıkaran araçlarda bol bol var. Sanırım aracın yaşını göz önüne alıp sat dediniz ama konuştuğumuz marka Honda
    hay parmaklarınıza sağlık ne güzel yazmışsınız sat kurtul yazıp vesaire gibi saçma sapan yorum yapanlar maalesef bu güzel sitenin her yerinde kuru kalabalık yapanlar yardım etmek yerine fikir vermek yerine akıllarınca post kasıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resatim -- 12 Kasım 2019; 0:25:23 >




  • şimdi aynı sorunu ben yaşıyorum araba 1.5EX otomatik motorda lpg yok motor çalışması harika çok stabil ama anlamsız zamanlarda bazen stop ediyor ve çalışmıyor taa ki karburatörden benzin püskürtene kadar..o zmn çalışıyor,Benzin otomatiğinde hiçbir sorun yok fakat bu sorunu acaba yukarıda bahsedilen benzin depo kapağının altındakı tahlıye deliği tıkalı oldugu için yaparmı bilmiyorum ama incelemeye değer müsait bir zamanda ilgileneceğim.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.