Şimdi Ara

Çizdiğim devre çalışır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Amacım zayıf ses sinyalini pnp transistör olan bc328 ile yükseltip, yükseltilen sesi tip31c veya NPN olan güç transistörünü sürmek için kullanacağım iyice yükselmiş olan sesi 12 volt şerit lede bağlayıp sesin şiddetine göre ledin parlaklığı değişen ( sese duyarlı led devresi ) devreyi yapmak istiyorum. Resimde çizdiğim devre mevcut. Çizdiğim devre çalışır mı ?

    Devreye bakıldığında ilk önce bc328 pnp bjt kullandım. Bc328 i ise 12 voltu lm7805 kullanarak 5 volta düşürdüm ve bc328 e verdim. Bunu yapmamın sebebi tip 31c nin veya başka bir NPN güç transistörünün base ucuna max 5 volt gitmesini istemem. Bc328 ile sesi güçlendirdim çıkışını tip31c veya farklı bir NPN transistörün base ucuna verdim ve 2. Transistörden ise direkt kaynaktan gelen 12 volt geçecek çünkü şerit led kullanacağım. Bu devre olduğu gibi çalışır mı ? Belirli noktalara direnç eklenmesi gerekir mi ? Gerekirse nereye ne değerede eklenmeli ? Lütfen yardımcı olun bu devre olduğu halde çalışır mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir2507 -- 29 Ekim 2020; 13:24:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Sen guzel bir kardese benziyorsun ama bizi uzuyorsun. Dahaa once de yazdim , tip31 zaten hassas bir transistor. En sol ve en sag bacaga ses sinyalini gir. Collector bacagina ledin eksisini bagla. Ledin artisina guc kaynnagini bagla. Emittere de eksiyi bagla... Tak tak tak calissin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Tip31c nin 3 amper collector akımı yetersiz geldi ve tip35c kullanmak istedim o zaman sinyal güc patates olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.