Şimdi Ara

Çizgi romanlara baştan sona okumaya kalkmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir şey düşünüyorsanız aklınızdan çıkarın zira mümkünatı gerçekten yok. Böyle bir şeye kalkışmanız sonucu muhtemelen çizgi roman okumaktan komple soğuyup bıracak gerçekten güzel sayıları okuyamayacaksınız. Bunu 60'lı yılların bütün marvel çizgi romanlarını okumuş biri olarak söylüyorum kalkışmayın dahi.


    İki ana çizgi roman şirketi olan Marvel ve DC için konuşacak olursam.


    Dc zaten 1985'de ve 2011'de büyük rebootlar yaptığından çoğu kişi için sorun değil ancak özellikle Marvel'da bu hataya düşenler çok olacaktır.


    Marvel evreni 1961'de Fantastik Dörtlü'yle başlatmış (Golden Age denen dönemdeki çizgi romanlar evrenin içinde gerçek olaylardan esinlenip gerçeği yansıtmayan romanlar olarak geçiyor mesela Captain America 2.dünya savaşından sonra da 50'li yıllarda sayıları var ama Avengers'de ilk bulunduğunda ikinci dünya savaşı bitmeden önce donduğu ortaya çıkıyor.) ve o zamandan bu yana sayılarda olan her şey halen bağlantılı olarak geçiyor ve bu evet doğru ancak döneminin şartları gereği özellikle bir sayıyı bir kaç ay sonra tekrardan geri alamadığınızdan her sayı birisinin ilki gözüyle yapılmış. Evet bir devamlılık var ancak özellikle 60 ve 70'li yıllardaki çizgi romanlardan rastgele bir sayı açıp rahatlıkla okuyabilirsiniz, birbirleriyle çok bağlantılı olan şeyler olmaz ve önceki sayılardan bilmeniz gereken her şey ama her şey kısaca özetlenir.


    Ve dahası, 60'lı 70'li hatta 80'li yılların çizgi romanlarını okumak gerçekten çok zor günümüzdekilere kıyasla. Gerçekten çok uzun uzun gereksiz diyaloglar var, özellikle 60'lı yılların çizgi romanlarında! Bir 60'lı yılın çizgi romanını okumak rahat 40 dakikanızı rahat alır. Ve diyaloglar gerçekten berbat, kadınların kullanımı gerçek anlamda berbat ötesi. Yazım, hikayeler oldukça kötü. Bir Spider Man güzel denebilecek tek çizgi roman 60'lardan diğerleri uzun bir süre okunamaz halde.


    Ha banane ben okumak istiyorum derseniz 1961'den günümüze bir liste yapılmış durumda, sadece 1123 sayfadan oluşuyor ve her sayfa da 30 çizgi romandan toplamda 33,685 sayı mevcut! 1961'den önceki dönemden başlamak isterseniz liste daha da uzuyor.


    https://cmro.travis-starnes.com/reading-order.php?page=1&list_type=1&limit=30




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 12 Haziran 2023; 0:39:11 >







  • Novel de okumayın
    Günceli beklerken köpeği olursunuz sonrasında bir düzüne hatırlanmayan hikaye kalır kafanızda
    Kitap okumaya benzemez
    Güncelde kalın yeter

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mantığa bak mantığa... çok pudra şekeri çekiyor heralde...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.