Şimdi Ara

Çizgi Tagem faaliyetleri İngiltere için örnek gösterildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • IT becerileri: İngiltere daha fazlasını yapmalı yoksa geride kalacak. Açıkçası IT eğitimini ve sertifikasyonunu geliştirmek için yeterince çalışmıyoruz.



    Matthew Poyiadgi, "İngiltere, diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında IT becerilerinin oluşturulması konusunda geride kalıyor. Bu soruna çözüm getirilmeli" diyor.

    İnsanların IT alanına katılması için kamusal baskıdan daha fazlasının olmaması beni her zaman şaşırtmıştır. Durmadan ve haklı olarak insanların bilim gibi değerli alanlara katılmalarının gerektiğini duyuyoruz ancak IT büyük bir toplumsal tartışmanın dışında kalacak gibi görünüyor. Bu ihmal utanç verici.


    IT heyecan verici ve dinamik bir meslektir fakat daha da önemlisi ekonomimiz için anahtar rol oynamaktadır. En son e-skills İngiltere dijital teknoloji raporu üretkenlik ve rekabetçilik için tek büyük kaldıraç olarak İngiltere'nin önümüzdeki beş ila yedi yıl içerisinde fazladan £35bn kazanç elde edebileceğini öne sürüyor.

    IT, İngiltere'nin hakla açık şirketine büyük katkı sağlamaktadır. Hükümetler ve şirketler bulut bilişim ve sanallaştırma gibi büyük projelerden yararlanıyorlar ve karbon emisyonlarını azaltmak için IT teknolojisini kullanıyorlar.


    Pazarlama fırsatları Yeni iletişim teknolojisi ticareti daha esnek hale getiriyor ve yeni pazarlama fırsatları sağlıyor, her şeyi sıfırdan milyonca dolarlık uluslararası ticarete dönüştürüyor. Teknolojiyi geliştirmek, hayata geçirmek ve yönetmek için tüm bu süreç kabiliyetli IT uzmanları ağına bel bağlamaktadır.


    Ne yazık ki, sektör yeni nesil IT uzmanlarını çekmek için mücadele ediyor. Bilim gibi konularda kamusal uyarıdan farklı olarak endüstrinin dışında kayda değer küçük bir ilgi var gibi görünüyor. Neticede şirketler ve ülkenin bütünü en önemli büyüme fırsatlarını kaçırıyor.


    Eğer işyerleri ve devlet daireleri IT teknolojisinin ekonomik ve sosyal faydalarından kazanç sağlayacaksa yeni neslin bu sektöre çekilmesi ve mevcut uzmanların geliştirilmesi için doğru eğitim ve nitelikler sağlanmalıdır.


    Giriş düzeyi sertifikasyonlar Global ticari birlik CompTIA, insanların sektöre girişlerini desteklemek için giriş düzeyi sertifikasyonların geliştirilmesinde uzun bir süre yer almıştır. Dünya çapında bunu uygulamadaki deneyimimiz İngiltere için endişe verici bir resim çiziyor.


    Birçok ülke IT becerilerinin büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu fark ettikleri için bu alanda yatırım yapmaya devam etmektedirler. Diğerleri, İngiltere de dahil olmak üzere bu durumdan habersizdir. Bazı kusursuz küçük ölçekli girişimlerin varlığı söz konusuyken insanları mesleğe çekmek için daha fazla destek sağlamayarak geride kalma riskine giriyoruz.


    Singapur, doğru hamleleri yapan bir ülke için örnek olarak gösterilebilir. Global olarak rekabetçi IT işgücünün ekonomik başarı için zorunlu olduğu tanınmıştır. Bu yüzden IT işlerinin sayısını 2015 yılı itibariyle 55,000 kadar arttırmak amacıyla Singapur Infocomm Gelişim Otoritesi kurulmuştur.


    Çözüm, eğitim programlarına ve endüstri sertifikasyonlarına parasal kaynak ayrılmasıdır. Singapur, sağlam kariyer fırsatlarına sahip yerleri finanse ederek genç yurttaşları sektöre katılmaya cesaretlendirmekte ve dış ülkelerden yeteneklerin çekilmesinde başarı göstermektedir.


    Teknoloji becerileri portalı İleri görüşlü şirketler kendi beceri gereksinimlerini karşılamaya çalışmaktadırlar. Çizgi Tagem, Türk gençliğinin becerilerini arttırmaya yardımcı olmak için bir e-eğitim portalı oluşturulmasına yatırım yapan bir Türk elektronik şirketi, Çizgi Elektronik'in kar amacı gütmeyen koludur. Teknoloji çalışanlarının becerilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunarken diğer kişilerin IT kariyerinin potansiyelinden haberdar olmalarını hedeflemektedir.

    Şirketin bu yardımsever amacı yerine getirilirken gelecek yıllarda gelişen IT ihtiyaçlarını karşılamak için dinamik genç IT uzmanları havuzu oluşturulmaktadır. Neticede yüzlerce öğrenci ülkenin hızla büyüyen sektörüne ilgi göstermektedir.


    İngiltere bu örnekleri takip etmelidir. IT, İngiltere ekonomisinin oluşumunda büyük bir katkıya sahiptir ve yeni yetenekler aramaktadır. Bu potansiyelden yararlanılması, IT sektöründe kariyer değerinin arttırılması ve IT çalışanlarının eğitimi ve sertifikalandırılmasında yatırım anlamına gelir.

    Eğer şimdi IT işgücümüzün geliştirilmesine yatırım yapmazsak geride kalacağımız gibi diğer şirketler ve ülkeler bu kazançlı piyasanın ödüllerini toplayacaklardır.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.