Şimdi Ara

CKS1000LTD Sorunum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kısa bir süre önce forumda bir üyeden ikinci el burn-in olmamış olarak cks1000 ltd aldım.
    Daha önceden Cks77x kullanıcısıyım. 77xden çok memnundum. 77x böyle ise 1000 nasıldır diyerek aldım.Fakat şöyle bir problem oluştu. 80 saatlik bir dinlenme süresi var kulaklıgın. eski aldıgım arkadaşta ortalama 30-40 saat dinlediğini söyledi. Burn-in olmasına ragmen sibilance dediğimiz olay var. 77x i kulagıma takıp saatlerce müzik dinlerdim,ama bu kısa süre sonra sesteki patlamalar beni tırmalıyor. Kulağım çok rahatsız oluyor. Sanatcının bagırdıgı yerlerde ses patlıyor gibi. Sennheiser cx-200 gibi sesi var. Bu konuda yardımcı olacak veya yorum yapabilecek arkadas varmı?



  • teamo4042 T kullanıcısına yanıt
    equalizer ayarlarını karıştır en az 10 bantlı equalizer edin. 4khz ile 16khz arasındaki tüm frekansları sırayla indirerek uygun bir çözüm bulmayı deneyebilirsin.
  • Teşekkür ederim fakat, farklı cihazlardada denedim. Cks 1000 in Genel sorunumu bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    ltd'yi bilmiyorum bende cks1000 var. cks99'un ufak bas revizyonlu haline benziyor. gayet normal bir kulaklık. sorun diye neden bahsettiğinden emin değilim. sibilans esasında kulaklıkların değil mikrofonların sorunudur. düzgün kayıt almak, olan kaydı oynatmaktan çok daha zor olan birşey. çok çok gelişmiş mikrofonlara ihtiyaç var ve bunların da düzgün kullanılmasına ve kaydedilmesine ihtiyaç var. aynı zamanda stüdyoda kullanılan ekipmanlarla evde kullandıklarımızın yapıları farklı. yani bu durum kayıttan gelen birşeydir. tizleri sönük olan bir kulaklıkta sibilans haliyle daha az hissedilecektir. tizleri gelişmiş kulaklıklarda daha çok hissedilecektir. ses editleme yazılımları sibilansı frekans düzenlemeleriyle ortadan kaldırabiliyor. aynı şeyi equalizer ayarları ile kendimiz uygulayabiliyoruz. bunun dışında bir çözüm mümkün değil.

    cks77x'in frekans dengesi hakkında bilgim yok. görünen o ki birşey farklı gelmiş sana. cks77x'in detay veya miktar seviyesi daha düşük olabilir, kulağın buna tepki veriyor olabilir dediğim gibi tek çözüm tiz frekanslarını düşürmektir. ben 60 küsür kulaklık kullandım bugüne kadar. sibilans muhabbeti en çok gördüğümüz muhabbetlerden biri ve birçok muhabbet gibi bunun da içi boş, kof ve saçma sapan bir durumdur. bazı kulaklıkların tiz tepkisi daha yüksektir haliyle eski alışkanlıkla tiz seviyesini ayarlamaya kalkınca tizler fazla gelir bu da şarkıya göre vokallerde veya zillerde hissedilir. bazı kişiler zillerde bunu "dağıtma" diye tarif ediyor ne demekse, bir kulaklık bir zili ne kadar ve niye dağıtsın yahu. senin kulağın fazla detay duyduğu için sana dağınık geliyor. oda mı topluyoruz ne dağıtması ? bunlar dışında dediğim gibi sibilans var yok muhabbeti benim anladığım bir muhabbet değil.

    insanlar ezberi seviyor. bu muhabbetlerden kurtulmak çok zor. burn-in'di, sibilanstı, bir de hiç bitmeyen sahne denilen konu var ki aman allah. kim ne anlıyor bütün bunlardan tam bir muamma. dünya'nın en berbat kulaklığını alsalar içinden en azından bir sahne çıkartabiliyorlar. joker gibi eğer kulaklığın övecek hiçbir yeri bulunamadıysa sahne ortaya çıkıyor. sonuç itibariyle equalizer ayarlarını daha fazla karıştırmalısın, başka yapabileceğin birşey yok. bence kulaklıkta sibilans sorunu var yargısından vazgeç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 26 Kasım 2015; 17:24:50 >




  • Bana uzun uzun açıklama yapmışsınız çok teşekkür ederim. Hepsini okudum ve çok iyi anladım. Kulaklıkla dinlemeye devam edeceğim. Kulağım aynı rahatsızlığı duymaya başlarsa ve dediğiniz gibi ekolayzer ile de sorun çözülmez ise size kulaklığı yollayım birde siz deneyin isterim. Çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teamo4042 T kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. equalizer ayarında 8khz-10khz-12khz ayarlarının ayrı ayrı bulunmasına dikkat edin. her equalizer aynı değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.