Şimdi Ara

CLA 180 D Araçlarda AMG ve CDI Ne Anlama Geliyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARkadaşlar 2015 CLA alma niyetindeyiz ve bu durum dikkatimizi çekti. Bazı araçlarda CDI yazıyor bazılarında AMG . Her satıcıda araç amag diyor ama neden bazılarında CDI yazıyor ? Nedir bu fark ?



  • CDI dizeldir. AMG ise bi donanım paketidir. AMG paket daha spor görüntüye sahiptir, direksiyonda vites kulakçıkları olur, direksiyonun altı düz olur, tamponlar daha spordur, jantlar diğer paketlere göre daha spor görüntüye sahiptir, süspansiyonlar daha sert ve araç yere daha yakındır.

    CDI ve AMG ibareleri aynı kategorideki iki farklı seçenek değildir yani. Bir araç hem CDI hem de AMG (Dizel motor ve AMG paket) olabilir. Veya benzin motor olup AMG paket olabilir. Mercedes C63,E63,CLA45 gibi gerçekten AMG ile üretilen araçlar haricindeki hiçbir aracının arkasına AMG logosu koymuyor bildiğim kadarıyla. Çoğu kullanıcı arkadaki o yazıları söküp AMG yazısı yaptırıyor. Üzerlerindeki yazıları çok dikkate almayın onun için.

    Edit: Ayrıca birçok insan aracının sadece jantlarını değiştirerek aracının AMG paket olduğunu söylüyor veya o şekilde alıp AMG paket olduğunu sanıyor. Bu yüzden alacağını aracın AMG paket olup olmadığını en iyi diğer saydığım özelliklerden ayırt edebilirsiniz.

    Örnek olarak Türkiye plakalı araç AMG pakettir, plakası kapalı olan diğer araç AMG olmayan standart pakettir.
    CLA 180 D Araçlarda AMG ve CDI Ne Anlama Geliyor ?
    CLA 180 D Araçlarda AMG ve CDI Ne Anlama Geliyor ?

    Direksiyonlardaki farkta aşağıdaki gibidir. Tam yuvarlak olan standart paket direksiyonudur, alt kısmı düz olan ise AMG paket araçların direksiyonudur.
    CLA 180 D Araçlarda AMG ve CDI Ne Anlama Geliyor ?
    CLA 180 D Araçlarda AMG ve CDI Ne Anlama Geliyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Argonath LXI -- 29 Ocak 2020; 21:34:46 >




  • Özetle CDI dizel motorlar için kullanılan ibare. AMG ise donanım paketi normalde AMG donanım araçlarda AMG yazısı olmuyor kişiler kendisi yapıştırıyor araçlara ondan her AMG araçta bile göremezsiniz ama dizel ise model yılına göre CDI ceya CLA 180d olarak da yazması normal.
  • Cevaplar için teşekkürler. CDI da AMG diye satıyor diğer kasada, yani arkada ne yazarsa yazsın, isteyen sitediğini yazıyor ruhsata bakmak gerek. AMG olan araba iter cdı yazsın ister 180d yazsın aynıdır :)
  • göktürk kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle 2015 sonrası Mercedes CDI yerine d harfi ile model sonlarına ekleyip dizel olduğunu belirtti. Dışa AMG yazar evet ama AMG nin bariz ön arka tampon yapıları ve çamurlukları falan bilen anlıyor gerçek AMG donanım olup olmadığını.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.