Şimdi Ara

CLA180-A3 Sedan-Passat HighLine ( Yardım lütfen ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bir tane bile objektif yorum yok şu yazıda.
    Yıllardır dillere destan, sürüş keyfi ile hafızalara kazınan BMW yi yerle bir etmişsiniz. Ne CLA ne de A serisi ,sınıfının en iyi yol tutanı veya sürüş keyfi açısından en iyisi değil.
    Mercedes boşuna spor olucam diye kasıyor kendisini, Gerçek AMG serisi dışındaki amg paket araçların tasarımı boş çırpınış, Mercedes çizgisinde değil.

    BMW ve PSA ortaklığı Reno ve Mercedes teki gibi Motor koruma kapağına Mercedes Amblemi koyup arabalara yerleştirmek gibi değil.
    BMW mühendislerinin elinden çıkan motorlar.

    Balon passat dediğinde kalite olarak Mercedes CLA ve A dan kat kat üstündür. Ki böyle olmasıda lazım D Segmenti araç.
    Eskisi gibi Premiumların alt segment araçları diğer markaların D segmenti ve üstü segmentlerden iyi değil. Artık rekabet var, daha az maliyetle daha çok satmak var.




  • dostum istediğin özelliklerde zaten fazla seçenek yok! bence passatın artı ve eksilerini bir yana koyarsak passatı yaşından dolayı almamalısın!geriye cla ve a3 kalıyor. bu iki aracı bir test bakalım hangisi hoşuna giderse onu al derim. şahsi fikrim görüntü olarak cla güzel ama araca oturup sürdüğün zaman bence a3 daha hoşuna gidecek ve cla da aradığını bulamayacaksın. çünkü bende bulamadım maalesef mercedes kalitesini yansıtan bir araç değil. eğer 2.0 dizel düşünürsen o zaman a5 mükemmel olurdu(hayalimdeki araç)
  • valla arkadaşlar çok teşekkür ederim herkes üşenmeden yardımcı oldu az biraz kafamda oluştu bazı şeyler..

    Gönül hep iyisini istiyor ama mantığı da kullanmak gerekiyor,2.el seçeneği, borçsuz aracı almak gibi gibi sebeplerden dolayı c200 maalesef alamayacğım, resmen hasta oldum arabaya ama ciddi borca gireceğim.. Yarı fiyatına Audi-Sline en dolusundan almaya önkararı verdim. Cam tavan + karartılmış camlar + siyah jantla beraber istediğim tarzda bir araç olacağını düşünüyorum. Bu arada A3-HB olacak ; sedan 15 sene sonra belki

    CLA'ya güvenemiyorum, passat tarzım değil, A3-HB otomatik dizel s-line full+full 110-115 lira arasında tutar diye düşünüyorum, hem de sıfır borçla alacağım kafam rahat olur.. Kısmetse Pazartesi Doğuşa gidip konuşacağım, hayırlısı olsun




  • Hayirli ugurlu olsun, bu saatten sonra kimseye laf dusmez sizin icinize sinmesi onemli olan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun . konfigüratörde fiyat bilgisi yok acaba en fullü ne kadara gelir ? birde audi usa sitesinde araç tasarlamada matrix led seçeneği var a3 lerde . türk sitesinde yok acaba alırken ekletilebilinir mi ?
  • Cla nın arka koltugunda oturanın başı her çukurda tavana çarpıyor.Tamam dizayn olarak iyi güzel hoş araç ama 1.6 156 lık olursa belki biraz tat verir.1.5 109 hp cdi bindim at arabasını zor solladım.Gösteriş için diyorsanız tamam ama iç mekan dar.Passat a bindim ama sürmek nasip olmadı ancak diğerkilerden geniş olacagı kesin.A3 sedan ise sıkıştırılmış a4 gibi duruyor ve ön konsolu itici.2.el olarakta biraz durgun bir araç diğerlerine göre.Şimdi cla mercedes in en düşük model araçlarından biri , A3 te öyle.Passat ise vw in üst seviye bir aracı.Durumu birde böyle değerlendirmek var.Ancak bana sorarsanız 3 serisi derim o fiyatlara.
  • a3 hb veya v40 güzel olur diye düşünüyorum :)
  • o paralara bakacağım iki araç var 320d ve c180
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overtakes

    quote:

    Orijinalden alıntı: EloivSirhc

    quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid


    quote:

    Orijinalden alıntı: EloivSirhc

    150 maks sınır, 100 binede aklıma yatarsa alırım sıkıntı olmaz daha iyi hatta ama 150 de koymaz, 150 üzeri sıkar biraz..

    Motor 1.6 olması lazım, 1,6 motorlardan yakıt olarak çok memnun kaldım.. 300 liraya depoyu fulleyip 1250-1300 km yol gittiğimi bilirim, yani depoyu fulleyip unutuyorum bir daha yakıt işini. 2000 motor üzeri hem vergisi hem de yakıtı can yakıyor, zaten biraz borca girip alacağım yakıt vs. bunaltmasını istemiyorum.

    Çalıştığım şirkette araçlar a3 sedan ondan dolayı biraz soğuğum a3'e Ama güzel araba kullandım hoş o kadar ahım şahım albenisi yok da, güzel araç... He 110.000 TL o araca verilir mi ? Tartışılır..

    Passatı tam bilmiyordum, dün gece 2015 model 300 km'de passat kullandım, inanılmaz hoşuma gitti, ama dediğim gibi yaşıma uygun bulmuyorum.. Ayrıca bekar adamım ; gezinti tozuntu derken passat 0 ne bileyim tercih hatası geliyor bana..

    CLA tam uygun aslında ama bu kötülemeler kahretti beni Şeklinin de güzel olmasını istiyorum, CLA'nın kıvrımları görselliği çok hoşuma gidiyor, C180 sevmiyorum

    En iyisini hepsini tek tek test etmek olacak ama test etsen ne olur..

    Ne sıkıntılı iştir şu araç almak ya, 3. aracım olacak hep aynı sıkıntılar bıktım yeminle..

    Gerçekten de derdin çok büyük kardeşim.

    27 yaşında a3 ü şirket arabası olarak kullanan bir yerde çalışıp 150 bine alacak araç bulamamak..

    Allah düşmanıma vermesin böyle bir derdi. Tevekkül et. Sabırlı ol. Geçecek elbet. Ne zor durumda olanlar var. Onları düşün.

    Evet dert hocam, o kadar para veriyoruz...

    22 yaşında 3 tane üniversite diploması alıp askerliğimi bitirirken kimse sormuyordu dertlerimi 5 senedir non stop çalışıyorum, kazandım biriktirdim, ayrıca aracı hem ihtiyaç hem de yatırım olarak görüyorum.. Benim zamanımda lise 3 seneydi ; 17 yaşında mezun olup üniye başlayıp mezun olduktan sonra da düzgün bir yerde işe girersen 3 ayda bir ikramiyesiyle beraber bekar bir adam yıllık 20.000 tl kenara atabilir. 5 senede de 100.000 tl biriktirebilir, kalan 50.000'i de babası yardımcı olabilir ve böyle bir aracı alırken dertli olabilirsin..

    Hocam öncelikle boşverin siz milletin ne söylediğine,kimse burada kimsenin ne iş yaptığını zamanında ne zorluklar yaşadığını bilmeden bol keseden sallıyor.Alamadığı arabalarada öyle. Keşke söylemeseydiniz yaş ve şirketi vb.Zaten akıllı olan adam anlar 27 yaşında öyle bir şirkette çalışmak böyle bir araç almak için zamanında ne tür zorluklar çekildiğini hangi üniversiteleri bitirmek gerektiğini..(Baba şirketiyse o ayrı ) İşin kısacası boşverin millete dert anlatmayı kazanan bekar adam ne yapsın hayatını yaşıcak clio'ya mı binsin yani kimin eline para geçse yapar aynısını hayalindeki arabaya biner.. Zaten ilerde evlenince çoluk çocuğa karışınca mecburen Passat'a vb. geçceksiniz o yüzden spor araba almak daha mantıklı..
    Şimdi sorunuza dönecek olursak,istedikleriniz dizel 1.6 spor araç..Bu kriterlerede uyan çok araba yok ne yazık ki..2 tane var sanırım 2 side seçenekte..Zaten passat alınmaz hem dediğim gibi baba arabası,ileride sürersiniz şimdi asla gitmez size,hemde şişirildiğine bakmayın bozuk dsg'si ile alınacak araba değil.Piyasada bu kadar görmenizin sebebi 2.el kaygısıdır.. Eğer 2.0 a çıkacak olsaydınız yaşınıza uygun A5 ve 220d aklıma gelen ilk araçlar ki dahası bulunur... ama 2.0 istemediğinize göre A3 ile CLA kalıyor geriye..Dediğiniz gibi a3 sedan'a bende bir türlü alışamadım ancak sportifte dursa araç sportif değil 16 jant 18 den daha çok yakışıyor arabaya öyle bişey yani bende anlayamadım.iç konsolsa tasarımı hiç albenili değil bana göre fakat kişiden kişiye değişebilir tabii ki.Hele o iç mekanı sınıfının en kalitelisi olsa da bomboş geliyor bana..Gelelim CLA'ya çoğu kişi işte efendim özellikle bu forum(genelde arkadan itiş manyakları,hiç binmeyenler,136 bg lik arabasıyla döner kavşakta yanlayanlar) A olsun CLA olsun gerçek mercedes değil vb. yorumları yapıyorlar.Herkesin çevresinden duyduğu yorum tabii ki.Neymiş tablet dandikmiş,neymiş iç mekanı kalitesizmiş(nedenini bir türlü anlayamadım),önden çekermiş,motoru dacia'ymış,süspansiyonları dandik(!)'miş,megane'nin süslü versiyonuymuş..Şimdi bu hurafelere cevap verelim hemde kafanızdan soru işaretlerini kaldırmaya çalışalım.Bende CLA'nin kardeş versiyonu A180 sahibiyim.. Çoğu arabaya da binmişliğim incelemişliğim vardır..Öncelikle yorumlara teker teker cevap verelim.
    -Gerçek Mercedes olmama : sebebi arkadan itiş olmaması.Yahu kardeşim bu RX-8 mi de arkadan itiş istiyorsun.Bunu sen ben değil S class'ı yapan dünyanın en iyilerinden oluşan bir sürü mühendis tasarladı..Onlar akıllarından getirmedi mi arkadan itiş neden yapmıyoruz diye? Zaten arabada 122,156 bg'lik versiyonlar var ve sen bu güçle arkadan itişle ne tam bir haz alabilirsin ne de avantaj yakalayabilirsin.Aksine dezavantajların olur.122 lik A180 ile 136 lık 116 kapıştığında örneğin kalkışta ZF ve arkadan itişin avantajiyla kafa kaldıran ancak 150-160 tan sonra A180'nin ardında kalan bir araçtır,hemde 14 bg avantajına rağmen..Sebebi arkadan itişin getirdiği güç kaybıdır.. Örneğin bir önceki kasa atmosferik 316i ve 116i'ler..Arkadan itişti ama ne yaparsan yap yanlayamazdın çünkü gücün yetmez,güç kayıpları hadsafaya ulaşır hiç bir keyif alamazdın..yani düşük bg'lerde arkadan itişin dezavantajları avantajlarından daha fazladır,çok gerekli değildir..He olur 328i ona lafım yok.Zaten bmw gibi sürüş dinamikleri,sürüş hazzına değer veren bir marka bile yeni kasa 116 serisini önden çekiş yapacak..Yeni 218i'ler ile başladılar zaten buna..O zamanda gerçek bmw değil diyecek bu seferde bmw mühendislerine mi saldıracaksınız? 136 bg arkadan itiş'le yapacakların Anca ya tutmayan yerde gaza oturur dönersin 1-2 tur yada ağırlık transferi ile 1-2 bişey yapar zevk alırsın ancak bu saniyelik olur günlük kullanımda ne önden ne arkadan hiç bir fark edemezsin.He alırsın rx-8,brz vb o kadar güçte yalnızca sürüş için tasarlanmış arabaları o zaman çıkarırsın arkadan itişin tadını..
    -Motor Dacia motoru: Bu da diğer saçmaladıkları nokta.Adamlar en baştan yepyeni sırf TR pazarı için motor yapmaktansa(bir sürü ar-ge masraf vb.) gidip Renault'tan motor alıyorlar.Sebebi açık Renault'un dizelde usta olması..Hem az yakar hem iyi kaçar hem de sorunsuz,masrafsız olur..Adamlar D sınıfında rakibi olmayan C180'e de Renault motoru takıyorlar e oda mı dacia motoru yani ? Sizin dediğinize bakarsak 40-50 bin'lik toledo rapid,fabia,polo gibi araçların motoruda 150bin'lık a3 sedan'da var ? Ki zaten bu adamlar motoru alıp direk yerleştirmiyor üzerine revizyon yapıyorlar.Motorun içine girmeseler de yazılım güncellemeleri,Start-stop sistemi,Titreşimi,gürültüyü azaltcak şeyler,tork dengesi vb.. Hem o 136 bg'lik kavşak kralları da altındaki motorun peugeot motoru olduğunu çabuk unutuyorHe arkadaşınız örneğin motorundan rahatsızmış,Sebebi büyük ihtimal gitmeyişi olabilir içeri biraz o dizelin gürültüsünü alıyor doğru ancak a3 sedanla eş değer seviyede traktör sesi değil. Kulak kabartmazsanız anlayamazsınız bile müzik açıkken.Zaten yakıt tüketimi iyi, dediğim gibi araç gitmiyor gibi geliyor anlamsız bir şekilde.Sanki 90 bg gibi.Normal bir fluance,sümbül e veya başka bir dizele binseniz 1500-3000 arası sanki araç şahlanır 200 bg'lik araç gibi koltuğa yapıştırır sonrada boşa bağırır. bu anlık gelen tork patlamasıdır. Ancak bu CLA'lardaki motorda 1700 devirden başlayan bir güç var ve 4000 e kadar devam ediyor ancak arabayı şahlandırmıyor.Hissediyorsunuz ancak gitmiyor.Bu yüzden gitmiyor gibi geliyor araç ama zaten tabii ki performans beklemeyin üzer sizi o konuda,genelde şehir içi kullanım için yapılmış bir motor,yakıtta üzmez..Baktınız performansı sarmadı yaptırırsınız bir yazılım olur 140-145 hp o zaman performans anlamında da üzmez.Zaten çoğu cdi kullanan kişi yaptırıyor.
    - İç mekanı kalitesiz,süslü Megane süspansiyonları dandik: Gelelim ana konuya,Bu aracın iç mekanından ne istiyorlar anlamıyorum,internette birsürü video yok orta yere bastırıp gıcırdıyor demeler dandik demeler kalitesiz diye konular açmalar,sert plastik demeler.En çok olumsuz yorumu iç kaliteden alıyor ancak dediklerinin aksine araçta sert plastik yer yok.Neden böyle dediklerini bir türlü anlayamadım.Arka kapılar dahil iç bölümü dahil sadece eşya cebinin olduğu yerin içi hariç sert plastik yer bulamazsınız.Her yeri yumuşak plastiktir.Direksiyon üzerindeki tuşlar vb gayet kaliteli aracın her yeri deri kaplıdır.Bir orta eşya saklama gözlerinin olduğu yer sert plastik zaten o her araçta öyle.Bu herkesten duyup iç mekanı dandik megane vari dediğiniz aracın hiç bir yerinde sert yer yoktur,C sınıfının lideri A3 ten kötü V40 ile eşit ve 116 dan fersah fersah üstündür iç kalite olarak.Ayrıca bir üst sınıf kral passattan da üstündür.He herkesin laf ettiği tablete bende katılıyorum hiç yakışmamış uymamış gerçi bindikçe gözünüz alışıyor yadırgamıyorsunuz artık ancak görüntüsü kalitesi plastiği öyle iyi bir şey değil dedikleri gibi çin malı tablete benziyor gerçektende emanetmiş gibi duruşu ile.Örnek bir A3 e veya 116 ya bakıyorsunuz ne sırıtıyor ne de plastikten oluşuyor,gayet kaliteli.Dediğiniz gibi bu tablete bastırırsanız kuvvetle gıcırdama sesini duyarsınız.Aynı şekilde bir C kasaya gidip tablete bastırıncada aynı sesi duyarsınız. Radyo bölümünün aşağısındaki tuşların olduğu yere bastırırsanız da gıcırdama sesi duyarsınız aynı şekilde E serisine gidip aynı yere bastırırsanızda aynı sesi duyarsınız.Lakin bunların hiç biri iç mekanı kalitesiz yapmaz o zaman E ve C de mi kalitesiz oluyor ? Anca fantastik maceralara girerseniz sesleri duyuyorsunuz onlarıda akıl sağlığı yerinde bir adam araba sürerken tablete bastırmaz herhalde.Bu seslerin hiç biri öyle bozuk yol da vb gelmiyor o yüzden de benim açımdan sıkıntı yok.He bazen trim sesleri oluyormuş bazı kullanıcılarda cam tavanda örneğin ancak bende cam tavan olmadığı için başıma gelmedi onuda servis çözüyor zaten.Veya kapı içinden orta konsoldan vb ancak bunların sebebi de amg paket alıp bozuk yollarda gidip arabanın dan-dun vurması ile oluşan sesler.Ki o sertliğe o dan-dun vurmalara her araçta olur o sesler.Konu sizinde kafanızda oluşan süspansiyon dandikliğine geldi.Öncelikle bu araçları insanımız AMG paket tercih ediyor güzel görüntüsünden ötürü,ve AMG de hem spor yay,hem 15mm yere daha yakınlık hem de 18 jantlar,ince yanak lastik vardır.Hal böyle olunca araçlar genelde fabrika çıkışı tam Türkiye'nin bozuk yolları için üretilen sağlam olsun balon yapmasın diye sıpsıkı sert olan Bridgestone t001 veya s001 lastikler ile fabrikadan gelmektedir.Ayrıca bu lastiklerin sertliğine sertlik katan ayrı bir özelliği vardır oda Runflat olması.Hal böyle olunca doğuştan sert bridgestone ların üstüne runflat onun üstüne 18 jant ince yanak spor süspansiyon derken araç gerçekten de kutu gibi olup çok sert bir araç haline gelmektedir.Ayrıca bozuk yollarda yaptığı yol sesi de cabası sanki bu ne Mercedes değilde Megane'a binmişim diyebilirsiniz ancak bütün bu bileşenler yol sesinide hayli hayli arttırmaktadır.Bu hali ile gerçekten de süspansiyonu kötü diyebilirsiniz ama dandik denmesi saçma çünkü birsürü bileşen aracı bu hale getiriyor.Aracın süspansiyonları dandik değil,sert.Bunu ayırt etmek lazım.Zaten araç sonuçta sportiflik için tasarlanmış yumuşak bir şey bekleyemezsiniz yol tutmasını beklersiniz ki bunu da fazlasıyla yerine getiriyor viraja girdiğinizde bir bakmışsınız hızınız sandığınızdan çok daha fazla araç ancak hiç ama hiç sırıtmıyor o çizgisinden asla ayrılmıyor.Sert süspanyionunda avantajı bu ve zaten böyle bir arabada bunu beklersiniz.Sınıfının net en iyi yol tutan aracıdır amg paket. Ancak işte sert süspansiyon üstüne yukarıdaki hadiseler eklenince hem ekstra sert olup çoğu kullanıcıya dandik gelebiliyor.Eğer siz illa sert olmasın derseniz aracı konfor süspansiyon ile sipariş eder + Urban paket alır geldiğinde de lastikleri egp gibi bir lastikle değiştirirseniz aracın sertliğini hayli hayli düşürür,o kutu dan-dun vuran araçtan eser kalmaz.Yine sert olur zaten süspansiyonlar sert yol tutması için ancak gayet yerinde tatminkar bir sertlik olur çok keyifle sessiz bir şekilde binersin.Zaten genç adamsın sert olsa da bir şey olmaz senin için Bu arada bana fikrimi soracak olursan hangi araç alırsın diye bende arkadaşların önerdiği c200d öneririm kusursuz bir araç sonuçta ancak bütçeni aşıyor.Benim tavsiyem farklı 50 bin cebinde kalsın 100-110 bin e spor benzinli tek kapı araç al 2-3 sene tadını çıkar kalan 40-50 bin de benzin paran olsun Ama zaten senin kalbin cla diye atıyor kimseyi dinleme al geç memnun kalacağına eminim kalbinin sesini dinle kimseyi değil, o sert haliyle bile baktığın balon passattan fersah fersah kaliteli bir araçtır cla

    Mikroskop satilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • in in bitmedi, dokunmatik bozuldu sandim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150bine C200d avantgarde alabilirsin. 1.6 dizel otomatik araç istediğin gibi 250 tl ye uzun yolda 1000 km yaparsın. Gayet kaliteli güzel bir araç 3 serisi a4 e de bakabilirsin.
  • Size tevsiyem kesinlikle aklınızdan bu 3 aracıda eleyin.Bu paralara alınabilecek en güzel araç Bmw 320d dir. F30 kasa 2014 yada 2015 istediğiniz dolulukta düşük km de alabilirsiniz. Bu araç zaten sizin cla kadar yakıt yakacak. Sadece ödediğiniz ver fazla olacak. Ancak karşılığında aldığınız performans gerçekten etkileyici. Araçta bulunan 8 ileri steptronic şanzuman dan bahsetmiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki CLA180

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi git bi mercedes e cla test sürüşü yap kafanda soru isareti kalmasin ama bence de bu secenekler arasindan cla derim bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.