Şimdi Ara

Clarusway hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Kısa süre içeisinde sıfırdan Full Stack Developer eğitimi almayı planlıyorum. Araştırmalarım sonucunda Clarusway’i buldum. Ancak tecrübe etmiş biri bizi bilgilendirirse sevinirim.


    Ücretleri bizdeki kurlardan dolayı biraz yüksek. Türkiye’den alacağım bir eğitim dışında bana ne faydası olur?


    Şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Full Stack Dev eğitimi için kurslara bir dolu para ödemenize gerek yok. Internette sözkonusu alanda birçok kaliteli eğitim materyali var. Clarusway 'den sertifika için almayı düşünüyorum diyorsan onun da cok anlamı yok cunku Frontend işlerinde sertifika yada diploma nın önemi yok. Bu arada sözkonusu eğitimin parasal tutarı nedr, dolar olarak ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an verilen fiyat 1350€ peşin, 1500€ 12 ay taksit. Udemy üzerinden farklı farklı eğitimler alarak devam edebilirim. Ancak takıldığım bir kısımda muhattap bulamamak sorun olacak o şekilde. Diğer türlü sadece muhattap için 1350€ vereceksem ona da gerek yok. Kafam karıştı açıkçası.

  • pyramidpele kullanıcısına yanıt
    Önce salt finansal açıdan bakarsak €1350 = $1500 = 20bin TL = 4 x asgari aylık cok sağlam para. Ben fi tarihinde bir kez bunun gibi özel IT kursuna gidip $500 ödemiştim. O dönem maaşım net $1100'dü. Ancak yine de $500 cok sağlam paraydı. Yine finansal olarak anlatmak gerekirse $500 ödediğim kursta $10'luk bilgi ancak öğrendim ( o $10 'da genel / giriş düzeyi bilgiler ;) Burada kursçuyu kötülemiyorum, kursçu her tür eğitim materyali, desteği verdi, sorun şu ki ben o anda o materyali öğrenebilecek durumda değildim. Şu anda maaşım (Şubat 2022 başında) 9000TL = $670, su anda aynı degerde kurs alsam bu $300 ödemem anlamına gelir ancak şu anki yaşam deneyimim ile değil $300 $10 bile ödemem cunku gerek yok artık Internetin kendisi bir kurs ancak kullanmasını bilene. Amacın yeni birşeyler öğrenmek ise Stackoverflow / SO cok iyi. SO'da doğru soruyu sorarsan yeryüzündeki en iyi yazılımcılar soruna cok açıklayıcı yanıtlar gönderiyor. Örnek kendimden vereyim. 2 yıl önce kendimi geliştirmek üzere fonksiyonel programcılık öğrenmeye başladıgımda karşılaştığım sorunları SO'ya gönderdim, nerdeyse her soruya cok acıklayıcı yanıtlar geldi. SO profilim de burada, soruları, gelen yanıtları inceleyebilirsin.

    https://stackoverflow.com/users/12212606/lars-malmsteen?tab=questions&sort=newest

    Yanıt gönderenler arasında İspanya'da üniversitede Computer Science / CS alanında profesör , İskoçya'da CS alanında PhD yapan bir kişi bile vardı. Clarusway'de $1500 ödesem bile sorularıma o ayarda yanıt gönderecek kişi çıkmaz ancak ondan önemlisi Clarusway'de $1500 ödeyip "hadi 1 yada 2 sömesterde ben şu işi ögreneyim" moduna girdigim için öğrenemezdim. SO 'da sorduğum soruların dönemlerini incelersen, soruları kendi doğal öğrenme tempoma göre sordugumu görebilrsin. Yine soruları incelediğinde "muhattap" olayının otomatik olarak çözüme kavuştuğunu da görebilirsin. Ancak bunun için yine anımsatayım: doğru soruyu sormak cok önemli. Ancak her soru eksiksiz doğru olmak zorunda da değil. Benim sorulardan bir ikisi daha önce sorulmuş soru olarak etiketlenip, kapatıldı örneğin. Bir sorum ise önce sığ bilgili bir moderatörce kapatıldı, sonra konuyu iyi bilen biri gelip konuyu açtı, soruyu da yanıtladı. Cunku soru doğruydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 11 Ocak 2022; 0:58:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet ciddi anlamda para verip bulamayacağınız bir ortam bulunmuş SO'da. Ben biraz işin acemiliğindeyim muhtemelen. Gelen yorumlar karşısında mantıklı gelse de sizin söylemlerinizle saçmaladığımı fark ettim. Şimdi ise kendime bir yol haritası çizmem gerekiyor. Bir Amerika hazırlığım var ve ne kadar donanımlı gidersem benim için o kadar iyi olacak. Düşünceleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

  • Hocam selamlar , öncelikle bir bilgisayar mühendisi adayı olarak tecrübenizden yararlanmak istediğimi belirtmek isterim. Sektörde trend olan araştır ve geliştir dediğiniz konular var mı ? Şu an ki tecrübenizle aktarmak isteyeceklerinizi dinlemek için çok hevesliyim.

  • Türkiye'de Trend araştırma konuları:::::::::::::


    1. Programlamaya nerden başlıycam?
    2. Javascript'in (PHP, v.s) bir geleceği var mı?
    3. İşletim sistemi yapacam. Nasıl?
    4. Hiç bi şey bilmeden ne yapabilirim?
    5. Bunu yaparsam ne kadar kazanırım?
  • Xeosta X kullanıcısına yanıt
    Trend konulara cok takılmamalı.

    web (+ mobil) alanı 10+ yıldır trend. DevOps alanı da yeni trend. Bir ara veri bilimi yeni trend'ti. Google birşey cıkarıyor, trend oluyor.

    Hiçbir dönem değişmeyecek konularla ilgilenmeni öneririm, örneğin Lisp biliyor musun ? Lisp öğrenirsen, problemleri çözme alanında kendini bayagı bir geliştirebilirsin. Java , Python gibi popüler dillerle de kendini geliştirebilirsin ancak Lisp gibi olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, bende yaklaşık 12 yıldan uzun süredir StackOverflow kullanıyorum. Tam bir derya deniz ve para vererek alamayacağınız kadar nüans ve detaylı, kapsamlı yanıtlar alabiliyorsunuz. Yani yazılım camiasında capslere konu olmuş, meme haline gelmiş olmazsa olmaz bir kutsal bilgi kaynağı çok net şekilde :)

    Clarusway'e bende bir ara niyetlenmiştim ama üstteki arkadaşa verdikleri türden bir fiyat çektiler, Euro bazlı fiyat bana yüksek gelince vazgeçmiştim. Hala içimde ukdedir, o ayrı konu tabi. Self-teaching müessesesine inanan bir insan olarak, sabit müfredat uygulayan paralı kursların insanlara sağladığı faydanın, belli bir kıvama gelmiş programcı ve programcı adaylar için gittikçe azaldığını düşünüyorum.

    Bu arada şu mesajınızdaki maaşlı işinizde devam mı ediyorsunuz?

    https://forum.donanimhaber.com/gundeme-dair--149252501-3#149425569

    Haziran 2021'de asgari ücret 2825₺ idi, siz yine yaklaşık olarak asgari x 1.5 gibi maaş alıyormuşsunuz sanırım. Şu an daha iyi seviye oluşmuş sizin adınıza (9000₺). Bir de ben sizi freelance çalışıyor sanıyordum önceden. Hayırlısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Mart 2022; 23:8:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    StackOverflow'un iyi olmasının en önemli neden, sitenin belli bir formatı olması. Google sonuçlarında stackoverflow cıkınca net bir format ile karşılacagını biliyorsun.

    Freelance 2012-2015 arası çalıştım ki o da yılın 4-5 ayı çalışma geriye kalanı gezmeydi ancak o dönemde bayağı bir nes öğrendim. 2015 yazından bu yana Anadolu'da bir firmada çalışıyorum. 3 yıl önce büyük bir firma ile anlaşma yaptıktan sonra aylıklar min x 0.25 arttı. Daha sonra Amerika'dan bir firmadan uzun dönemli iş aldık, New Yorktan bir kişi firmaya bağlı part time çalışmaya başladı. Aylıklar min 0.5 daha arttıldı. Salgın döneminde uzaktan çalışmaya geçilince Sodexo bırakılıp Sodexo parası aylıklara eklendi. Böylelikle aylıklar min x2 düzeyini geçti. İşe yeni başlayanın aylığı da min x 1.5 düzeyine yaklaştı.

    Günümüzde özellikle Cavit Ondokuz döneminden sonra, eğitim için kursa para vermek anlamsız. Bir framework üzerinde uygulama geliştir, DevOps işi yap, hiçbir kursta ögrenemeyeceğin nesleri öğrenirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Clarusway de pathler için tanıtım sessionları oluyor. Onlara katılıp aklındaki soruları sorabilirsin.

    Covid ile beraber remote çalışma arttı. İş potansiyeli yüksek, maaş kıyasla iyi bu yüzden insanlar sektör değiştirip IT sektörüne geçiş yapmaya başladı.(Hintliler IT sektöründe çekirge gibiler. Sadece interview a çalışıp iş bulanlar bile olmuş.)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.