Şimdi Ara

Clearview AI firmasına bir darbe de Fransa’dan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Clearview AI firmasına bir darbe de Fransa’dan



    İnternette paylaşılan özçekim fotoğraflarını işleyerek 10 milyar fotoğraftan oluşan bir veri tabanına sahip Clearview AI firması geçen yıl siber saldırıya uğramış ve bir anda gündem olmuştu. Bir dönem peşinde koşan hükümetler şimdi yüz çeviri oldu. 



    Fransa’dan Clearview firmasına darbe



    Clearview AI hazırladığı veri tabanını FBI, Macy's, Walmart ve NBA dahil olmak üzere 2.200'den fazla kuruluş veya organizasyona sumaktaydı. Geçen yılın başlarında siber saldırıya uğradığı ve veri tabanına izinsiz erişim sağlandığı ortaya çıkınca işler değişti. 



    Ayrıca Bkz.Clearview AI, tartışmalı yüz tanıma teknolojisinin patenti için geri sayıma başladı



    Akabinde Apple tarafında iOS uygulaması askıya alınan şirket Kanada, Avusturalya ve İngiltere tarafından soruşturuluyor. Soruşturma kapsamında tazminat cezası ve toplanan tüm verilerin silinmesi cezası söz konusu. 



    Şimdi Fransa da devreye girdi. Kişisel verilerin korunması otoritesi ülke sınırları içerisinde veri toplamayı durdurmasını ve toplanan verilerin de 2 ay içerisinde silinmesini istedi. Ülke çapında on milyonlarca vatandaşın verilerinin toplandığı tahmin ediliyor. Şirket bu yaptırıma uymazsa para cezasına çarptırılacak. 



    Clearview resmi olarak Fransa’da faaliyet göstermiyor ancak yavaş yavaş Avrupa’da oluşan tepki diğer ülkelere de yansıyacak gibi görünüyor. Clearview ise herhangi bir kanun dışı faaliyetlerinin olmadığını ve alınan tüm kararlara uyacağını belirtiyor. 

     




    Kaynak:https://techcrunch.com/2021/12/16/clearview-gdpr-breaches-france/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.