Şimdi Ara

Clio 2 basık araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ustalar, arabadan fazla anlamasamda daha bilinçli hareket etmem gerekirdi, 2002 model Clio 2 16v. denk geldi 156 bin km de aldım.

    Bilinçli olmadigim konu aracın basıklıgıydı, bu araçlar.yukseliyor dediler almış oldum. Alışamadım arabaya, bakım için ustaya.gotürdugumde sana gitmez.bu araba dedi. Önlerde coil var, arkalarda yaylar kesik bide jantlar 16 Audi çelik jant, 195*40*16 ayrıca flanş var dedi. İşte bana malzeme listesi çıkardı, sağ taraf rulmanları değişecek, 4 tane helezon yay alınacak, ön amortisör ve parçaları vs alıp bana getir dedi ama öncesinde yeni lastik ve jant al bunları değiştir dedi. Gerçi değiştirmede yuva bozukluğu yada uyumsuzluk olur mu geriye dönüşte bilmiyorum. Açıkçası ne yapacağımı da bilmiyorum, derken sol arka jantdaki kaynak sorunundan dolayı lastik indiğini farkettim, artık sanırım.komple aracı orjinaline çevirme vakti geldi dedim ama nasıl.

    Aklımda çok soru var, bu araç kaynağı düzeltsek bu şekilde kullanılabilir mı, arada köye kente pikniğe gidiyoruz, basıklik sorun olmaz mı..ikinci sorum muayeneden geçer mıydı.

    Yada yaptırmaya kalksak illaki komple mi orjinale çevirmek lazım a dan Z ye. Yada atıyorum sadece jant ve lastikle bu durum ayarlanamaz mı. Adamın dediklerini yapsak önlerde Coil kalsa mı. Gerçi onlarda da bir ayarsizlik var. Coillerden biri 8 birisinde 6,5 seviyesinde yazıyor, onu da anlamadım. Yoksa hepsini değiştirmek mi lazım. Bu arada araba giderken tekerlerden yada jantlarda yada bağlantı kısımlarından sesler geliyor belli ki, teker.dondukce oluyor bu.

    Olayın maliyet kısmı apayrı, borca girip araba almışken bide bunlar çıktı karşımıza, alışamadım arabaya, acaba araçtan çıkan jant, coil, flanş vs.. parçaları satarak bir kısmı karşılanabilir mi takasla vs..


    Ustalarima danışmak istiyorum.


    Saygı ve selamlarımla.

    Clio 2 basık araç
    Clio 2 basık araç
    Clio 2 basık araç







  • Hocam bence 4 amortisör , 4 yay ve 4 tane sac jant alın orjinale çevirin jantlar ve coil para eder en azından bütçenin bir kısmını karsilar. Bu şekil kullanmak çok tatsız bir sürüş keyfi verir. Jantlar büyük amortisör sert insanı çileden çıkarır her taşı çukuru tumsegi hissettirir. Hele ki köy yollarına gidiyorum diyorsunuz zaten bu büyüklükteki bir lastik yarilsa dünya para tutar. Tamam araba bu şekil durur halde güzel duruyor ama biz arabalara karşısına geçip bakmak için almıyoruz
  • hepsine bütçem yok diyorsan önce orjinal jant lastik al,baktın yine konfor yok o zaman orjinal yay amortisöre dönersin

  • babapars B kullanıcısına yanıt

    Giderken böyle arka tekerlerden bijon yada flanslarda mi bilmiyorum, metalimsi sürtme sesleri geliyor. Herşeyi orjinale çevirmek daha mı iyi olur

  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

    Bazıları sizin dediğiniz gibi söylüyor ama sadece jant ve teker değiştiğinde uyumsuz olmaz mı, yine sıkıntı olur mu. Birde onlerede yay almak gerekli mi illaki yoksa coil de işlevi görür mü sağlıklı bir şekilde

  • Kenanerol28 K kullanıcısına yanıt
    Bence öyle yarım yamalak yaparsan inan yaptığın iş harcadigin para yine seni mutlu ve tatmin etmeyecektir karar sizin
  • Bu arada flanş sallanmasından dolayı sağ arka lastiğim giderken sekiz çiziyor, şimdi aracı komple orjinale cevircem, flanslari vesaire cikartiricam, orjinal lastik ve jant taktircam, o kısımda ekstra bir maliyet çıkar mı, flanş atılınca yuvaya zarar vermiş olur mu, ekstra torna vs.. gerek kalır mı sizce?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.