Şimdi Ara

Clio 4 2103 - Arka speakerları 13cmden 16cm'e yükseltmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Aracım Clio 4 2013 model. arka speakerım patlak olduğu için değiştirmek istiyorum, ve bu işi hafta sonu projesi olarak kendim yapmak istiyorum. Hazır speaker yenilerken biraz daha büyük bir speaker olsa iyi olur diye düşündüm. Araştırmalarım sonucu orjinal teybi de koruyacağım için f/p ürünü olarak " JBL Stage3 627f 16 Cm " speakerda karar kıldım alternatif olarak da " Alpine Sxe-1725S (16Cm) " olabilir diye düşünüyorum. Bu fiyat aralığı benim için ideal. Bu noktada tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak.


    1. 16 cm ile 13cm speaker arasında neredeyse fiyat farkı yok. 3cmlik bir artışın da sese katkısı çok olur diye düşünüyorum. yanılıyor muyum?
    2. 16 cm'lik tercih edersem yeni bir kasnak alıp oturtmayı deneyeceğim, eğer tercih etmezsem eski 13cm'lik kasnağa speakerı oturtabilir miyim?
    3. Normalde speaker perçin ile tutturulmuş, şarjlı tornavida ile perçinleri parçalar sökerim diye düşündüm, perçin yerine vida olur mu, karşılaşacağım sıkıntılar ne olabilir?
    4. Hazır kapı içini sökmüşken ses yalıtımı da yapsam fena olmaz, arka kapılarda kapının iç tarafına ulaşımım yok, speakerın olduğu yüzeye yapacağım yalıtımın bir faydası olur mu?
    5. her türlü tavsiye / bilgi çok işime yarayacak, şimdiden teşekkürler


    Clio 4 2103 - Arka speakerları 13cmden 16cm'e yükseltmek istiyorum


    Clio 4 2103 - Arka speakerları 13cmden 16cm'e yükseltmek istiyorum







  • kasnak ile uyma ihtimali yüksek, ben sandero 2014 e geçmiş yıllarda dediğim yöntem ile 16cm uydurmuştum. googleda yada forumun geçmiş konularından konu ile alakalı arama yapmanızı öneririm. perçin matkap ile sökülüp akıllı vida atılır bir sorun olmaz. açmışken yalıtım yapın iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 13 Kasım 2023; 16:6:12 >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

    teşekkürler,

    sizin yazdığınız bir konuyu okuduğumu hatırlıyorum, sanki Alpine speaker tavsiye ediyordunuz. Cevap için teşekkürler. Amacım speakerı sökmeden hazırlıklı olabilmekti, amatörler için ayrıntılı anlatan bir konuya rastlamadım.

    şimdilik çıkardığım sonuçlar şöyle

    1. Reno sağolsun kasnağı tekrar kullanmayalım diye speakerları 3 yerden vidalı ürettirmiş. 13cmlik speaker da alsam yine bir kasnak almam gerekecek. Dolayısıyla olmuşken tam olsun diyerek 16 cm e terfi edeceğim. Anladığım kadarıyla 16cmlik speaker derinlik açısından bir sorun yaratmayacak, kapıyı kesmeme falan gerek kalmayacak.
    2. perçinleri şarjlı tornavida/matkap ile parçalayarak sökeceğim. Yeni takacağım kasnağı da dediğiniz gibi akıllı vida ile çözeceğim şu an için santimini numarasını bilmiyorum.
    3. Kapıları hazır sökmüşken yalıtım yaparım. Alacağım kasnak tam oturacak mı bilmiyorum ama kasnak ile kapı arasında boşluk kalmasın diye herhalükarda yalıtım bandı yapıştırmak zorundayım gibi hissediyorum.





  • phozel kullanıcısına yanıt
    hallolur. mdf kasnak ile de ek yapılarak bir şekilde çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.