Şimdi Ara

CLİO 4 ALDIĞIM GÜNE LANET OLSUN!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • buraya özellikle yeni clio 4 alacak ve almayı düşünen arkadaşlar için bilgilendirme için yazıyorum..
    aldığınız zaman muhtemel yaşayacağınız sorunlar ve servisler ile müşteri hizmetlerinin kalitesini ne seviye de olduklarının kararını bu yazıyı okuyunca sizler vereceksiniz.

    yeni çıkan clio 4 ü 10/12/2013 tarihinde aldım. sırasıyla çıkan sorunlar ve servis ile müş. hizmetsizlerinin cevapları;

    1- araç henüz 80 km civarında daha doğrusu iki günlük iken sol dikiz aynasının titremesi ağır yanık kokusuna benzer bir kokunun gelmesi sileceklerin hem ses hem iz yapması nedeni ile ilk olarak k.maraş yolsan renault bayiine gittim. aracı akşam üzere teslim almaya gittiğimde çamurlu fırça ile yıkandığını gördüm sonrasında güya garanti sorumlusu yanıma gelerek; sol dikiz aynanız çok az titriyor bu şekilde değişim uygun değil ve titremenin biraz daha artması durumunda değiştirelim cevabı aldım, yanık kokusu içinse araç sıfır olduğundan normalmiş zamanla geçer cevabı alarak oradan ayrıldım(şu an yanık kokusu araçta yok). son olarak aracın ilk kalkışlarda debriyajın sanki bırakmak istemiyor ve aracın biraz da olsa kaçırdığını söylediğimde bu durumun ilk kullanımdan dolayı olduğunu zamanla alışacağımı söyledi (not: aracım 30.000 km ye geldi hem 1 viteste hem geri viteste araç kaçırma ve titreme yapıyor ve devam ediyor). silecekler için se değişim yapabileceklerini söylediler... çamurlu fırça ile araç boydan boya ince de olsa çizildiğini bir gün sonra konuyu hemen müş. hizmetlerine aktardım onlar zararımın karşılanacağını ve servise gitmem gerektiğini söylemesi üzerine konunun muhatabı olarak sözde garanti sorumlusu personel ile görüştüğümde beyfendinin haberinin olmadığı cevabını alarak oradan çıktım.

    2-aradan 2-3 ay geçmesi ile asıl sorunlar baş göstermeye başlaması üzerine yine yolsan servisine giderek, araçtaki bluetooth bağlantısının stabil olmadığını sürekli kopmalar olduğunu, ön fren balataların aşırı derecede ses yaptığını ve geri viteste fren yaptığımda küt şeklinde arkadan ses geldiğini son olarak bagaj bölümünden sürekli gıcırtı sesi geldiğini söyleyerek yine aracı onlara bıraktım. teslim almaya gittiğimde aracın multimedia çerçevesinde kalın çizikler olduğunu farkettim ve biz aracınıza herhangibir zarar vermedik cevabı alınca diğer şikayetlerimde ne yapıldığını sordum. bluetooth bağlantısının koptuğunu gördük ama radyodan bluetooth bağlantısına geçişte frekans değişikliği olduğundan bağlantının kopması normal cevabını aldım.fren balatalarında bir sorun olmadığını ancak oradaki teste çıktığım diğer personel bizzat balataların aşırı ses yaptığını duydu ve kesin değişmesi gerekli dediğini fakat sözde garanti sorumlusuna göre bunun normal olduğu , bagaj sesi için bagajın bazı yerleri ile rüzgarlık sökülerek sünger gibi bir malzeme yapıştırdıkları cevabı ile ayrıldım ve o servise diyecek bir şey bulamayınca gitmek zorunda kaldım..bagaj sesi eskisinden daha kötü oldu.

    3- aradan geçen zaman çerçevesinde aynı sorunlar için g.antep imamkayılıoğulları ana servisine gittiğimde kısa ve öz olarak yazıyorum kesinlikle müşteri memnuniyeti olmayan bir servis oradan yine g.antep imamkayalıoğulları ikinci bayii olan ipekyolu servisine gittim. sorunları onları da gör dü ama normal demesi üzere ayrıca araca bakım yaptıracağımı beyan ettiğimde balataları da %25 i bana ait olmak üzere balata ile titreyen sol dikiz aynasını değiştirdiler. bakım olmazsa oradan da sonuç alamayacaktım.bagaj sesini ayarlı takazu sadece 1 santi çevirerek bitirdiler. balata değişti ama disklerde kanal oluşmuştu. ayrıca taktıkları ayna yine titriyor..

    4-aradan geçen sürede yaşadığım sorunları tekrar müş. hizmetsizlerine aktardım onlar da her zaman ki gibi istediğim bir servise gitmemi istediler. her ne kadar da tiksinmiş olsam da yolsan servisine bulunduğum şehirden dolayı mecburen gittim. bu şikayetlere artı olarak değişen sol dikiz aynasının halen titrediğini, yakıt kapağının içe gömüldüğünü, balatalardan kaynaklı disklerde kanal oluştuğunu, ön iki farın ikisininde içten leke yapmaya başladığını , ön viraj denge kolu lastiklerinden sürekli ses gelmeye devam ettiğini ve aklıma gelmeyen bir kaç yeni şikayetle aracı bıraktım. araç serviste iki gün kaldı ve sonuç; sol dikiz aynasının titremediği, ön takımlardan ses gelmediği ancak zorunlu olarak renaultun ots den değişim talebi geldiğinden değiştirdiklerini, yakıt kapağı eskisi gibi olmasa da düzeltiğini, sileceklerin garantiden çıktığını, disklerin kullanıcı hatası olduğu vs. cevap aldım.. son olarak genel kontrol yapıdığını ve özellikle sormama rağmen balans ayarının yapıldığı yönündeki cevapları alarak oradan ayrıldım. ilk işim titreyen direksiyon için sanayi ye giderek balans ayarı yaptırmak ve çizdikleri multimedya çerçevesine pasta attırmak oldu.. tabi bu arada g.antep servisi arıza yapan emniyet kemer tokasını değiştirirken orta konsolu tornavida ile çizerek bana teslim etmek istedi, servis çıkışına kendilerine zor da olsa kendi hatalarının olduğunu kabul ettirdim ve bin pişmanlıkla o servisten ayrıldım.

    5-aradan geçen süre zarfında araçta yeni sorunlar çıkmaya başladı. marşpiyelden boya atma, kumandanın arıza yapması ve geri viteste aracın stop edecek seviyede kaçırması, aldığımdan bu yana var olan ilk kalkışta aracın kaçırma ve titremesi, bu seferde iç dikiz aynanın titremesi, iç aydınlatma lambasından gelen trim sesler .. arada belki atladığım sorun yada konular olabilir. bir buçuk yıl içersinde yaklaşık 25-30 kalem sorun için 8 defa servise gittim ve sonuçları yukarıya yazdım.

    almayı düşünen arkadaşlar için bir kez daha burada belirtiyorum.. alacağınız araç burda yazılan ve yazılmayan (diğer reno formlarını araştırırsanız görürsünüz) bir çok kronik soruna sahiptir. bunları bile bile alana allah yardımcısı olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renosuz -- 23 Nisan 2015; 15:34:06 >







  • Vallaha acaba clio mu alsam diye düşünüyordum ama sizin mesajı okuyunca bir durakladım. Servisi geçtim, arabanın her yeri ayrı teraneden bozuluyor gibi.
  • Araçda sorun çıkması normal birşey ama müsteri hizmetlerinin bu şekilde davranması hiç normal değil :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Vallaha acaba clio mu alsam diye düşünüyordum ama sizin mesajı okuyunca bir durakladım. Servisi geçtim, arabanın her yeri ayrı teraneden bozuluyor gibi.

    senın yasadıgın sorunlardan bazılarını ben jettada yasadım, ayna ben görmedım buhar yapmıs degıstırelım dedı servıs, turbo kesıklık yapdı turboyu degıstırelım dedıler +2 garantıye gırecegınden dolayı yapın dedık 8000 km de aracı cagırdılar dsg sanzıman yagı yenı nesıl yagla degiştiriyoruz yapdılar , teyp ekran bozuldu 1 haftada haletdıler dsg kulagına kursun masallah sorun yok, dogus un servıslerı renault a gore ıyıymıs sızın yazınızdan anlasılan o
  • ben memnunum doğrusu, aracım 2011 model clio III 2. sahibiyim ve 6 ay önce aldım, aldığımda teyp tuşları bembeyazdı, m.hizmetlerini aradım durum böyle böyle dedim ilk sahibi aldırış etmemiş ben tuşlardan şikayetciyim dedim 15 gün sonra aradılar filan servise gidin size ücretsiz değişim yapılacak denildi, servise gittim ve ücretsiz değişim yapıldı eğer 70 tl ödeme yapmış olsaydım bana +2 yıl garanti daha vereceklerdi ama vermek istemedim. kaç kez servise gitmişsem ücretsiz bilgisayara bağladılar bir arıza görünmediğini söylediler, bir kez 2 tane ısıtma bujisi yanık çıktı, usta git dışarda değiştir burada pahalı olur diye yönlendirdi daha ne olsun ki...
  • Geçmiş olsun hocam. Genel olarak servisler ilgili yani sizi magdur etmemeye çalışırlar ama istisnalar olur. Biraz şans işi galiba . Benim arabanın vites topuzu bozulmuştu garantide bitmesine ragmen ücretsiz degiştirdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bende doblo almıştım 2013 model fakat bu kadar sorun olmamasına rağman cam ve kapı fitilleri solgun ve ses yapar hale gelince serviste hemen bir cilalama sonrasında değişiklik oldu . Sonuçta mercedes değilki hatasız araba olsun . Sıfır da alsan sorun oluyor . ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.