Şimdi Ara

CLİO 4 ENJEKSİYONU KONTROL ETTİRİN / KENDİLİĞİNDEN DUZELME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım Clio 4 , 2019 model, 1.5 dci düz vites 75 beygir 141000 km'de. Yaklaşık 1,5 ay önce 139800 km 'de iken aldım. Geçmişi tamamen yetkili servis bakımlı. 3 hafta öncesi yetkili serviste bakıma girdi, cihaza bağlanıp rutin kontrolleri de yapıldı ve bir sorun görünmüyordu.

    Ekonomik sürüş amaçlı düşük devirlerde sürüyorum (tabi motor sesine ve vites ikazlarina dikkat edecek şekilde)

    Az önce şehir içi bir yere giderken Enjeksiyonu kontrol ettirin uyarı yazısı ve sarı anahtar işareti çıktı. 2 km kadar bu şekilde gideceğim yere kadar gittim, bu esnada çekişte, seste bir anormallik hissetmedim. 1 saat kadar sonra aracı calistirdigimda aynı uyarı mesajı devam ediyordu. 1 km kadar sürüp çevre yoluna çıktım.

    İkinci viteste gaza yüklenip 3500 devir civarına çıkınca ışık söndü, uyarı mesajı da kayboldu. Sonra normal surusle yola devam edip eve geldim ve Universal elm cihazıyla tarama yaptım ancak herhangi bir arıza kodu okuyamadım . Sorun ne olabilir?

    Yarın 1000 km civarı şehir dışı bir yolculuğum var, serviste cihaza bağlatmak gerekir mi, Universal cihazla tespit edilemeyen bir arıza olabilir mi?

    Teşekkürler.








  • Aracı hiç boş vitese atıyor musunuz? 2. Sorum, Dizel araçla ekonomi yapacağım derken, düşük devirle kullanmanın zararlarını biliyor musunuz?

  • Vitesi nadiren boşa atıyorum. Yıllardır dizel araç kullanıyorum. İlk mesaj8nda belki yeterince açıklayamadim. Düşük devirden kasdettigim, aracın motor sesi değişmeden titreme ve olmadan girebildiği en düşük devir. Ki zaten aracın vites değiştirme uyarısı da benim surisumle uyumlu. Örneğin Clio 1400 devir civarı bu şekilde yürüyor.

  • Yetkili serviste baktırdım. Anlık olarak trubin basınç kaptoru arızası olduğunu söylediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 21 Kasım 2022; 17:53:5 >
  • akünüzü degistirin uzuun bi sure görmezsinizz aku yıne zayıflayıp eskiyene kadar

  • Dizel aracı çok düşük devirde kullanmaya kalkarsanız partikül filtrenizi doldurursunuz. Koku yapmaya başlar tıkandığı zaman, aracın çekisi düşer.


    Cihaza bağlayıp kurum miktarına baktırın. 15gr üstüyse temizlenmesi gerekir.


    Clio 4 dizel için ideal sürüş devri 1600-1800 arası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 22 Kasım 2022; 14:59:15 >
  • Dizel araç yüksek devirde kullanılsa düşük devirde kullanılsa en fazla 1 litre farkediyor 100 km’de. 4.3 yakacağına 5.3 yaksın yokuş aşağıda yokuş yukarıda aynı gitsin, benim corollo 190 bin km de bile canavar gibi giderdi.

    Dizel yüksek devir sever, d4-d corolloda bile sıkıntısız, arızasız devirdim yüzbinlerce km’yi.

    Tophane dolmuşu Magirus gibi boğmadan tadında kullanılmalı dizel. O zaman ne DPF ne de başka sıkıntı verir.
  • Konu farklı bir yere gitti. Ben sade bir kullanıcıyim. Uzman değilim. Dolayısıyla iddialı da değilim ancak bildiğim kadarıyla eğer Dpf , Egr gibi aracın motor ya da bileşenlerine zarar veren düşük devir sonucu mazotun tam yanmaması, buna bağlı kurum oluşması. Yani eğer benim bahsettiğim düşük devir zararlı olsa zaten araç az değil çok yakar. Ayrıca eğer zararlı seviyede düşük devir olsa aracın vites değişim uyarısı bunu ikaz ederdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.