Şimdi Ara

Clio 4 Tüm Arızaları Veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, Clio 4 2012 model aracımda tuhaf bir sorun var. Bazı zamanlar kartı taktığımda aracın verip verebileceği ne kadar hata varsa hepsini veriyor. Kaputu açıp sigorta kutusuna hafif dokununca o bölümünden kırt kırt diye sesler geliyor. o ses geliyorsa araba hata veriyor ne çalışıyor ne başka bir şey. yolda hareket halindeyken bile bunu yapabiliyor. o kırt kırt ses olmazsa hiçbir hata kalmıyor ekranda ve araba normal çalışmasına devam ediyor. Akü pek yeni sayılmaz fakat akünün kendi göstergesinde yeşil işaret var ve usta akımı gayet iyi demişti sarj olmasıyla alakalı da bir sorun yok demişti. Sigortaların tamamını değiştirdim bir süre bi sorun yok gibiydi tekrar başladı. İşin garibi ne zaman yapacağını kestirme şansım hiç yok tamamen kafasına göre. Önerilerinizi bekliyorum.

    Edit: Yukarıdaki gibi bir durum olduğunda sigorta kapağını kapatıp üstüne sertçe vurduğumda araba çalışıyor. kartı çıkartmadan stop edip tekrar çalıştırabiliyorum. fakat çıkartırsam hata göndermeye devam ediyor.


    Clio 4 Tüm Arızaları Veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatdev -- 24 Ekim 2023; 1:45:37 >







  • Akü ölçüldüğünde voltaj değerleri nasıl çıktı ? Genelde bu tür uyarıları akü zayıf olduğunda veriyordu.

  • akü benimde yeşildi ama en sonunda araç marş bile basamadı kapıda kaldı araba bence başka akü ile deneyin derim hocam

  • muhtemelen aküden...

  • Oradaki büyük kare şeklinde mavi, gri renkte röleleri çıkartıp kontrol ettirmeniz lazım, o bölgede bu türden bir sesi rölelerden başka çıkartacak parça yok diye biliyorum. En azından arızacılığa röleleri kontrol ederek başlayabilirsiniz. Orta seviyede bilgisi olan bir elektrikçi kontrol edebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.