Şimdi Ara

Clio symbol alacaktım vazgectim.1 hafta icinde araba almam lazım yardım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
9.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın TURKCE arkadasım ben erzurumdan alıyorum arabayı.Orda expresson+stil paketliyi sordum arada 2000 ytl kadar oynadıgını soylediler.Ayrıca senin söyledigin fiyatlarla benim aldıgım fiyatlar arasında 1000 ytl oynama var.Erzurumda extreme 22500 ytl ...Aslında dogru soyluyorsunuz 2000 ytl fark var diye 16v yerine 8v almak belki pişmanlık yaratabilir sonradan.Ben bunu düşüneyim.Acaba erzurumdamı fiyatlar pahalı.Birde faizler düşük demissin evet oyakbanktan kredi secenegi sunuyorlar 1.28 faizlen.Bayi kendisine 1000 ytl de komisyon koyuyor ustune :))

    Peşinatı artttırıp uygun taksitle alacagım.Önden 8000-9000 ytl lik peşinat verecegim.tek sorun 8v mi yoksa 16v mi? artık buna karar vermek kaldı.Eh bu da tamamen bütceyle alakalı birşey.

    Bi ekleme daha yapayım dedim.16v olan aracın beygiri 95 :)....8v olanınki ise 75 beygir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceniko -- 12 Mart 2008; 23:49:50 >
  • kaç motor??????????????????
  • Symbol exprssoon da olupta extremede olmayanlar

    *Yolcu Hava Yastığı
    *Cyclade 14 İnç Jant Kapağı
    *Gövde Aynaları Rengi Dış Dikiz
    *Ön Sis Farları (SP yazıyor yanında ne demekse)
    *Otomatik Klima
    *Elektrikli arka camlar

    *expressonda Direksiyondan Kumandalı 2x15 W Radyo-CD varken, extremede Direksiyondan Kumandalı Ayrı Ekranlı 4x15 W Radyo-CD MP3 var..extremenin expressonda olmayan tek özelliği bu..


    eh tüm bunları düşünsek.acaba hangisi daha karlı olur (maddi açıdan)..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceniko -- 13 Mart 2008; 0:05:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar1646

    kaç motor??????????????????



    valla yazdım özelliklerini ayrıntılı şekilde..kaç motor olduguna bakarsın yada gir renaultun sitesine bak..

    http://www.renault.com.tr/model/techspec_list.asp?modelID=2
  • ceniko isimli arkadaşım, araban şimdiden hayırlı olsun. Emin ol pişman olmazsın aldığına. Alınca haberimiz olsun. Renk nedir?
  • arkadaş sakın 0 km alma
    neden mi
    5000 ytl peşin verilip 22 000 lik araba alırsan hangi para ile bineceksin??
    araba için bu kadar borçlanma
    2. el al rahat rahat bin,,,
  • bence expression al..
    bende de expression var,extreme deki radyo cd olayını pek takma.benimki de 2 kolonlo ama arka mdf ye kablo gidiyor,ihtiyaç halinde takabilirsin 2 kolon daha yeni symboller çıktığında şu anki kasalar daha da ucuzlar.. 2.ele girmesen daha iyi,gerçi benim araç da 2.el şirket aracıydı aldığımda ve 1 yaşında 60.000km deydi.ama hiçbir masraf çıkarmadı,sadece yağ benzin temiz bir 2.el 16v benzinli symbolü de listene ekleyebilirsin..
    16v alabilirsen daha da güzel olur,benimki 8 v ama pek de şikayetçi değilim.fazladan 23hp nin de zararı olmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 13 Mart 2008; 11:22:08 >
  • Hocam Experession 16v almayı düşünürsen mutlaka stil paketli olarak al.Bayilerden fiyat al tek bayie bağımlı kalma.Anladığım kadarıyla Erzurum bayisinde fiyatlar biraz yüksek.Gücün yeterse 1.4 16v al.Fiyat farkı çok dersen 8v 1.4 olan extreme de güzel tutulan model.Hiç birinden pişman olmazsın.Symbol fiyatlarına satılan 20-23 arası bir çok model araba vaar.Albea-cevrole-era-getz* Aynı fiyat aralığında olmalarına rağmen Symbol sınıfında ez çok satılan araç.Filo olarak alanlar neden aynı fiyat olmasına rağmen diğerlerinden almıyor.Ayrıca filo kullanıcıları arabalarını çok sık ve uzun km kullanıyor,bişeylerini beğenmeseler symbol alırlar mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilker3838

    arkadaş sakın 0 km alma
    neden mi
    5000 ytl peşin verilip 22 000 lik araba alırsan hangi para ile bineceksin??
    araba için bu kadar borçlanma
    2. el al rahat rahat bin,,,

  • rengi gri..Ama fikrimde bir degisiklik olabilir cumartesi gidip ikini el megane bakacam.Temiz birşey bulursam alırım..Bulamazsam artık symbol diyecem..Ben size cumartesi akşamı yazarım sonucu..

    Bu arada içinizden araba satacak olan varsa bingöle yakın bana yazabilir..Ama 2 gün icinde
  • clio megane a göre daha sorunsuzdur,illa ki de megane olacaksa ya megane1 olsun ya da makyajlı kasa megane2 olsun
  • Arkadaşım eğerki clio almayı düşünüyorsan hemde sıfır almışken git 1.4 16v motorlu olanı al derim sadece.Şimdi az bir miktar için 8v olanı alma sonra pişman olursun artı ikinci el piyasasıda 16v olanın daha iyi.Benden söylemesi karar senin
  • Arkadaslar renault megane 2003 model alıyorum.Eski kasa tipi full paket ama en son full olan degil ondan önceki.Araba gayet temiz.Orginali bozulmamıs.Fiyat 17500 ytl istiyor.Goturdum motoruna baktırdım sorunsuz dediler.88000 km de...Rengi beyaz.Fikrinizi alayım ne dersiniz fiyat iyimi?Araba temiz sırun sadece fiyatta.ufak bir kapora verdim pazartesi alacam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceniko

    Arkadaslar renault megane 2003 model alıyorum.Eski kasa tipi full paket ama en son full olan degil ondan önceki.Araba gayet temiz.Orginali bozulmamıs.Fiyat 17500 ytl istiyor.Goturdum motoruna baktırdım sorunsuz dediler.88000 km de...Rengi beyaz.Fikrinizi alayım ne dersiniz fiyat iyimi?Araba temiz sırun sadece fiyatta.ufak bir kapora verdim pazartesi alacam.


    Araç Expression mu, Dynamique mi? Dynamique ise, bu Km'e göre bu fiyat iyi gibi.. Km daha düşük olsaydı (50000 Km ve altı) , fiyat 18.500 YTL'e kadar çıkabilirdi. Araç Expression ise, bu Km'e göre fiyat ortalama.. Tüm bu yorumlarım, aracın orijinal olması ve boyasız/kazasız olması halinde geçerli. Aracı alırken motorunun iyi durumda olması önemli, ancak kaporta boya daha önemli. Motordan kaynaklanabilecek sorunlar azami 2000 YTL'ye giderilebilecek iken, boya/kaporta'da bu rakam çok daha üst seviyelere çıkabilir. Alırken dikkat etmekte fayda var.




  • 2000 Megane expression...aracta ufak bi boya var camurlukta ama onemsiz..Valla 2000 model ford focusta vardı ikisi arasında secim yaptım ve megana karar verdim.Focusa 18000 ytl istemisti temizdi ama sadece model düsük diye megana karar verdim.
  • Hayırlı olsun..
  • Şimdiden hayırlı olsun. 2000 model Megane anladığım kadarı ile ilk kasa'nın makyajlısı oluyor galiba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brkcad34

    Şimdiden hayırlı olsun. 2000 model Megane anladığım kadarı ile ilk kasa'nın makyajlısı oluyor galiba.




    hayır 2000 model megane değil... 2003 model megane makyazsız orginali bozulmamıs ...
  • hayırlı olsun iyiki sümbül almamışın ona binceğine eşşeğe bin tabi bu espri de geçen arkdaşın sümbül e yaslandım ön çamurluküstüne ve öylece kalakaldım vallahi çöktü resmewn araba allh tan geri geldi yoksa abowww yumak olurduk wallahi

    ayrıca sümbül içeri aşırı ses veren yoltutuşu zayıf insana güven vermeyen içi dar bir araç benim gözümde ama kupon araba bu araçlar sümbül de albea da böyle kira şirket için ideal ama ailecek alnacak araç değilş bence

    megane almana sevindim ama 18 bin ytl ye 2003-2004 focus da bulabilirdin temiz piyasa çok düşük çok hesaplı araçlar bulmak mümkün daha 2 gün önce 2004 clio sümbül 11900ytl ye satıldı 1.4 klimalı


    tekrardan hayırlı olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hardbody

    hayırlı olsun iyiki sümbül almamışın ona binceğine eşşeğe bin tabi bu espri de geçen arkdaşın sümbül e yaslandım ön çamurluküstüne ve öylece kalakaldım vallahi çöktü resmewn araba allh tan geri geldi yoksa abowww yumak olurduk wallahi

    ayrıca sümbül içeri aşırı ses veren yoltutuşu zayıf insana güven vermeyen içi dar bir araç benim gözümde ama kupon araba bu araçlar sümbül de albea da böyle kira şirket için ideal ama ailecek alnacak araç değilş bence

    megane almana sevindim ama 18 bin ytl ye 2003-2004 focus da bulabilirdin temiz piyasa çok düşük çok hesaplı araçlar bulmak mümkün daha 2 gün önce 2004 clio sümbül 11900ytl ye satıldı 1.4 klimalı


    tekrardan hayırlı olsun


    Çok merak ediyorum, acaba neden birisi çıkıp "ben Symbol veya Albea alıyorum" diye konu açtığı zaman "al tavsiye ederim" diye cevap verenler olduğu kadar "aman uzak dur, ona bineceğine otobüse bin" gibi çirkin ve o markayı, daha doğrusu modeli kötüleyici ifadeler de kullanılır.
    Eğer bir de almaktan vazgeçip, başka bir arabaya veya aynı marka nın bir üst modeline ikinci el olsa dahi yöneldiyse aynen sizin cevabınız gibi "iyiki almamışsın, alınmayacak bir araba" gibi yorumlar sıralanmaya başlar.
    Muhalesef insanımız böyle. Ben burada Renault'un ve özellik'le Symbol'ü savunmuyorum. Ancak o kadar da kötülenip, karalanacak ve korkulup kaçılacak bir araba da değil. Symbol olsun, Albea olsun bu arabaları şirketler gibi aile'ler de alıyor. Bir zamanlar Tofaş Kuş serisi, Renault 12 ve 9 serisi popüler di ve bu arabalara denilmeyen kalmadı ama sattı. Ve halen bu arabalar forum içerisinde konu olarak geçtiği zaman günah keçisi olarak gösterilip, veryansın edilir.
    Dedim ya Symbol'ün savunucusu değilim. 2004 Ekim'den beri imzam da yazılı olan arabayı kullanmaktayım. Çok şükür hiç bir sıkınıtısını veya eksikliğini görmedim. Ahım şahım bir araba değil, arkası dar. Bagajı büyük tutup arkayı dar ve basık yapmışlar. Allah'tan bizim ev ahalisi normal boylar da insanlar da arkaya otururken sorun olmuyor. Arabaya zaten Renault ne akla hizmet'se çok çok kızgınım, gösterge'ye devir saati koymamış. Yahu 2005 model araba da neden devir saati yok. Neymiş efendim bir üst donanım da varmış. Benim ki Authantique versiyonu ve klima'lı olarak aldım. Eğer biraz daha donanım ve devir saati olsun deseydim, o zamanın parası ile 2-3 milyar verip Expression donanım alacaktım. Ben de kızdım almadım, bile bile bunu aldım. Zaten önce ki arabam da devir saati yoktu. Bunu her aklıma geldiğinde Renault'a mail attım. Arabayı aldığım yetkili satıcıya ara sıra uğradığımda ve bana "arabandan memnunmusun" diye sorduklarında bu devir saati'ni hep dile getirdim. 2007 modeller de devir saati hatta yol bilgisayarı bile koymuşlar Auhantique donanıma da.
    Yol tutuşu limitleri zorlarsan zayıftır. Ama arabayı tanıyıp, ona göre viraja vs. normal hız da girersen iyidir. Bu araba için en güzel hız 140km/h. dir. İlk aldığım da açılsın diye son hıza kadar çıktım ancak 1dk. yı bile geçmedim. Plastik aksamdan sesler gelmeye başladı ve rüzgar arabayı etkilemeye başladı. Yani gidilir ama yorar seni. O yüzden 140km/h en iyi hız bu araba için. Onu da zaten TEM'de yapıyorum. TEM harici 100-110 ortalama ile çok şükür gideceğim yere gidiyorum.
    Şahsen kendi adıma konuşursam, benim bu arabayı almam da ki en büyük etken; sıfır km. olarak almış olmam, kliması olması, benim boyutlarım da ve yaşımda (32, o zamanlar 29'um) bir insan için ve genel olarak ev ve iş yerim 10dk. yürüme mesafesinde olduğundan arabayı ctesi/pazar kullandığım için sürekli kapının önünde durduğundan ve dikkat çekmeyen sıradan bir araba olduğundan almış olmam. Bir de malum, Türkiye şartları. Gelirimiz belli, giderimiz belli. Bir işsiz kalsak bir kaç ay eve işsiz oturma riski de var. O zamanlar Megane'de alabilirdim. Günümüzde kredi alıp kullanmak, 12 veya 18 ya da 24 ay kredi ödemek basit. Yeter ki sen kredi için gerekli peşinatı ver. Ama Allah korusun, bir aksilik olup, o krediyi bir ay ödeyemezsen o arabayı altından öyle bir alırlar ki, işte o zaman kötü olursun.
    Bundan önce ki arabalarımız da bizim hep sıfır olarak alınmıştı ve ikinci el düşünmediğimden bu arabayı almak emsallerinin içinde daha cazip geldi. Memnun olduğum yönleri olduğu gibi memnun olmadığım yönleri de var tabi. Yok değil. Neyse lafı fazla uzatmayayım. Şimdi de mesela fazla yaşı ilerleyip, değeri düşmeden değiştirecek olsam kendimi fazla zorlamadan aynısını alırım. Hatta 1.4 motor, 16V/98HP Expression donanımını alırım. Ancak kasa değişecek vs. dedikleri için yeni kasayı bekliyorum. Kafamda yeni çıkan kasayı görüp değiştirmek var.
    Ceniko isimli arakadaşa gelince, araban tekrar hayırlı olsun. 2003 model olduğunu demişsin. Ben 2000 model olduğunu anlamışım yanlışlıkla, pardon. Güle güle kullanırsın inşallah.

    Bu arada şunu da belirteyim. Symbol'ün ön çamurluklar plastik. Renault bunu bir kaza anında zarar vermemesi için böyle yapıyormuş galiba. Belki yanlış da anlamış olabilirim. Ancak Megane'lerin de ön çamurlukları Symbol gibi plastik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 17 Mart 2008; 7:44:39 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.