Şimdi Ara

[Clio3] Devirdeki oynama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Clio3 1.5dci araç sahibiyim ve neredeyse ilk günden bu yana (~1.5 sene) Total Eurodiesel kullanıyorum.

    Hemen konuya gireyim; Yılbaşı akşamı ve takibindeki gün boyunca araç soğukta altı-üstü karlı vaziyette bekledi. 3 Ocak sabahı hava -9 derecedeyken, paneldeki tüm ışıklar söndükten sonra aracımı tek basışta rahat şekilde çalıştırdım. Fakat hemen, 6-7 saniye boyunca devir saati, 750 ilâ 1000 devir arasında titreyerek, tutarsız ve kararsız şekilde oynadı. Dondum kaldım ve ne olacağını izledim.

    8'inci saniyede havanın her soğuk olduğu günde olduğu gibi 1000'in az altında stabil olarak kaldı. Tabii ki motorun sesi ve verdiği titreşimle beraber bende bir endişe yarattı. Sonrasındaki günlerde bir daha bu olmadı; her start'ta tek basışta motor çalıştı ve devir ibresi, havanın ısısına göre direkt olarak olması gereken yere oturdu.

    Tabii ki havanın çok soğuk olması ve aracın hiç çalışmadan 2-3 gün beklemiş olması durumu var. Biraz soğukluk biraz da (belki) yakıt falan dedik geçtik. Ama bugün bu forum'da bobin ve buji arızalarını okuyunca yine yazayım dedim.

    Dediğim gibi 6-7 saniyelik bir saçmalama oldu ve bir daha hiç tekrarlamadı. Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Yersiz bir endişe mi?







  • bence soğuktan kaynaklanan bir sorun olsa gerek gerçi bunsa sorunda denemez.. çünkü aracınız ilk seferinde çalışması ve sonradan titreme olaynın olması motorun soğuk olmasından kaynaklanıyordur.. o yuzden içiniz rahat olsun.. saygılar..
  • http://clioiii.com/ClioIII/FORUM/index.php

    Buradayız sizide bekleriz.
  • Aynı sorunu bende yaşadım.
    Normaldir motor soguk çünki.

    -14 derecede arabayı çalıştırdım bir kerede.
    Daha sonra devir saati dediginiz gibi tutarsız davranmaya başladı.
    Hafif gaz verdim 1500 - 2000 devir arası biraz.
    Sonra düzeldi..
  • -9 lardan bahsediyorsunuz,aracın bütün aksamları donmuş neredeyse,motor bile kaskatı olmuştur.Yine iyi çalışmış bana sorarsanız,bu türlü sesler ve titreşimler,devir düzensizliği gayet normal.Zaten motor biraz ısındıktan sonra düzelmiş devir saatiniz,büyütmeyin bence renonuzu güvenle kullanmaya devam edin.
  • Ankara gece -10, açıkta olan hiçbir canlı sağ kalmaz. Motor ne yapsın. Biraz silkelenme olacak, Birde dizel. Bence normal.
  • haklısın usta
    quote:

    Orjinalden alıntı: new-kangoo

    -9 lardan bahsediyorsunuz,aracın bütün aksamları donmuş neredeyse,motor bile kaskatı olmuştur.Yine iyi çalışmış bana sorarsanız,bu türlü sesler ve titreşimler,devir düzensizliği gayet normal.Zaten motor biraz ısındıktan sonra düzelmiş devir saatiniz,büyütmeyin bence renonuzu güvenle kullanmaya devam edin.
  • arkadaşlar merhaba ben de clio sahibiyim yoldaki tümseklerden geçerken ön takımdan sanki bi sürtünme sesi geliyo servise sordum soğktan olabilir dediler bu sorunla karşılaşanlar oldumu acaba sonuçta araba 2008 model clio 3........
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.