Şimdi Ara

Clio4 Polo Fiesta hangisi hakkını veriyor? (2011-2014 SEGMENT-B)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle herkese 35.000 TL kadar bütçe ile polo fiesta clio4 yani kısaca Dizel SegmentB den bir araç almak istiyorum.

    Öncelikle değerlendirme ve öneri nasıl yapılacak. Donanım çılgını değilim ancak aldığım araç donanımsal olarak fiyatının hakkınıda versin boş bir araca yüksek paralar vermek istemem. yakıt konusunda iyi olmalı ki bsegment araç seçmemin sebepleri arasındadır bu durum.

    Birde unutmadan 2011 2012 2013 2014 gibi yılların en iyisini yada sorunsuzunu söylerseniz bana yardımcı olabilirsiniz. (ya arkadaşım ben fiestanın 2011 2012 2013 2014 modellerini kullandım biliyorum en dertsizi ve şu şu konulardan iyisi şu model derseniz 2. Elde onun peşine düşerim fiyatıda unutmamak gerekir.)

    Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden önerileriniz Dizel manuel 1.2 -1.5 motor seçenekleri uygundur üstü bsegmente fazla olur benm için.





    Son bir sorum hepsinden başka bu c sınıfı ile ilgili OpelAstra 1.3Diz.clasicc 3 mü tercih ederdiniz yoksa yukarda saydığım clio4 polo fiesta mı?


    Yani sorum şu b sınıfı(polo clio4 fiesta) bir aracı model-donanımından dolayı geniş ve modeli düşük bir araca(opelastra clasicc3 1.3Diz. tercih edermisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taz_07 -- 14 Haziran 2016; 11:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sorduklarınız kişiden kişiye değişir...

    Ben olsam boş c sınıfı yerine dolu b sınıfı alırım.
    3 araç içerisinden önceliği fiestaya verirdim.


    Ama model yılı vs. önemli değil, geniş olsun, oturaklı olsun, donanımlı olsun istiyorsan benim yaptığımı yap

    2008 focusum vardı memnundum ama model yükseltmek için 2012 civic aldım. Civicten hiç memnun kalmadım, elegance ama yağmur sensörü bile yoktu sattım yerine 2004 model accord 2.4 aldım, her yönüyle beni tatmin etti...
  • O paraya dizel clio 4 bulamazsın hocam.
    Polonun da 1.2 dizelinin yeterince verimli olmadığı söyleniyor.
    Geriye Fiesta kalıyor ki o da B segmentinde oldukça iddalı
  • B segmenti çok gubidik bir segment. Eli yüzü düzgün az donanımlı bir araç olsun derseniz C hatta D segmenti ile yarışacak duruma geliyor. Fiesta, yola oturuş bakımından güzel bir araç, Clio motorları ile, Polo da iç mekan kalitesi ile öne çıkıyor. Ha bana soracak olursanız 2014 model B sınıfı almak yerine 2010 C sınıfı alırım yılda az km yapacaksanız. Yoksa 0 B segmenti alın kafanız rahat etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın araba işi detaydan ziyade kullanım amacı sürüş keyfi ve ihtiyaca göre şekillenir ancak ben gündelik şehiriçi kullanımda kullanacağım arada gezme amaçlı uzun yol yapabilirim ama işim şu bu dolayısıyla yapmayacağım kesin modeli yüksek almak istememin sebebi ise sorun çıkaran bir araç istemem km fazla olan bir dizel araba soruna daha yakındır sizlerinde bildiği gibi dizel parçalar pahalı onunla karşılaşmak istemiyorum bu yüzden bu markaların yıllarındaki kronik üretim sorunları olmayan modellere yaklaşımım özellik bakımındanda tatminkar olanı araştırıyorum en nihayetinde siz kullanıcıların tecrübe ve bilgileri bana bir yol haritası çiziyor öneri ve yaklaşımınız için teşekkürler accord benm çocuklumun en cafcaflı gösterişli lüks arabası idi başarılı seçim. Civic konusunda katılıyorum tatmin edici sürüş keyfi yok eskilerde bence honda motorun verdiği kalite ve performans dışında artı olabilecek bana uyan bir özellik barındırmıyor. Motor iyi ama honda al servisi unut o derece japonlar biliyor işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kergit kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim farkındaysan 2011 den başlayıp 2014 e kadar 3 markanın da bu araçlarını bu bakıyorum clio4 2014 modeller 35 43 arasında dönüyor genelde biliyorum ancak düşük modeller bakacağım o yüzden zaten kıyaslamayıda bu sebeple istiyorum. 2011 clio alma alcaksan 2013 al şuşu sorunları oluyor başın ağrır diyen kullanıcı bilgilendirmesi olsun bende dikkat edeyim diye ama teşekkürler yorumun için benim gibi soruların cevabını arayanlara faydalı olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiesta

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polo
    Fiesta
    Clio

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonun 1.2 dizelleri işimi görürmü yakıt olarak 1.4 ten fazla yaktığını zorlanması durumundan dolayı iddia ediyorlar doğrumudur. Yeni kasalarda da 2014 ten başlıo dizel 1.4 motor fiyatlarsa uçuk golf 5 6 alırım o fiyatlara ya neden bu denli pahalı anlamıyorum talep görüyor diye de bu kadarda abartılmaz kaliteli wv ama cidden pahalı sebebide pazarımızda talep görmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw türk halkı tarafından çok tutulduğu için doğuş holding dolar fiyatları artmamasına rağmen devamlı zam yapıyor ve milleti enayi yerine koyuyor, size sonuna kadar katılıyorum.

    Örnek olarak vereceğim; 1.2 tsi leonlar 1.6 tdi'dan 0-100 km daha çabuk yol alıyor. Haliyle kasa çekmemesi gibi bir durum olmamalı zaten 1.100 küsur kg ağırlığında. Şayet polo içinde bu değerler geçerli olursa sorun olmaz diye düşünüyorum.

    Polo düz vitesli ve ikinci el 15.000 km'ye kadar almayı düşünürseniz mantıklı. Sıfırı için aylarca sıra bekleyip c segmenti 57.000 tl 1.2 tsi leon alabilecekken b segmenti sıfır araç bana mantıklı gelmiyor, hele dsg durumu zaten ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • renault hiçbir şey vermez. sadece alır.
  • Kız arkadaşıma 2015 Aralık ayında imzamdaki aracı aldık. B sınıfı, dizel, manuel ve 30-35 bin bütçeyle segmentindeki bütün araçlara detaylıca baktık. En son Corsa ile arada kaldık fakat hem kendisi Fiesta'nın tasarımını (ve elektrik kırmızısını ) çok beğendiğinden, hem de bütçemize uygun olan Corsaların boş (Essentia) olmasından dolayı (Fiesta Titanium X'e eşdeğer Titanium+Lansman Paket) Fiesta'da karar kıldık. Araçtan ben de kız arkadaşım da çok memnunuz. Araç alındığı gibi İstanbul'dan Antep'e kullandım aracı ve gerek yol tutuşu, gerek konforu sınıfında oldukça iddialı bence. Tasarım görecelidir fakat tasarım olarak da rakipsiz olduğunu düşünüyorum (özellikle 45 yanak 16 inç orijinal Titanium X janlarla). Kendisi de aracından çok memnun, beğenerek kullanıyor. Araçta tek beğenmediğim nokta 160 km hızdan sonra hızlanmaması ama B sınıfı küçük hacim dizel bir motordan daha fazlasını beklememek lazım zaten. Aklınıza takılan başka bir soru olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.




  • Hocam ne kadara almıştınız, kaç bindeydi vs biraz bilgi verebilir misiniz? Aynı şartlarda bayadır arıyorum ben de Fiesta ve Corsa arasında kaldım daha düşük model bi Astra vs olmayacaksa diye ama kime sorduysam tavanı sarktı, direksiyonu sıkıntılı vs dedi durdu siz herhangi bir olumsuzlukla karşılaştınız mı can sıkacak?
  • emr3_ kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı alırkenki geçen süreçte açtığım konulardan birini buldum:

    http://forum.donanimhaber.com/m_112211591//tm.htm#112359450

    Özet geçecek olursam sizi en çok ilgilendiren mesajımı kopyalayayım buraya:

    "Evet arkadaşlar sonunda kafamıza göre bir araç bulup kaporasını verdik. Yarın ekspertize sokacağız, herhangi bir sorun çıkmazsa yarın öğlen araç bizim olmuş olacak.

    Araç 2009 model 1.4 TDCI Ford Fiesta Titanium+Lansman Paket. Bilmeyenler için Lansman Paket aynı Titanium X paket gibi. Titanium X'ten tek eksiği elektrikli katlanır yan aynalar. Onun dışında hız sabitleyici, dijital klima, yağmur ve far sensörler falan araç baya dolu anlayacağınız. Ayrıca elektrik kırmızısı. Tam kız arkadaşımın istediği gibi yani. Kilometresi düşündüğümüzün üstünde, 70.000 km'de araç fakat sahibi o kadar titiz biri ki araba sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi. Hasar kaydı, değişen yok, hatta nokta kadar bile boya yok araçta. Motor ve yürüyen aksam çok iyi durumda. Bu zamana kadar sürekli yetkili serviste bakımları yapılmış, garantisi bittikten sonra bile araç sahibi bakımlarını yetkili serviste yaptırmış. Hepsinin faturaları duruyor. Sıkı bir pazarlıkla 34.650 liraya anlaştık. Bugün araç sahibi vergilerini yatırıp muayenesini yaptıracak. İnşallah ekspertiz de bizi yanıltmazsa biz aradığımız aracı bulduk, yarın araç ekspertizden sonra üzerimize geçecek. "

    Sorduğunuz bir diğer soruya gelecek olursam çok şükür araçta hiçbir problem yok. Zaten aldığımız kişi çok titiz ve temiz bakmıştı, nokta boya yoktu ve aşırı bakımlı bir araçtı. Çok zor bulduk, malum ikinci el sitesinde resmen sabahladım belki yeni ve uygun bir araç düşer diye. Ama gönül rahatlığıyla Fiesta'yı tavsiye ederim. "İyi ki Fiesta almışız" diyoruz ikimiz de. Umarım siz de gönlünüze ve bütçenize göre temiz bir araç bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec.dmn -- 15 Haziran 2016; 4:00:12 >








  • Çok sağolun zahmet etmişsiniz, teşekkürler hem ilanlar hem bilgiler için. Çoğu aradığım fiyat sınırının üstünde kaldığı için hiç görmemiştim, Fiesta gibi tutulan bir araba için pazarlıkta 1000 liradan fazla düşmezler diye hiç bulaşmamıştım bile, Edirne'deki hem konum olarak hem de araç güzelmiş yalnız.
  • emr3_ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, sonuçta bu forumda birbirimize yardım etmek için varız. Naçizane bir tavsiye olarak arama yaparken bütçenizden 2 bin tl civarı fazla bütçeyle sınırlandırın o da pazarlık payı olsun. Edirnedeki aracın kilometresi düşük bencede değerlendirilebilir. Sıkıştırabildiğiniz kadar sıkıştırın hocam hiç belli olmaz.
  • emr3_ kullanıcısına yanıt
    Clio'yu eleyip Corsa-Fiesta arasından tercih yapmanızı öneririm. Polo hakkında yorum yapamıyorum, donanım olarak çok boş ve fiyatlarının şişirildiğini düşünüyorum. Bütçenize uygun düzgün Polo çok çok zor bulunur bence. Corsa'yı da değerlendirin derim ben. Bunlar da gözüme çarpan Corsa ilanları:

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-genis-arac-takasli-opel-corsa-dizel-cebinizin-dostu-259081770/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ogretmenden-temiz-masrafsiz-43.000-km-de-corsa-309894480/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-corsa-308861970/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-tertemiz-dusuk-km-dizel-yakit-cimrisi-corsa-302893171/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-acil-sahibinden-temiz-corsa-303247512/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2010-model-sifir-ayarinda-opel-corsa-enjoy-111-304466125/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-temiz-2012-model-corsa-309082371/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2011-model-corsa-1.3-308341966/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-38000km-de-hasar-kayitsiz-corsa-305597726/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sigara-icilmemis-temiz-2011-model-opel-corsa-2-haftalik-fiyat-307076921/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-57.000-km-de-cok-temiz-enjoy-301633628/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec.dmn -- 15 Haziran 2016; 5:09:11 >




  • Haklısın gereksiz bir pahalılık var eskiden insanlar audi mercedes bmw alamaz bunun yerine wv alırdı tam bir orta sınıf binek ve ticari araçları üretirdi fulleri biraz daha üst sınıfa hitap ederdi artık audi mercedes alınıyor wv nin sıfır fiyatına ve elini attığı grup skoda seat gibi markalardan bahsediyorum piyasada fiyat yükseltiyor.
    Jetta aile arabası deniyor fiyat almış başını gidiyor passat binek araç kaliteli dizayn deniyor cc den bir faekı kalmadı polo ya o parayı verene kadar git golf al diyenin haddi hesabı yok bir sınıf kargaşası var fiyat konusunda eskiden bu kadar iç içe geçen fiyatlar ve motor seçenekleri yoktu iyiydi yani bende bu yüzden pişman olmak istemiyorum polo 1.2 yetersizse ilk şahsi binek aracımda hayal kırıklı olmasın diye çaba gösteriyorum araştırıyorum. Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taz_07

    Haklısın gereksiz bir pahalılık var eskiden insanlar audi mercedes bmw alamaz bunun yerine wv alırdı tam bir orta sınıf binek ve ticari araçları üretirdi fulleri biraz daha üst sınıfa hitap ederdi artık audi mercedes alınıyor wv nin sıfır fiyatına ve elini attığı grup skoda seat gibi markalardan bahsediyorum piyasada fiyat yükseltiyor.
    Jetta aile arabası deniyor fiyat almış başını gidiyor passat binek araç kaliteli dizayn deniyor cc den bir faekı kalmadı polo ya o parayı verene kadar git golf al diyenin haddi hesabı yok bir sınıf kargaşası var fiyat konusunda eskiden bu kadar iç içe geçen fiyatlar ve motor seçenekleri yoktu iyiydi yani bende bu yüzden pişman olmak istemiyorum polo 1.2 yetersizse ilk şahsi binek aracımda hayal kırıklı olmasın diye çaba gösteriyorum araştırıyorum. Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum.

    Haklısınız, yetkili satıcıya gitmeden önce arayıp test sürüşü yapmak istediğinizi söyleyin ve randevu alın, gidip aracı deneyin, en iyi kararı öyle verebilirsiniz. Sonra istediğiniz yerden hatta isterseniz 2. elini alırsınız, kim karışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.