Şimdi Ara

CM11 STABİL S3 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • CM sürüm isimlendirmeleri için küçük açıklama yapmaya çalışayım;

    1) Nightly; aslında böyle bir kelime yok. "Günlük" anlamına gelen Daily kelimesinden yola çıkıp "gecelik" anlaminda bu kelimeyi üretmişler (esprinin esas sahibi kendileri değil). Her gece, otomatik ROM derleme bilgisayarı gün boyunca eklenen değişiklikleri de icererek yeni ROMlari hazırlıyor. Her ne kadar bu değişiklikleri yapan kişiler ne yaptıklarını bilen insanlar olsalar da o günkü değişiklikleri test etmek (ya da otomatik bilgisayarın hata yapıp yapmadığını anlamak) biz gönüllü kullanıcılara düşüyor. Gözünuz korkmasın; en kotu senaryo biraz hızlı biten bir pil veya arada sacmalayan bir kameradır.

    2) M Snapshot. Montly/aylık yayınlar. Bunların kontrolleri yapılırlar ve o şekilde yayınlanırlar. Nightly yayınlar gibi otomatik uretilmedikleri için temiz kurulum yaparak yuklemeniz gerekir. An itibariyle ROMun içindeki tüm işlevler sağlamdır ancak bir sonrakine yeni işlevler eklenebilir veya mevcutlar çıkarılabilir..

    3) release candidate. Bunun kelime anlamı "son sürüm adayı/yayınlanmaya aday". Artik özellik ekleme-çıkarması bittikten sonra sıra en ince dokunuşlara gelir (pil ömrü nasıl daha da artar, performans daha artabilir mi vs.. gibi), bu dokunuşları da yaptıktan sonra Montlyler gibi bir teste tabi tutulur ve kullanıcıya sunulur. Aslında bu, " hala test edilen bir stable sürüm"dur. Bazı sorunlar gözden kacabileceği veya ortaya çıkmaları uzun zaman alabileceği için adına hemen stable demezler. Bir nevi "karizma çizilmesin" önlemidir :)

    4) stable; açıklamaya gerek yok sanırım. Nihai sürüm de diyebiliriz.

    Not: stable ve RC sürümler bazen birebir ayni olabilirler (eğer RC de hiçbir hata cikmadiysa değişiklik yapılmaz) ve bu iki sürüme de ancak Google o sürüm için çalışmayı kestikten sonra geçilir. Ornegin; Google 4.4.2'nin son halde olduğunu ve bir sonraki sürümün adini açıklayınca ancak RC ve stable isimlerini görebileceğiz. O zaman kadar M Snapshotlar bizim Release Candidate lerimiz olacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLiCe_DoLuCa -- 13 Nisan 2014; 1:25:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    quote:

    Orijinalden alıntı: yagmur2968

    Ya arkadaslar tamam adamlar guzel romlar yapiyor lakin s3 un bi ozelligi kalmiyor ne sensorleri var nebilim sesle fotograf cekiyorum mesela cok havalibisey cm romlar bole degil horunumu bile hala ilk androidler kisaca s3 s3 lukten cikiyor sade bi hal aliyor

    Aslında amaç o. Alırken o kadar özellikle beraber alıyoruz, tamam hoş ama mesela ben bunların hiçbirini kullanmıyorum. Kullanmayacaksam benim cihazımın stabilitesini bozmasına ve/veya boşuna yer kaplamasına gerek yok.

    Mesela S3 üzerinden gidecek olursak, şöyle örnek vereyim;

    Samsung ROM'larının boyutu 1460 MB ve ROM'a ayrılan bölümün 1514 MB. Sistem güncellemeleri için ayrılan alan ise 1024 MB. Bi de Samsung'un hafıza kartına otomatik olarak kopyalanan birkaç video ve müzik (Wonders of Nature gibi) dosyaları için ayrılan bölüm ise 528 MB. Sistem için toplam ayrılan bölüm 3066 MB oluyor.

    CyanogenMod ROM'ların toplam boyut ihtiyacı 500 MB'ı geçmez. Şimdi sadece CyanogenMod kurup başka birşey yapmazsanız stabilite kazanırsınız. Ama ben biraz daha ileriye gittim ve telefonlarda çok riskli olan bölümlendirme tablosunu değiştirdim.

    Sisteme ayrılan bölümü 1514 MB'dan 500 MB'a indirdim. Sistem güncellemeleri için ayrılan 1024 MB'ı 100 MB'a indirdim.Samsung'un medya için ayrılan 528 MB'ı ise 50 MB'a indirdim. Bu aldığım alanların hepsini kullanıcıya verilen alana verdim.

    1014 + 924 + 478 = 2416 MB daha fazla alanım oldu. Yani normal bir S3'te kullanıcıya verilen alan 11,24 GB (tahmini değer) ise, benim S3'te şu an bu alan 13,60 GB.

    Yani olaya sadece stabilite yönünden bakmamak lazım

    O ayarlara nerden girdin acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeogenc


    O ayarlara nerden girdin acaba

    CWM'den ADB ile "parted" üzerinden gerçekleştirdim repartition işlemini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    quote:

    Orijinalden alıntı: jeogenc


    O ayarlara nerden girdin acaba

    CWM'den ADB ile "parted" üzerinden gerçekleştirdim repartition işlemini

    Tam olarak anlatabilir misin htc m8 cm11 kullaniyorum her turlu duzenlemeye acigim. Birde sozde snapshot versiyon ama hala buglar var arada reset atiyor bugun gezerken gordum 2015 tarihli nightly ler varmis snapshottan daha stabil olabilir mi ki bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz araştırdım, ben de değişiklik yapmak istiyorum artık. Ancak pek bir bilgim yok. Detaylı bir şekilde yardımcı olabilir misiniz acaba? Sorularım, kafama takılanlar olacak. Sorun olmayacaksa PM ile de görüşebiliriz. Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.