Şimdi Ara

cmd - chkdsk' dan anlayan? ( Harddisk sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir sorun için internette bulduğum çözümü denemeye çalıştım ve sırasıyla şu adımları izledim;

    Cmd'ye girdim,diskpart yazdım ve sonra sorun yaşadığım harddiski seçtim ve ardından clean dedim sonda create partition primary yazıp active dedikten sonra format fs-32 yaptım.

    Bunları yaptıktan sonra harddiskim raw formatına dönüştü içinde 400 gb kadar veri bulunuyor ve harddisk sistemde görünmesine rağmen bilgisayarımda görüntülenmiyor. Napacağımı şaşırdım, cmd komutlarından anlayan varsa yardımcı olabilir mi?

    ilgili video:https://www.youtube.com/watch?v=gojkN9qebG4

    Bunları yapmadan önce harddisk sorunsuz çalışıyordu. İlgili videoda bazı kişilerinde benzer sorunlar yaşadıklarını okudum. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraz -- 28 Ekim 2015; 7:10:37 >







  • format fs 32 ilew zaten format atmışsın. içindeki veriler gitmiştir artık. Bilgisayarım sağ tuş yönet diyip disk yönetiminde diski görebilecekmisin bir bak. Raw ise bölüm oluşturup biçimleyerek diski kullanabilir hale getirebilirsin. Ya da bir partition yazılımı ile diski görüntüleyip eğer fiziksel bi zarar görmediyse kurtarabilirsin (minitool partition wizard free bir programdır)
  • Teşekkürler. Sonradan ben de fark ettim ki dediğiniz gibi formatlamışım ve bütün bilgileri kaybettim. Yapabilecek birşey yoktu. Gerekli düzeltmeyi yapıp diski boş haliyle kullanmaya devam ettim. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.