Şimdi Ara

Cmos low battery state ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bilgisayarım çok eski 95- 96 model girişte Cmos low battery state diyor pil zayıflamış diyorlar ama anakartta pil göremiyorum sabit bir pil mi oluyor bunu tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirm..



  • İşlemciniz nedir?
  • pil dedikleri şey yassı cr232 pilleri dir muhtemelen. hani ssatelerde neyi kullanılır. O değilde silindirik ve bodur bir vaziyette . . .
  • Evet anakartların üzerindeki pil cr2032 pilleridir bazı anakartlarda saatlere takıldığı şekilde bazılarında ise dikey şekilde takılır.Eski anakartlara genelde pilin yazıları üste gelecek şekilde takılır(saatlere takıldığı şekilde ) ama anakart soket 3 ise piller kalem pil gibi anakartın üzerinden bir bağlantıyla kasanın içinde biryerlere yapıştırılmıştır. Ama bu anakartların desteklediği işlemciler 30-50 Mhz civarı olup çok yavaştır. Eğer anakartın soket 3 ise işin zor bitmiş pili bulsan bile yenisini bulabilirmisin bilmem. Ama soket 7 bir anakart ise pil anakatın üzerinde bir yerlerdedir. Bu anakartların desteklediği işlemciler bildiğim kadarıyla 75-250 Mhz civarıdır. Mhz lerini yazmamın sebebi ekranda işlemcinin Mhz'ini görürsen anakart hakkındada ufak bir bilgin olur.
  • verdiginiz bilgiler için saolun bilgisayarım eski oldugu için anakartı degiştirsem dahi diger parçalarla uyumlu parçalar bulamam sanırım pil sabit degiştirebilgini sanmıyorum çünkü anakartın üzerindeki bütün parçalar sabitleşmiş çıkarılabilir bir durumu yok..yardımınız için tşkler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.