Şimdi Ara

Çocuklar arka camı patlatmış, ne yapmam lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün akşam üstü çocuklar misket oynarken nasıl olduysa arka camı patlatmışlar. Kasko var. 20-25 cm çapında bir delik var camın geri kalanıda ittirsen dağılacak gibi tuzla buz yani. Komşular yapanı söyledi konuşmak için gittim evde anne babası yok 7-8 yaşlarında ufacık çocuk, sen mi kırdın camı dedim abi yanlışlıkla oldu dedi. Ne diyeyim küçücük çocuğa annen baban gelince uğradığımı söyle şurada oturuyorum dedim. Camı dağılmasın diye koli bandıyla bantladım eve geri döndüm.

    Şimdi camı kaskodan değiştirmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İlk defa böyle bir şey geldi başıma. Aileden para istemeyi düşünmüyorum küçücük çocuk pek durumlarıda yok sanırım komşuların dediğine göre.



  • Kasko varsa kasko klozunuza bakın çoğunda senede bir cam değişimi ücretsiz oluyor.Bu arada hocam öyle koli bantlı aracı orada bırakmayın aracı çalabilir ya da içinden radyo/teyip götürebilirler.Çevre de kapalı garajı olan bir komşunuz varsa rica edin yaptırana kadar 2 gün orada kalsın araç.

    Bir de hocam kasko için nasıl kırıldı vs. derlerse olayın gerçeğini anlatırsanız sıkıntı çıkarabilirler.Polis neden tutanak tuturmadınız diyebilirler ya da aileden tazmin etmeye çalışabilirler.Onun için taş geldi tarzı bir şey söyleyebilirsiniz.Ama ne kadar etik olur bu size bağlı.
  • cduman C kullanıcısına yanıt
    Hocam gecmis olsun. Bence aileden para istememeniz cok güzel. Ama kasko eğer hasarsizlik bozulmaden degisecekse bu sekilde olan bir olayda degismeyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Automobilista

    Kasko varsa kasko klozunuza bakın çoğunda senede bir cam değişimi ücretsiz oluyor.Bu arada hocam öyle koli bantlı aracı orada bırakmayın aracı çalabilir ya da içinden radyo/teyip götürebilirler.Çevre de kapalı garajı olan bir komşunuz varsa rica edin yaptırana kadar 2 gün orada kalsın araç.

    Bir de hocam kasko için nasıl kırıldı vs. derlerse olayın gerçeğini anlatırsanız sıkıntı çıkarabilirler.Polis neden tutanak tuturmadınız diyebilirler ya da aileden tazmin etmeye çalışabilirler.Onun için taş geldi tarzı bir şey söyleyebilirsiniz.Ama ne kadar etik olur bu size bağlı.



    Hocam araba bizim camdan gözüküyor, bu gece uyku girmez zaten gözüme sabaha kadar bakar bakar dururum arabaya. Malesef çevrede öyle bir garaj yok, ufak bir mahallede yaşıyorum. Kasko klozu burada değil, araç da aslında kendi aracım değil babamın aracı. Konuştum onunla da yarın beraber ilgileneceğiz şimdi bir şey yapamıyoruz diye.

    Kaskoyu da şartları okumadan aramak istemiyorum dediğiniz gibi çamura yatabilirler.




  • Hocam geçmiş olsun 3 gün önce benim arabanın da arka camı park halindeyken patlamıştı. Kimin yaptığını da bulamadık. Araba Opel Astra kaskoyu opelde yapmıştım. Servise gittim kaskoyu yapan arkadaşla görüştüm benim yaptığım kasko sözleşmesine göre hiçbir ücret ödemeden camı değiştirdiler. Yılda bir adet cam değiştirme hakkımız varmış.
  • Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben de şimdi biraz araştırdım googleda, sürücü beyanı ile rapor falan istemeden senede 1 kez ücretsiz değiştiriyorlarmış araç camını. Artık yarın kasko şartlarına bakıp ona göre bir servise bırakmak lazım. Teşekkürler herkese.
  • Anlasmali camcida yan sanayi cam taktirirsiniz. Eger kaskoda aksi belirtilmemisse.Orijinal olsun derseniz de cam fiyatinin yuzde 20 gibi farkini isteyebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbul -- 12 Temmuz 2015; 2:04:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veledin ağzına çak bi tane ailesinden de al parayı kaskoyu bozdurma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çocuktur. ama adam gibi çocukmuş. tebrık ederım burdan onu. çok takmayın cam ıcın kasko delınmez, mını onarımdan yapılır. ancak şunu söyleyeyım hasar kaydı çıkıyor
    reno cam degısımı ıcın servısten 500 tl çarpma olarak gözükyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne gerek var kaskoyu bozduruyorsun , ailesini sıkıştır al paranı gidip serviste taktır.
  • NCL kullanıcısına yanıt
    Hocam durumu iyi değil yazmış yukarıda.Zaten çocukta hatasının farkındaki bilmeden olduğunu söylemiş.
    Tahminim çocuk söylediyse öyle bir çocuk yetiştiren aile kendileri ödemeyi de teklif edecektir durumları iyi ise.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NCL

    Ne gerek var kaskoyu bozduruyorsun , ailesini sıkıştır al paranı gidip serviste taktır.

    Hersey para degildir. Buyuk birisi olsa amenna ama el kadar bebeyi ufak bir haylazlik yuzunden zora sokmamak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parayı aileden tahsis etmemeyi dusunmeniz çok yerinde bir karar,hasarsızlık bozulsa ne çıkar,gerçekten hasar almamis,yıpranmamış araba zaten kendini belli eder,şahsen hic kaza atlatmamis ama cam filmi,kaput filmi,sigara içenler için ruzgarlik,değişen radyo,koltuk kılıfı gibi şeyler araba tercihimde direk uzaklasmam için nedenlerim arasinda,arka camin fotograflarini çekip satarken gostermeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca pedagojik açıdan çocuğun gelişimine katkıda bulunmak istiyorsanız_ ve o kadar erdemli iseniz _ elinize bir oyunca araba alıp anne-babasının da yanında olduğu bir zamanda kapıyı çalıp bunu oğlunuza hediye etmek istiyorum, O bana doğru söyledi ve hatasının farkında olması hoşuma gitti, o yüzden bu oyuncağı ona hediye etmek istedim deyip çocuğun istenmeyen davranışını cezlandırmaktansa dürüstlük davranışını pekiştirmeniz daha ehlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzeri başıma geldi jandarmaya tutanak tutturdum. kasko yüzde 80 ini karşıladı kalan yüzde 20 sini de ailesine ödettim. çocuk öğrencimdi yaptığının yanlış olduğunu o attığın şeyin bir çocuğun başına gelmesi durumunda öldüreceğini ve bu yükün altından ömür boyu kalkamayacagini anlattım. böylece hem ders vermiş oldum hem de masrafları bi şekilde bölüsmus olduk. allah cümlemizi kazadan beladan korusun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda 1 kere cam hasarı ödemesi kaskoyu bozmuyor.



    *Saçmalamak yerine 2 dakika nette gezinseniz, olmadığını öğrenip basiretsiz yorumlar yapmazdınız. Bilmeden yorum yapmayın.
  • Para alip almama mevzusu hakkinda gorusumu belirteyim madem. Ailenin durumu yoksa kasko olmasa bile ben para almadan yaptirirdim. Ha ailesinin durumda sorun yok. O zaman isterdim parayi. Hic olmadi bir kismini karsilamasini isterdim. Bizim de cocugumuz var. Onun yaptigi isten kendimi sorumlu tutarim ben. Gidip birinin camini kirdiysa onu yaptirmam gerekli. Boyle olmali bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.