Şimdi Ara

Çocuklu aileler, arabanın küçük gelmesi, çözümler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
10.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Durumum sizinle neredeyse tıpatıp aynı:

    Burada yorum yapan bazı arkadaşların bırakın çocuk sahibi olmayı evli olduklarını dahi düşünmüyorum. Ailesinin rahatını önemseyen bir baba olarak bir durum tespiti yapmışsınız. Benim de C sınıfı bir arabam var ve Thule port bagajım. Oğlum 5 yaşında kızım 1 aylık :) Arka koltuk, iki bebek koltuğu ve bagaj, bebek arabası nedeniyle iptal. Dedim ya sizinle aynı durumdayım. Aracımı satılığa çıkardım, 7 kişilik bir araç almayı düşünüyorum. Birilerinin aracımı beğenmesi gibi bir derdim yok, önemli olan ailemin rahatı. Çocuklar büyüdüğünde şartlara uygun yeni bir araç alınır, olur biter.

    Not: Bebeklerini kucaklarında taşıyan aileler bırakın kaza yapmayı umarım frene sert basmak bile zorunda kalmazlar.
  • Astra H Hb kullanıcısıyım. İlk çocuğumuz ikiz olacak. Bakalım nasıl çözümler bulacağız düşünüyorum.



    Bi tane 308sw buldum alacaktım arabayı hanım razı olmadı
  • Güzel konu, bir çocuk babası olarak ben de katılmak istedim. Eskiden opel corsam vardı hacim olarak yetersiz kaldığından sattım clio grandtour aldım. Grandtour'un bagajı çok işimi gördü, görüyor. Çocuğun bisikletidir, bebek arabasıdır, valizlerdir, bir sürü şey rahatça sığıyor. Ama Neticede b sınıfı bir araç. Uzun yolda insan daha rahat ettirecek bir araç arıyor ancak araç alırken kısıt ne kadar çoksa seçim yapmak da o kadar zorlaşıyor. Otomatik dışında araç tercih etmiyorum, her otomatiği de tercih edemiyorum. Bagaj çok önemli kriter,memlekete git gel durumunda ve yeri geliyor şehir içinde de lazım oluyor.Liftback sedanlar dışında sedanlar bagaj olarak cezbetmiyor. Sw araç tercih ederim ama hepsini değil. Bazı swler gerçeksen çok tipsiz veya aşırı uzun (tamam bu araçlarda fonksiyonellik daha önemli ama bindiğin arabayı da sevmek lazım). Mpv düşünmüyor değilim, ikinci çocuk olursa c4 picasso tam otomatik dizel alsam diyorum ama çok pahalı geliyor. Benim için İdeal aile aracı: bagajı kullanışlı ve geniş ( yalnızca geniş değil), otomatik (ama sorunsuz, konforlu), nispeten az yakan, güven veren ve güvenliği iyi, arka koltukta oturanların rahatça yolculuk yapabileceği, yol tutuşu ve konforu iyi . Tüm bunların bir arada olduğu bütçeye göre araç bulmak zor. Ya bazı şeyler göz ardı ediliyor beklentilerin dışında tercih yapılıyor ya da eldekiyle idare ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fellini -- 17 Şubat 2018; 0:44:58 >




  • Seat İbiza var bende, ve 3. Çocuğumuz da Eylül’de dünyaya geldi. Büyük 11 yasında önde oturuyor koltuk en öne çekilecek şekilde. Annemiz hemen onun arkasına. Ortada ortanca oturuyor benim arkamda da araç koltuğuna küçük prenses. Sonuç ; sığmıyoruz :((

    Yalan olmasın Octavia falan hayal ediyorum ya da Leon st. Başka türlü problem . Bagaj da 280lt:))
  • SUPERB .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancan_burak

    ilk çocukta koşarak 5008 alan türk ailesi

    Şuanki b segment arabalar 10 yıl önceki c segment araçlar boyutlarına geldi.


    Bir şeyi almak isteriz sonrada bunun ihtiyaç olduğuna kendimizi inandırırız.

    Aynen öyle. Bırakın şu anki b segmenti araçları, ailemiz üç kişilik, dokuz sene 2004 yarise bindik. Bagajı çok ufaktır fakat hep gördü işimizi. Tek başıma o arabada dolap taşıdığımı bilirim

    Bir de şu mantık çok ilginç gelmiştir bana: "Ya bir bayramda memlekete gidiyoruz, bagaj ufak geliyor."

    Yılda bir sefer doğru dürüst kullandığı bagaj için hb aracını satıp sedan vs alan, yılın 361 günü arkada o boş şasi ağırlığını taşıyıp yakıt ekonomisini ve park edebilme kabiliyetini baltalayan Türk şoförü

    Bir de bagaj hacmi çok daha büyük hatchback arabalar varken, inatla sedan alan kafa var araştırmadan etmeden.

    Çok basit bir örnek:

    Fd6 kasa sedan civic bagaj hacmi 389 litre.
    Fn2 kasa hatchback civic bagaj hacmi 455 litre
    2012 Honda jazz bagaj hacmi 400 litre.
    Sıfır ford focus sedan bagaj hacmi 372 litre.

    Ama olsun, sedan aile arabası. Yersen




  • Senin ilacın Vito
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Biz çocukken çocuk koltuğu yoktu. Anne-babalarımız ondan rahat ettiler muhtemelen.

    Benim bebekliğimin ilk iki yılında babamda 1974 Buick Regal varmış. Bir Buick'de çocukları nasıl zaptediyorlarmış, tutturuyorlarmış, orasını bilmiyorum... İki kapı araba, ama sıkıştıklarını sanmıyorum. Benim 9 aylık olduğum bir fotoğraf var. Annem, Babam, abim, ben, annemlerin iki arkadaşları, onların iki çocuğu. Toplam 4 yetişkin 4 çocuk, Buick Regal ile İstanbul gezisi yapmışız. Ankara'dan...

    Sonra 1980 Chevrolet Silverado kullandık yıllarca. Bagaj sorunu yoktu haliyle... Tek sıra koltuklu Silverado. 4 kişi yanyana otururduk. Babam-ben bir kemer, annem-abim bir kemer... Çünkü arabada iki kemer var. Arka koltuk da yok. Hehehe! Bagaj sorunu yoktu ama. Ek olarak, kısa mesafe 20 kişi de taşıyabiliyordu tabi, kasaya biniyorsun. 5-6 yaşlarındayken kaç kere kasasına binip, tavan üstündeki roll-bar'a tutunup seyahat ettim. Tabi seni tutan birileri oluyor. Bunun yapıldığı yer de orman, çiçek, böceğin olduğu medeniyetten uzak yerler oluyor... Gene de bir güvenlik şuuru çok yoktu.

    Sonra Alfa 75 kullandık. Arka koltuk, kendime ait kemer konseptleri ile o zaman tanıştım. Ama abim 12, ben 6 yaşına gelmiştik. Bir sorunumuz kalmamıştı. Arka koltuk diz mesafesi de çok azdı, bagaj da çok küçüktü. Ama çocuktum. O bana dar, sıkışık gelmiyordu. Gayet konforlu geliyordu. Babamın bir arkadaşı araç yeni iken aracı ödünç almış, tamamen şanssızlık eseri araçla küçük bir kaza yapmış, suçluluk duygusundan araca babalar gibi bir müzik seti taktırmıştı. Araçta amfi, önde teyp, bagajda CD changer vardı. Yıl 1992. Müzik setinin uzaktan kumandası da vardı. Hatırladığım şey son ses, Whitney Houston, Madonna ve MC Hammer dinleyip arabada kafa salladığımızdı... Hahaha! "Can't Touch this!" Türkiye'de CD bulmanın kolay olmadığı yıllardı evet... Hahaha!

    Sonra biraz daha büyüdük. Alfa gitti, Saab geldi. Saab rahattı. Arkası genişti. Ben büyüdükçe hafiften daraldı; ama beni hiç bunaltmadı. Yıllarca bindim.

    2003 yılında Saab abimin oldu, babam Volvo S60 aldı. Ben üniversiteye yeni girmişim. Volvo'nun arkası iğrençti. Ayaklarımı yan yan koltuğun altına sokup, bacaklarımı açıyorum. Babamın koltuk iki bacağımın arasında... Bagajı büyüktü. Ama arkası kötüydü. Hiç dert etmedim. Yılda kaç kere birlikte tatile gidiyoruz ki? 2 kere. Maksimum. Kalan tatilleri arkadaşlarımla yapıyorum falan.

    Sonra biraz daha büyüdüm. Ailemle yaptığım tatiller yılda bire, iki yılda bire düştü. Sonra evlendim. Şimdi keşke bir fırsat olsa da bizimkilerle tatil yapsam be! Ne güzel günlerdi. Eşimi de satmayayım, o da gelsin. Beşimiz tatile gidelim lan. İki tane kazık kadar herif, bir kazık kadar kız varken gene de babam kullansın. Biz arkaya oturalım, adama zulüm olalım falan...

    --------------

    Bence bu kadar kafaya takmamak lazım o yüzden. Bütün aile araba ile gezmeye yılda kaç kere çıkılıyor ki? Sıkışılır. Çocuklar hızla büyüyecek zaten. Bebek çantasıydı, arabaydı falan bagaja girmeyecek. Diğer çocuğunuz büyümüş zaten. Küçük çocuğunuzun da 2 yıl içinde bebek arabasına ihtiyacı kalmayacak. Bagaj sorununu böylece çözmüş olacaksınız. Araca bir yetişkin daha binecekse de bir zahmet sıkışıverecek. Beğenmiyorsa otobüse binsin. Ben olsam çocuklar için koltuk kullanmayı bırakmazdım. hiç olmazsa 8-9 yaşına kadar...

    Zaman hızla geçecek. Çocuklarınız hızla büyüyecek. Kendi ayakları üstünde durmaya başladıklarını ilk bağımsız hareketlerinden, sizden ayrı tatil yapmalardan falan anlayacaksınız. O sıralarda bunun bir "değişim" ve "uzaklaşma" olduğunu hiç anlamayacak belki ama, bu olacak. Sonra az biraz durulduğunda (çok değil), arkasına dönüp baktığında arabalarda nasıl sıkıştığını, rahatsız olduğunu hiç hatırlamayacak. Ne kadar güzel vakit geçirdiğini hatırlayacak. O yüzden sonuna kadar bencil olabilirsiniz. Otomobilin bir önemi yok. Otomobilin içinde ne yaptığınızın bir önemi var.

    12 yaşımdan beri, her tatil öncesi, arabanın bagajında geometri doktorası verdim ben. "Neyi nereye tıkarsak maksimum verimle tıkış yaparız?" Veya O lanet Volvo'nun arkasında, yanımda anneannem, o da artık eskisi gibi değil, çabuk yorulur olmuş, uyuyor. O tarafa doğru hamledemiyorum. Babam da eskisi kadar genç değil. Sola doğru hamletsem adamın koltuğunu tekmeleyeceğim. Eşek kadar da adamım, 17-18 yaşındayım. Benim tekmem sarsar adamı. Alçıya alınmış gibi oturdum iki saat. O günkü ben o yolculuktan nefret etti belki. Bugünkü ben ise o yolculuk için üstüne para verir.

    O yüzden rahat olun, kafaya takmayın. Bu güzel ve sayılı günleri iyi geçirmeye bakın. Gerisi tırt.

    Çok güzel yazmışsın. Yüreğimize dokundun. Eyvallah




  • bende tek çocuk var. küçük arabaları pek sevmem. o yüzden geniş araçlar tercih ediyorum. şu an Crv kullanıyorum. özellikle arkası geniş ve ferah. şaft tüneli de hiç yok. arka dümdüz. gerekirse oralara da el bagajı koyulabiliyor. ön koltukların arasında boşluk var. küçük bir çanta sığıyor. yazın tatile giderken ve dönerken gerçekten bol yer gerekiyor. tek sıkıntı lpg den dolayı bagajda yer alan ince stepne. bebek arabasını da yerleştirince bagajın yarısı dolmuş oluyor ama bize yetiyor.
    kimse yanlış anlamasın ama 2-3 çocuklu aileler b sınıfı veya c sınıfı hb arabalarda nasıl yolculuk ediyor şaşırıyorum. sanırım ben büyük araçlara alıştığım için zor geliyor.
  • benimde böyle bir sorunum vardı leon mk2 aracımızı satıp passat varıant aldık , size de tavsiyem sw araç bakmanız,
  • 7 koltuk verso mis
  • Kimse de dememiş ki MPV ve SW araçlar geniştir, kullanışlıdır, tam ailelere göredir. Ancak ülkemizdeki vergi politikası, akaryakıt fiyatları ve ikinci el kaygısı nedeniyle satılmamakta-alınmamaktadır.
  • Çözüm basit;



    Sırayla B, C, D, E sınıf araç almak

    Tabi B sınıfı 0 idi

    C sınıf 4 yaşnda idi

    D sınıf 7 yaşında idi

    E sınıf ise 11 yaşında olmak zorunda oldu.

    (Tabi km yi 2.ellerde hep düşük tutmak zorundasın ki arıza ihtimalini azalt)

    Şu anki E' nin fiyatıyla anca B nin sıfırını alabilirim. 😃

    Ayrılan para aynı ancak genişlik arttı. 😊

    Ha, bir de şu var.
    Sedan (ya da HB) zevkini kesinlikle Suv'lar ya da bazı özel modeller dışında SW ler vermiyor.

    Çözüm ise sınıfı yükseltip genişlik , donanim ve konforu artırmak. Ancak yaştan feragat etmek. 😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acc04 -- 17 Şubat 2018; 20:50:37 >
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    ben ileride b sinif araba alip tavana cita yaptirip bu tavana takilan bagaklardan almayi düşünüyorum tatil oldu mu,,memlekete gittim mi takarim bagaj usim hallolur diger zamanlar cikarip bir kenarda durur hem oyle düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Biz çocukken çocuk koltuğu yoktu. Anne-babalarımız ondan rahat ettiler muhtemelen.

    Benim bebekliğimin ilk iki yılında babamda 1974 Buick Regal varmış. Bir Buick'de çocukları nasıl zaptediyorlarmış, tutturuyorlarmış, orasını bilmiyorum... İki kapı araba, ama sıkıştıklarını sanmıyorum. Benim 9 aylık olduğum bir fotoğraf var. Annem, Babam, abim, ben, annemlerin iki arkadaşları, onların iki çocuğu. Toplam 4 yetişkin 4 çocuk, Buick Regal ile İstanbul gezisi yapmışız. Ankara'dan...

    Sonra 1980 Chevrolet Silverado kullandık yıllarca. Bagaj sorunu yoktu haliyle... Tek sıra koltuklu Silverado. 4 kişi yanyana otururduk. Babam-ben bir kemer, annem-abim bir kemer... Çünkü arabada iki kemer var. Arka koltuk da yok. Hehehe! Bagaj sorunu yoktu ama. Ek olarak, kısa mesafe 20 kişi de taşıyabiliyordu tabi, kasaya biniyorsun. 5-6 yaşlarındayken kaç kere kasasına binip, tavan üstündeki roll-bar'a tutunup seyahat ettim. Tabi seni tutan birileri oluyor. Bunun yapıldığı yer de orman, çiçek, böceğin olduğu medeniyetten uzak yerler oluyor... Gene de bir güvenlik şuuru çok yoktu.

    Sonra Alfa 75 kullandık. Arka koltuk, kendime ait kemer konseptleri ile o zaman tanıştım. Ama abim 12, ben 6 yaşına gelmiştik. Bir sorunumuz kalmamıştı. Arka koltuk diz mesafesi de çok azdı, bagaj da çok küçüktü. Ama çocuktum. O bana dar, sıkışık gelmiyordu. Gayet konforlu geliyordu. Babamın bir arkadaşı araç yeni iken aracı ödünç almış, tamamen şanssızlık eseri araçla küçük bir kaza yapmış, suçluluk duygusundan araca babalar gibi bir müzik seti taktırmıştı. Araçta amfi, önde teyp, bagajda CD changer vardı. Yıl 1992. Müzik setinin uzaktan kumandası da vardı. Hatırladığım şey son ses, Whitney Houston, Madonna ve MC Hammer dinleyip arabada kafa salladığımızdı... Hahaha! "Can't Touch this!" Türkiye'de CD bulmanın kolay olmadığı yıllardı evet... Hahaha!

    Sonra biraz daha büyüdük. Alfa gitti, Saab geldi. Saab rahattı. Arkası genişti. Ben büyüdükçe hafiften daraldı; ama beni hiç bunaltmadı. Yıllarca bindim.

    2003 yılında Saab abimin oldu, babam Volvo S60 aldı. Ben üniversiteye yeni girmişim. Volvo'nun arkası iğrençti. Ayaklarımı yan yan koltuğun altına sokup, bacaklarımı açıyorum. Babamın koltuk iki bacağımın arasında... Bagajı büyüktü. Ama arkası kötüydü. Hiç dert etmedim. Yılda kaç kere birlikte tatile gidiyoruz ki? 2 kere. Maksimum. Kalan tatilleri arkadaşlarımla yapıyorum falan.

    Sonra biraz daha büyüdüm. Ailemle yaptığım tatiller yılda bire, iki yılda bire düştü. Sonra evlendim. Şimdi keşke bir fırsat olsa da bizimkilerle tatil yapsam be! Ne güzel günlerdi. Eşimi de satmayayım, o da gelsin. Beşimiz tatile gidelim lan. İki tane kazık kadar herif, bir kazık kadar kız varken gene de babam kullansın. Biz arkaya oturalım, adama zulüm olalım falan...

    --------------

    Bence bu kadar kafaya takmamak lazım o yüzden. Bütün aile araba ile gezmeye yılda kaç kere çıkılıyor ki? Sıkışılır. Çocuklar hızla büyüyecek zaten. Bebek çantasıydı, arabaydı falan bagaja girmeyecek. Diğer çocuğunuz büyümüş zaten. Küçük çocuğunuzun da 2 yıl içinde bebek arabasına ihtiyacı kalmayacak. Bagaj sorununu böylece çözmüş olacaksınız. Araca bir yetişkin daha binecekse de bir zahmet sıkışıverecek. Beğenmiyorsa otobüse binsin. Ben olsam çocuklar için koltuk kullanmayı bırakmazdım. hiç olmazsa 8-9 yaşına kadar...

    Zaman hızla geçecek. Çocuklarınız hızla büyüyecek. Kendi ayakları üstünde durmaya başladıklarını ilk bağımsız hareketlerinden, sizden ayrı tatil yapmalardan falan anlayacaksınız. O sıralarda bunun bir "değişim" ve "uzaklaşma" olduğunu hiç anlamayacak belki ama, bu olacak. Sonra az biraz durulduğunda (çok değil), arkasına dönüp baktığında arabalarda nasıl sıkıştığını, rahatsız olduğunu hiç hatırlamayacak. Ne kadar güzel vakit geçirdiğini hatırlayacak. O yüzden sonuna kadar bencil olabilirsiniz. Otomobilin bir önemi yok. Otomobilin içinde ne yaptığınızın bir önemi var.

    12 yaşımdan beri, her tatil öncesi, arabanın bagajında geometri doktorası verdim ben. "Neyi nereye tıkarsak maksimum verimle tıkış yaparız?" Veya O lanet Volvo'nun arkasında, yanımda anneannem, o da artık eskisi gibi değil, çabuk yorulur olmuş, uyuyor. O tarafa doğru hamledemiyorum. Babam da eskisi kadar genç değil. Sola doğru hamletsem adamın koltuğunu tekmeleyeceğim. Eşek kadar da adamım, 17-18 yaşındayım. Benim tekmem sarsar adamı. Alçıya alınmış gibi oturdum iki saat. O günkü ben o yolculuktan nefret etti belki. Bugünkü ben ise o yolculuk için üstüne para verir.

    O yüzden rahat olun, kafaya takmayın. Bu güzel ve sayılı günleri iyi geçirmeye bakın. Gerisi tırt.

    Bugüne kadar bu forumda okuduğum en güzel yorumlar arasında ilk 3e girer bu yorum kesinlikle. Kitap gibi olmuş adeta. Yazdıklarınızı birebir yaşadığımı hissettim okurken.




  • Bir klasik türk baba atasözü derki: Bacanak biz sana bi doblo alalım
  • 5008 her derde devadır. Kendimden biliyorum. 2010-17 kasa

    Çocuk, hacim, konfor vb denince akla hemen Sw araç geliyor ama bagajdan başka ne gibi bir farkı var sedanından??? Çocuk sayısı 1 den fazlaysa en baba sw de bile iki tane çocuk koltuğu varken araya bir yetişkinin oturması eziyet oluyor. İki tane bisikleti ve çok daha fazlasını rahat rahat alıyor bizim araç. Ekranlar zaten çocuklara süper, yarı otomatik vitesi ilk başta biraz garipseniyor ama gayet ekonomik,7 koltuk da cabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragotreis -- 18 Şubat 2018; 5:53:33 >
  • Buyuk araba almasina alalim da, km'nin cogunu, s.ici ise gitgel seklinde yapiyoruz.

    Yilda 2-3 defa uzun yol yapacagiz diye koca arabayi s.icinde gezdirmek mantikli olur mu?
  • HRMNKY kullanıcısına yanıt
    Bebek arabaları ve çocuk koltukları ardından plaj oyuncakları sonra da bisikletler piyasaya çıkana kadar bekleyin, hanım size bulur ilanları acaba şöyle geniş bir şey mi alsak diye
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Vallahi ben şehir içinde dışından daha çok rahat ediyorum. Yazın bisikletler genelde sürekli bagajda duruyor mesela, iki bisiklete rağmen fazladan yer de kalıyor. Çocuklar çok büyük olmadığından (3.5 - 5.5)aracın arkasını da kullanabiliyoruz. Ha illa ki şehir içi kullanımı küçük araçlar gibi değil, her park yerine sığmıyor, tüketim de b sınıfı hb kadar değil . Bizim özelimizde Optimum faydayı alıyoruz lakin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.