Şimdi Ara

Codegen Qbix M71B1 M71W1 Tablet İnceleme ve Kullanıcıları Kulübü (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
710
Cevap
13
Favori
92.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar instagram yükleyebilen var mı
  • güzele benziyor itiyaçımda vardı para bulursam alabilirim
  • Arkdaslar bu tableti yeni aldım bi kac sorum olacak Fpse playstation emulatoru, ASFALT, catapult king gibi oyunlarda "maalesef ... durduruldu" diye mesaj verip kapanıyor. 3 boyuta gecince yapıyor bence. reset dugmesiyle reset attım olmadı.(aynı uygulamaları telefonum harika calıstırıyor) ne yapabilirim sistemi tekrar yüklesem mi? böyle sorun yasayan ya da önerisi olan arkadaslar yardımcı olabilirseniz sevinirim....
    bi de aktif 3d gozlukle nasıl 3d film izleniyor ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Axialis kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar codegen qbix m70b kullanıyorum
    arkadaşlarım şifremi çok kez yanlış girdiği için kilitlenmöiş google hesabı açın diyor fakat wifi de açık değil ve kilitli olduğu için açılmıyor
    neler yapabilirim :( ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanasiroglu

    arkadaşlar codegen qbix m70b kullanıyorum
    arkadaşlarım şifremi çok kez yanlış girdiği için kilitlenmöiş google hesabı açın diyor fakat wifi de açık değil ve kilitli olduğu için açılmıyor
    neler yapabilirim :( ?

    tableti fabrika ayarlarına döndürebilirsen. Recovery modda açıp wipe işlemlerini yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Axialis

    Ürün özellikleri şu şekilde:

    İşlemci: •Box A10 ,1.2Ghz İşlemci
    •GPU (3D görüntü işletme özelliği): Mali- 400
    Ağ Kartı: Entegre Kablosuz Ağ (IEEE 802.11 b/g)
    Sabit Disk Kapasitesi: 8GB Dahili Hafıza
    Batarya: 3000 mAh entegre 3.7 V---6 saate kadar (Kullanım süresi, 20 gün bekleme süresi)
    Ekran: •7" Kapasitif çoklu dokunmatik ekran (5noktadan)
    •800x480 çözünürlük
    •Aktif Gözlükle 3D (3BOYUT) Destekli
    İşletim Sistemi: •Google Android 4.0
    •Smart Office veya Documents ToGo Programı
    Boyutlar: •193 x 120 x 9 mm
    •285 gr
    GPS: YOK
    Kamera: Ön Kamera 0.3 MP
    Giriş-Çıkış Portları: •1 x mini Usb Portu
    1 x HDMI çıkışı
    Hoparlör: •1 x Hoparlör
    •1 x Kulaklık çıkışı
    •Mikrofon Girişi
    Hareket Sensörü: •3GT - Yer çekimi sensörü & Jiroskop - denge sensörü
    Paket İçeriği: 1 adet Kulaklık
    1 adet OTG Kablo
    1 usb Data Kablosu
    1 adet Şarj Adaptörü
    Kullanım Klavuzu
    Kart Okuyucu: 32 GB'a kadar mikro SD desteği



    Daha önceden yapmış olduğum kısa bir inceleme vardı.

    quote:


    Ürünü bimeksten aldım. 227 lira + 16gb toshiba sd cart. class 4 malesef. İhtiyaçtan değil meraktan aldım. Bir bakayım dedim bu tabletler ne işe yararlar.

    Öncelikle şarj konusuna bir değineyim.

    Tableti ilk açtığımda şarjı 90 ı gösteriyordu. ICS 4.0.4 sürümü yüklü. Elimden hiç düşermeden sürekli kurcaladım. 4 saat 12 dakika açık kaldı. Bu 4 saat içerisinde wireless sürekli açık, ekran parlaklığı tam açıktı. Yaptığım işler sırası ile şu şekilde.

    İlk yaptığım oyun oynamak oldu. İçerisinde yüklü gelen angry birds, fruit ninja ve şu tırmanmalı ninja oyununu oynadım. Bu oyun trafiği yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. İlk kez fruit ninja oynadım hoşuma gitti. Daha sonra internet ve video özelliklerine baktım. internette gayet hızlı dolanıyor. Şuan kullandığım laptoptan aşağı kalır yanı yok. Youtube ve birkaç dizi sitesinden dizi izleme çalıştım. Yarım saat falan video izledim. Geri kalan zamanda da tabletin ince ince kurcaladım. Ayarlarına falan baktım. Bazı ingilizce yerlere rastladım. %100 Türkçe değil. Ama ingilizce olan yerlerde zaten o kadar mühim değil. Şuan şarja takalı 1 saat falan olmuştur. Bekliyorum.

    Kutu içeriğine bir bakalım:

    Kutu içerisinden tablet, kulaklık, şarj adaptörü, otg kablo ve usb bağlantı kablosu çıktı.

    Performans:

    Henüz tableti zorlayacak bir şey yapmadığım için bu konu hakkında pek bir şey diyemeyeceğim ama üzerinde yüklü gelen oyunlar ve programları çok akıcı çalıştırıyor. Takılma yok. Raging tunder 2 yükledim deneme amaçlı, sensörleri geç algılıyor gibi ama temple run da bir sorun yok anında algılıyor. Oyunlar sırasında çok hafif bir ısınma hissettim ama bu gayet normal. Rahatsız edici bir durum yok.

    Ekran:

    Ekran çözünürlüğü çok ahım şahım değil. Zaten bu fiyata da daha iyisi olmaz diye düşünüyorum. Kapasitif ekran. Fruit ninjada 5 parmağımla denedim. Aynı anda 5 kılıç darbesi çıktı ekranda. Hoşuma gitti. Dokunmatiği çok kaliteli değil ama çok kalitesiz de değil. Orta seviye. Huawei ideos x5 kullanıyorum, ondan iyi bir dokunmatiğe sahip diyebilirim. Daha rahat bir kullanımı var. Belki büyüklüğündendir.

    Kamera ve mikrofon:

    Ben kamerasından pek bir şey beklemiyordum açıkçası ama aydınlık ortamda gayet güzel bence. Video ve ses kayıt olaylarında sınıfta kaldı yalnız. Ses çok derinden geliyor.

    İlk izlenimlerim bu şekilde. Şuan alacaklara tavsiye ederim. Ama yerinizde olsam ileride yapacağım incelemeleri beklerdim.


    Ekleme yapayım: Şarj dolum süresi 3 saat civarında.



    Bu incelemeye ek olarak bir kaç görsel ve daha derin bir performans incelemesi yapmayı uygun gördüm. Öyle sanıyorum ki benden başka bunu kullanan yok burada. Umarım çoğalırız çünkü izlenimlerim gayet iyi yönde.

    Öncelikle youtubeda kısa bir inceleme buldum ama videoyu paylaşmayı beceremedim. Linkini vereyim.

    http://www.youtube.com/watch?v=g6rDXLCN2zk



    Videodaki arkadaşın yapmış olduğu inceleme bana göre yetersiz. Video çekip eklemeyi düşünüyordum ama video yükleme olayını da beceremedim. Artık fotoğraflarla idare edecez.

    Tabletin görünümü hakkında bir kaç fotoğraf göstereyim.


     Codegen Qbix M71B1 M71W1 Tablet İnceleme ve Kullanıcıları Kulübü

     Codegen Qbix M71B1 M71W1 Tablet İnceleme ve Kullanıcıları Kulübü

     Codegen Qbix M71B1 M71W1 Tablet İnceleme ve Kullanıcıları Kulübü

     Codegen Qbix M71B1 M71W1 Tablet İnceleme ve Kullanıcıları Kulübü

     Codegen Qbix M71B1 M71W1 Tablet İnceleme ve Kullanıcıları Kulübü


    Performans

    Kapsamlı performans incelemesi yaptığım taktirde hakkında şunları söyleyebilirim. Real Football 13 ü çok rahat hiç kasmadan ve takılmadan oynattı. Ben beklemiyordum açıkçası böyle bir şey. Tableti zorlayayım dedim biraz. Müzik açtım. Müzik çalarken play storedan uygulama indirmeye başladım. Bu iki işlem gerçekleşirken üstüne bir de tarayıcıdan rastgele bir dosya indirmeye başladım. Buraya kadar sorun yok. Tüm bunların üzerine bir de Real Football 13 açmaya çalışınca, tablet düş artık yakamdan dercesine kendini resetledi. Az daha oyunu da açacaktı ama olmadı. Her işlemi sırasıyla yapınca hiç bir problem olmadığını gördüm. 200 liralık alet sonuçta. Yerden uçmasını beklemek ona haksızlık olur. Bunları yazdığım sırada Max Payne sd indiriyorum. Onun Performansını da birazdan yazarım.

    Artı ve eksileri göz önünde bulundurursak şöyle bir kıyaslama yapabilirim.

    Artıları:
    Fiyatını göz önünde bulundurduğumuzda. 5 noktadan algılayabilen kapasitif bir ekrana sahip. Ekran yanlardan yaklaşık 150 dereceye kadar netliği bozulmadan görülebilen bir özelliğe sahip. Karşıdan bakıldığında belli bir açıdan sonra görüntü kararıyor. Çevirmeye devam ettiğinizde tekrar görüş sağlanıyor. Yani ekrana direk ve yatay baktığımızı düşünürsek arada bir 30 derecelik kör noktası var. Dokunmatiği gayet yerinde. Zaten kapasitif ekran. İnternette dolanma olaylarında sorun yok. Flash sitelerde birazcık gecikmesi var ama o kadar da olur. Görüntüsü fotoğraflarda gördüğünüz üzere fiyatının üstünde. Ses kalitesinde kötüleyecek bir şey bulamadım. Kulaklık performansı da aynı şekilde. Kendi kulaklıklarımı takınca daha bir canavar oldu. Ofis uygulamalarında da gayet akıcı bir performans gösterdi. Gayet stabil bir yazılım yüklü şekilde geldi. HDMI kontrolünü henüz yapamadım ama 1080p videoları takılmadan oynattım Mx player ile. Beklentilerimin üzerinde.

    Eksilerine bakalım.

    Bu fiyata alınabilecek tabletler arasında sanırım en iyilerden biridir. Her hangi bir eksisi şimdilik gözüme çarpmadı. Ekran çözünürlü düşük ama bu zaten almadan da bildiğim bir şeydi. Kutusunun üzerinde yazanlardan başka bir eksisi yok henüz. İleriki zamanlarda neler göreceğim bakalım. Devamı gelir.

    Max Payne deneyecektim ama yanlış sd indirmişim. Şimdi tabletin kendisine bıraktım indirme işini. 1.31gb haliyle uzun sürecek. Bugünden geçti gibi.

    Şuan bir taraftan müzik dinlerken diğer taraftan Max Payne indiriyorum tablette. Sorun yok :)

    Video incelemelerim:

    Most wanted game play incelemem. Tek elle oldukça maharetli kullandım bence http://www.youtube.com/watch?v=9MBdZ547GGs

    Muhteşem karton standımla yaptığım 10ar dakikalık birbirinin devamı iki inceleme

    1-http://www.youtube.com/watch?v=8SHgNVI1kSY
    2-http://www.youtube.com/watch?v=3APJUN5ftBQ


    Kullananlar:

    1-Axialis

    2-realnightwolf

    3-tsunamic

    4-srvt71

    5-+angry_poseidon

    6-alikan06

    7-celo06

    8-ibrahimsn

    9-Cüneyt K.

    10-fuatturkrap

    11-greenlion

    12-reeceeep

    13-gryycl

    14-faruk26faruk

    15-TürküDiyarı

    16-ftmkpln

    17-


    quote:

    Orijinalden alıntı: ncarisma

    Merhaba arkadaşlar, 2012 ağustos ayından beri codegen m71b1 kullanıcısıyım. Tablette birçok kullanıcı gibi benimde sıkça karşılaştığım ve kendimce çözüm bulduğum sorunları maddeler halinde anlatmaya çalışacağım.

    1-) Codegen m71b1 tablette birçok kişinin yaşadığı kulaklık takıldığında hoparlör sesinin kesilmemesi sorununu bende yaşadım. Tableti bimeks aracalığı ile trio bilgisayara servisine gönderdim. Kurban bayramının da araya girmesiyle 20 gün sonra tabletime ancak kavuşabildim. Servis yetkilisi tabletin boardının değiştiğini söyledi. 1 hafta sonra yine aynı sorunla karşılaşınca baktım olacağı yok tableti dikkatlice açtım. Sorunun muhtemelen kulaklık girişinden kaynaklandığını düşünerek incelediğimde, kulaklık soketinin lehimlerinin çok zayıf olduğunu farkettim. Bir havya yardımıyla lehimleri yeniledim. Tabletimi yaklaşık 5 aydır kulaklıkla sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
    Kulaklık soketine yaptığım işlemi görmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten bakabilirler.

    http://img13.imageshack.us/img13/8229/kulaklk.jpg

    2-) Tabletle ilgili bir diğer sorunumda kablosuz çekiminin çok zayıf olmasıydı. Bu sorunu da kendimce bir çözüm buldum. Eski notebook bilgisayarımdaki kablosuz antenin ucundaki metal alıcıyı tabletin antenin ucundaki alıcı kısma ilave ettiğimde kablosuz çekim gücünün bariz bir şekilde arttığını gördüm. Şu anda tabletimin kablosuz çekimi kullanmakta olduğu notebook bilgisayarımla nerdeyse aynı. Antene yaptığım müdahaleyi görmek isteyenler aşağıdaki linkten inceleyebilir.

    http://img831.imageshack.us/img831/3500/antens.jpg

    3-) Yine birçok kişinin yaşadığı kenarlarda kırmızı kare sorunu ile 1 defa karşılaştım. Tableti fabrika ayarlarına döndürünce sorun çözüldü. Bir daha böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sanırım yüklenen uygulamalardan veya donanımla ilgili bir uyumsuzluktan nadiren yaşanan ve halledilebilir bir sorun.

    4-) Tableti aldığımda yazılım olarak v2 yüklüydü. Sırasıyla yüklediğim v3 ve v4 yazılım güncellemeleri bana pek stabil gelmediği için v2'ye geriye dönüş yapmıştım. v5 güncellemesi ile tabletteki takılma ve stabilite sorununun epey çözüldüğü kanaatindeyim.

    5-) İnternet tarayıcısı olarak android tarayıcısı yerine dolphin tarayıcısını tavsiye ediyorum. Android tarayıcısına göre çok daha az "uygulama yanıt vermiyor" uyarısı geliyor.




    incelemede eksilik var tabletin şarjı nasıl 12 v mu bu tür tablet şarj aleti sıkıntı çıkıyor usb li şarj adaptörülü ise sorun riski aza iniyor




  • 2 kere servise gönderdim şarj olmuyor saçma sapan ekranı var gidin dark piranha alın daha iyi bundan servis süresi 25 günü aşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Bende Codegen Qbix M71B1 1 GB RAMlı Siyah renkli tablete sahibim. Listeye eklerseniz sevinirim. Ayrıca ben bu tablete nasıl root atıp rom yükleyebilirim. Google Play Store de olan Root Checker tarzı programları indirdiğimde tabletimin rootlu olduğunu gösteriyor. Yani benim root etmediğim tabletim rootlumu? Öyleyse iyi ama sizden gerekli bilgiyi alıp uygun romu yüklemek ve tabletin yavaş olan işlemcisini çok az hızlandırmak istiyorum. Sizlerden yardım bekliyorum. Yardım edecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler.
  • Bu saatten sonra alınır mı?
    ben 2. el alacağım garanti flan yok ama nokia 1100 parasına flan alıcağım için.. kendim kullanmayacağım telefonum her işimi görüyor 8 yaşındaki kardeşim iyi kötü oyun oynar mı?
  • http://www.n11.com/codegen-novatab-101-dort-cekirdek-2gb-16gb-tablet-kaskolu-P35296373

    bu tableti aldım nasıl yeni aldım henüz elime geçmedi



    birde ben bu tablete root yapabilirmiyim?
    hemen root yapmak istiyorum
    nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz

    beni de ekleyin listeye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan1979 -- 16 Şubat 2015; 20:35:24 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.