Şimdi Ara

Çoğu kişinin bir şeye merakı olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bakıyorum da çoğu kişinin bir şeye pek merakı yok. herkes yks ve maaş,iş düşünüyor başka herhangi bir konu hakkında ne birikimi ne üretkenliği var.. buna ben de dahil benim de bir konuda ciddi bir birikim ve üretkenliğim yok boş geçiriyorum zamanımı. Bir de herkes bölümüne falan ilgi duymuyor ilgi duyuyorum diyen kendini kandırır beyler o bölüme gitmeden önce o alanla ilgili neler olup bitiyor hiç merak edip araştırdınız mı?? tıp seçenler hastalıkları ilaçları biyolojiyi araştırıp baktı mı neler olup bitiyor diye?? çoğunluğumuz sırf kaynak elde edebilmek için bir şeyleri yapıyoruz. hiç mi merkanın ve ilgisinin olduğu alana girip de oradan para kazanan?? merakım vardı falan demeyin daha önce o konu hakkında araştırma yapmayıp bölüm tercihlerine gelince benim zaten tıpa,pc mühendisliğine ilgim falan var diyip kendinizi kandırıyorsunuz. İlgisi olan adam kendini baya belli eder kalanlarının gerçekten bir şeye ilgisi yoktur boş çardır.







  • yazı şunu içeriyor:

    1 bir bilime alana mesleğe gerçekten ilgili olanlar var

    2 bir bilime alana mesleğe gerçekten ilgili olmayıp kendini kandıranlar var

    3 bir bilime alana mesleğe gerçekten hiç bir ilgi duymayanlar var

    ülkenin %95i 2. ve 3. grupta.
  • sınav sınav sınav hayat enerjisi bitiyor insanın ondandır
  • Dostum Türkiye'de yaşıyorsun. Ne olursa olsun bu ülkede meslek seçerken para önce gelir. Alım gücümüz yok.
    Ben ceng seçeceğim. İlgim yok mu, var. Ama asıl ilgi duyduğum alan değil. Benim asıl ilgi alanım, fizik. Ve benim bu alanda çalışıp tatmin olabilmem bu ülke sınırları içerisinde mümkün değil. Yurtdışına çıkmak da zor, diğer bölümlere benzemez. Napayım, bir ömür işsiz kalma pahasına fizik mi okuyayım?
    Küçükken arkeoloji isterdim. Biraz büyüyünce ülke gerçekleriyle karşılaştım ama yine de umudum vardı, lisede 1 - 2'deyken tercüman olmak istiyordum, dillerle ilgilenmeyi çok seviyordum. Gerçekler daha da sert çarptı. Bundan sonra da uyum sağlıyorsun işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye hayallerimi caldi maalesef

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim aslında matematiğe ilgim var ama matematik öğretmeni olan babam bile matematik okumamı istemiyor. Büyük ihtimal mühendislik yazacağım. Söylenecek fazla bir şey yok sanırım.
  • Çoğu kişi merak duyduğu şeyi seçmeye korkuyor veya seçemiyor aslında. Özellikle kötü sıralama yapanlardan ilgisi olan bölümü seçmesini beklemek yersiz çünkü verilen eğitim de ortam da imkanlar da ona göre oluyor açık bir şekilde. Geriye kalan kısımsa iyi araştırma yapmıyor bence. Sınava ne kadar zaman ayırılıyorsa en azından yarısı da ne istediğini bulmaya, ilgini çeken konuları araştırmaya,tüm bölümleri teker teker incelemeye ayrılıp öyle bir karar verilmeli.Ben de fizik istiyorum diye dolanıyorum ortalarda ama düşündüğüm bir mühendislik bölümü daha var bir karar verebilmiş değilim ben de fiziği çok sevdiğim halde. İkisi de aynı statüde olsaydı, araştırma imkanları ve iş imkanları da aynı olsaydı düşünmeden fizik yazardım. Şimdi düşünerek yazacağım yazarsam Türkiye de risk alıyorsan bilinçli bir şekilde alacaksın :D

    Bu arada sadece para ve statü düşünüp gelen en yüksek puanlı yerleri yazan insanlar da var onlar da öyle mutlu oluyor demek ki ne diyelim ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 5 Ağustos 2020; 2:56:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.