Şimdi Ara

çok acil bakarsanız sevinirim :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • babam devlet memuru ve çok miktarda (50-45-25-10) kredi çekip bağımlı olduğu bir konuda harcadı. şimdi yaptıklarından pişman. annemde memur. evimizin konut kredisi bu yıl biticek. babamın üzerine herhangi bir eşyamız yok. bildiğim kadarıyla babamın maaşının 3/1 veya 4/1 lik kısmı kredi için gidicek yani tamamına el konulamıcak(yasal olarak) ve kalan parasıda eline geçicek. 50 milyarlık kredi maaşından kesile kesile bitince 45 e geçicek oda bitince her ay 3/1 3/1 25 e geçicek yani bu böylemi gidicek yoksa direk babamın maaşına el konulup hakkında işlem başlatılırmı ?

    bankaların el koyucagı birşey yok ev araba annemin üzerine. bu hususu çok merak ediyorum. cevaplarsanız sevinirim. yani babam çalışmaya devam ettiğinde maaşının hepsimi kesilecek yoksa bir kısmımı kesilecek ? ve bu borç çok yavaş ödendiği için bankalardan bir dava açılma söz konusu olur mu ? şimdiden teşekkürler.



  • Çok geçmiş olsun hocam Allah yardımcınız olsun net bilgim yok kusura bakmayın ama maaşından kesiliyorsa haciz tarzı bişe gelmez gibi tabi babanız işe devam etmeli
    Edit bende iddiadan para kaybettim şimdi ki süreç sabır gerektiriyo çok canı çeker kaybettiğimi kazanayım diye engel olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devulations -- 20 Nisan 2016; 21:10:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok hassas ve yasal ayrıntılarla sonucun belirleneceği bir durum, net bi cevap verebilmek için uzman olmak gerekir, ama benim bildiğim kadarıyla kişiye temel yaşam becerilerini sürdürebileceği cuzi bir miktar bırakılmak zorunda..

    Öyle 4000 maaşı varsa hepsine el konulması gibi bir durum olmuyo diye biliyorum...

    Ama şöyle de düşünülebilir aile bir bütün olarak değerlendirilip annen ile beraber elde edilen gelirin yeterli olduğu varsayılırsa maaşın tamamını da kesebilirler..
    Dediğim gibi çok hassas ve uzmanlık gerektiren bir konu...

    Allah kolaylık versin hocam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler. aslında kendisi 1 yıldan beri çevresine ve kimseye belli etmeyip gizli gizli günde 150-200 lira şeklinde oynuyormuş. annemde üzerine gidince şehirden kaçtı bugün birileriyle görüşmüş. yarın geliceğini söyledi. tekrardan devam edicekmiş. burda devam edebileceğini sanmıyorum çünkü şuan anlatamadıgım daha çok kötü olaylar var. bu babamın ilk vukaatı değil. annem önce evde 1-2 gün kendini toparlamasına izin vericek sonra konuşulcak bakalım. kendini kaybebip bütün kredileri çekip dayımın banka hesabındaki 55 milyarı ve çevresindeki arkadaşlarındanda kredi çekip hepsini iddaada kaybetti. inanamıyorum gerçekten çok ani oldu. daha geçen hafta hiçbirşey yoktu ne kadar mutlu bir aileyiz diye düşünüyordum şimdi olana bakın :( eve geldikten sonra yanlız kaldıgımız zaman youtubeden kumarı bıraktırma videoları var bi adam anlatıyor 3 bölümden. belki onu izletirim. :(




  • Jönnnn J kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
  • öncelikle çok geçmiş olsun. konu bir hayli hassas ve borçlarda bir o kadar yüksek. önceliğiniz annenizin üzerine olan ev ve arabayı garanti altına almak olmalı. maaştan yasal olarak dediğiniz kısımdan daha fazlası kesilemez ve borç bitene kadar diğer bankalarda sırada bekler ancak miktar yüksek olduğu için bankalar yasal olmayan yollarla borçluyu zor duruma sokmayı da epey sever. Forumda konusu da vardı maaşa bloke vs. gibi uygulamalar ve telefonla tüm sülaleyi taciz etme gibi. tabi ki bu işi en iyisi bir avukatla görüşmek ve önceliğiniz annenizin mallarını koruyabilmek olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazzzingaaa kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim. Bizim mallarimiz guvende zaten. Yarin donucekmis. Insallah birakir. Bankalar zaten butun sulaleyi aramislar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annenizin ve babanızın gelirinş ortak olarak planlayıp babanızın maaşına komple el koyulabilir. Ev arabada ortak sayılabilir dikkat edin.

    Çok özel değilse merakımı mazur gör.
    Baban bu kadar iddia bağımlısı nasıl olmuş?
    Hep kazanacağını düşümüş oynamış mı?
    Bu nasıl bir borç?
    Ev alsa araba alsa işten çıkarılsa okey tamam derimde kusura bakmayın ama babanız cok gamsızmış.

    Allah beterinden korusun.
    Allah kolaylık versin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Annenizin ve babanızın gelirinş ortak olarak planlayıp babanızın maaşına komple el koyulabilir. Ev arabada ortak sayılabilir dikkat edin.

    Çok özel değilse merakımı mazur gör.
    Baban bu kadar iddia bağımlısı nasıl olmuş?
    Hep kazanacağını düşümüş oynamış mı?
    Bu nasıl bir borç?
    Ev alsa araba alsa işten çıkarılsa okey tamam derimde kusura bakmayın ama babanız cok gamsızmış.

    Allah beterinden korusun.
    Allah kolaylık versin.

    sadece bankalara 75 milyar borcu var. birde dayımın parasınıda çekti oda yaklaşık 50 55. şuan ayrı yaşıyoruz bir süre sonra konusulcak ama birlikte yaşayıcagımızı sanmıyorum. annem orda emek versin nöbetler tutsun çalışsın konut kredisinin bitmesini planlasın babamda gizli gizli yalanlar söyleyip bütün paralarını kumara kaptırmış. hala devam edebilir yani. sorun yok ben hallederim diyor. bu olay olmadan öncede böyle demişti.
    ev araba annemin üzerine. annemin maaşı 3.5 a geliyor babamınkide 2.5-3.0 arası. annemin maaşını yeterli sanıp babamın bütün maaşını alıcaklarını sanmıyorum.




  • Ya anne ve babanın gelirleri şu devire göre gayet iyi. Eve 6-6,5 milyar para girecek bir insan daha ne isterde kendini kumara kaptırır anlam vermek zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Ya anne ve babanın gelirleri şu devire göre gayet iyi. Eve 6-6,5 milyar para girecek bir insan daha ne isterde kendini kumara kaptırır anlam vermek zor.


    Aynen. Simdi is yerininindeistirdi. Amcamla kahve acicaklar ve suanki isine devam edip borclarini odemeye caliscakmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amcada gittiii................Borç dahada kabaracak



  • quote:

    Orijinalden alıntı: expertadvisor

    Amcada gittiii................Borç dahada kabaracak





    ....!. Lutfen kotu yorumunuzu kendinize saklayin. Amcamla kahve isletip kendide calisip borcunu kapaticak. Kumari biraktigi taktirde tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amiri iyi bir insandır inş.da babanı işten atarlar.parayı harcamayı bilmiyosan memurluktan atılmayla ilgili kanun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labidu

    Amiri iyi bir insandır inş.da babanı işten atarlar.parayı harcamayı bilmiyosan memurluktan atılmayla ilgili kanun var.

    Yok ya atilmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum geçmi oldu bilmiyorum ama anlattıklarına yakın bi takım şeyler bende yaşadım öncelikle tavsiyem olan olmuş artık geriyi düşünme önce babanın maaşına komple bloke koyacaklar ancak itiraz edip %25 inin kesilmesini sağlayacaksınız ev ve araba konusunda ise evlendikten sonra edinilen mallar eşler arasında ortak mal olarak kabul ediliyor icra takibi başlatabilirler ancak daha ileriye gidemezler çünkü o mesken sizlerin aile konutu olduğu için bitakım itirazlarla engellenebilir birde sakın ha alacaklıların avukatlarına taahhüt de bulunup imza atmayın geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esyildizlar

    Dostum geçmi oldu bilmiyorum ama anlattıklarına yakın bi takım şeyler bende yaşadım öncelikle tavsiyem olan olmuş artık geriyi düşünme önce babanın maaşına komple bloke koyacaklar ancak itiraz edip %25 inin kesilmesini sağlayacaksınız ev ve araba konusunda ise evlendikten sonra edinilen mallar eşler arasında ortak mal olarak kabul ediliyor icra takibi başlatabilirler ancak daha ileriye gidemezler çünkü o mesken sizlerin aile konutu olduğu için bitakım itirazlarla engellenebilir birde sakın ha alacaklıların avukatlarına taahhüt de bulunup imza atmayın geçmiş olsun

    teşekkürler. çok yakın bir dostumuz avukat bu konularda yardımcı oluyor. zaten şuan babamla birlikte yaşamıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.