Şimdi Ara

çok amaçlı otomobil ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
62.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün 2013 model 1.4 t HB aracımın devrini aldım henüz trafikten ruhsatı almadım ama aracımın cinsi AF ÇOK AMAÇLI olarak e-devlette gözüküyor eski ruhsattada öyle yazıyordu sizce hususi olması gerekmiyormu
    ben e-devlet üzerinden sahibinden.com üzerinde ki araçların plakalarını girererk baktım 10 araçtan 9 u böyle yazıyor sadece bi tanesinde otomobil (heçbek) yazısını gördüm.
    Biraz araştırdım AF ÇOK AMAÇLI demek yük taşıma izni bulunan araç diyor.
    iyi kafam karıştı aldığım şahıs şirket adına almıştı fatura kescem düzelecek demişti fakat noterin bana verdiğin gecici ruhsattada böyle yazınca işler değişti.
    Yarın trafiğe gidicem basmadan önce polise söylücem düzeltebiliyorsa düzeltsin



  • bugün trafiğe gittim polislerde bilmiyor ne olduğunu adamlara AB hactback yazması lazım diyorum hııı diyor.
    Sonuç olarak AF ÇOK AMAÇLI yazan ruhsat sayfamı değiştirmedim aynen bastırdım.
    ve şunu fark ettim sahibinden com dan gördüğüm 10 adet astra j hactback oto plakasını e- devlet üzerinden sorguladığımda hepsi AF çok amaçlı gözüküyordu buna binayen içim biraz rahatladı.
  • Zafira'mın ruhsatında da çok amaçlı yazıyor ...
  • anla işte çok amaçlı
  • Quasqai demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karayolları Trafik Yönetmeliğinden;

    8.1) Yolcu arabaları (M1)

    AA Sedan:

    Gövdesi yan pencere arasından bir direkle bölünmüş veya bölünmemiş olarak kapatılmış, sabit ve sert tavanlı, bununla birlikte tavanının bir kısmında açılabilme özelliği olabilen, sürücüden başka en az 3 oturma yeri ve en az iki sırası bulunan, arka kapağı açılabilen, 2 veya 4 kapılı, 4 veya daha fazla pencereli otomobillerdir.

    AB Heçbek: Arkasında üstten menteşeli kapı bulunan sedan (AA) araçlarıdır.

    AC Steyşın Vagon:

    Gövdesi kapalı, arka şekli daha geniş bir iç hacim sağlayacak şekilde dizayn edilmiş, üst tavanı sabit ve sert tavanlı, bununla birlikte tavanının bir kısmının açılma özelliği olabilen, sürücüden başka en az 3 oturma yeri ve en az iki sırası bulunan (sıra ve sıralar öne yatmak veya çeşitli şekillerde hareket ettirilmek suretiyle daha geniş bir iç hacim sağlar), arka kapağı açılabilen, 2 veya 4 kapılı ve en az 4 yan pencereli otomobillerdir.

    AD Kupe:

    Gövdesi kapalı, genellikle daraltılmış arka hacimli, üst tavanı sabit, sert tavanlı, bununla birlikte bazı modellerde açılabilir tavanı olan, sürücü oturma yerinden başka en az bir oturma yeri ve en az bir sırası bulunan, iki taraflı kapılara sahip, ayrıca, arka kapağı da açılabilen, 2 veya daha fazla kenar pencereli otomobillerdir.

    AE üstü açılır kapanır/dönüştürülebilir:

    Açılabilir bir gövdeye sahip, üst tavanı yumuşak veya sert olmak üzere en az 2 pozisyonlu, ilk pozisyonda gövdesi kapanan, ikinci pozisyonda ise geriye çekilmek suretiyle gövdesi açılan, sürücü oturma yerinden başka en az bir oturma yeri ve en az bir sırası bulunan, 2 veya 4 yan kapılı, 2 veya daha fazla yan pencereli otomobillerdir.

    AF Çok amaçlı araç: AA’dan AC’ ye kadar belirtilenlerin dışındaki, yolcu ve onların bagaj veya yüklerini tek bir bölmede taşıması amaçlanan ve Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğindeki şartları taşıyan motorlu araçlardır.




  • araba kiralık araba ondan çok amaçlı yazıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.