Şimdi Ara

Çok enteresan bir ses problemi ve hoparlör teknik arızası *Garip bir konu lütfen yardım*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle.

    Direk konuya geçmek istiyorum zira şu ana kadar karşılaştığım en abuk problem bu. Konusunun kategorisini bilemediğim içinde tekniğe açmayı uygun gördüm.

    Gelelim probleme;

    Masaüstü bilgisayarıma bağlı 5.1 ses sistemim var, philips. Yaklaşık 3-4 yıla yakındır kullanıyorum hiç problemsiz. Bugün gün içinde şöyle bir sorunla karşılaştım ki akıllara zarar cinsten cidden. 5.1 sistemin 1 parçası yani bi kolonunun üzerinde ses ayarı yapmanızı sağlayan bi aparat var volume up/down bildiğimiz + power düğmesi var. Hoparlör yani aynı zamanda bu, ses falan geliyor. Creativelerin ses ayarı olan ayrı aparat gibi bişey değil yani.

    Neyse, gayet herşey normalken bir anda o ses ayarını yükseltip alçalttığım buton işlevini kaybetti? Evet bilgisayardan, 5 tane kolondan+woofer'dan ses geliyor çok net biçimde. O bahsettiğim volume ayarı yaptığımız kolondan da ses geliyor fakat sesi kısıp açamıyorum, o fonksiyonunu yitirdi. Bildiğimiz windows'un volume control ayarlarından ses kısıp açabiliyorum sadece. Power'dan kapatınca da ses gidiyor, o da çalışıyor yani. Sadece ses ayarını yaptığım tuş kullanıma kapandı resmen.

    Problemi umarım anlatabilmişimdir, nedir ne değildir tamin yürütebilen var mı?







  • bence kolonu aç çalışmayan tuşun kablolarını kontrol et kopmuş olabilir başka bi tahmin yok
  • Kontrolü sağlayan elektronik eleman (potans) özelliğini kaybetmiştir, elektronikçilerden, philips'in contact cleaner diye bir temizlik spreyi var, onu sıktır temizlet, olmaz ise 3-5 tl'ye değiştiriler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.