Şimdi Ara

Çok extrem bir sorun - Bilgisayar monitör seçer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba iyi forumlar dilerim herkese,

    Sanırım bir çok biligsayarla yakından ilgilenen insanın daha önce başına gelmemiş ve benimde bugün başıma gelen çok ilginç bir olayı paylaşacağım sizinle çözümünü halen bulmuş değilim.

    Soru şu, Bilgisayar kasası yada ekran kartı herneyse monitör seçermi arkadaşlar?

    Bugün yeni bir pc topladım 2.el ve özellikleri şunlar;

    AMD X2 300 GHZ işlemci
    2 GB RAM
    512MB Nvidia Geforce 8500 GT
    320 GB HDD

    makina kısaca bu donanıma sahip ve işletim sistemi kurulu şekilde (win7 64bit) aldım eve geldim ve kasayı kendi monitörüme bağladım power tuşuna bastım windows yükleniyor logosundan sonra windows 7 arkaplan resmi belirdi ve öylece kaldı.Tekrar açıp kapadım ama sonuç değişmedi sonra o kaldığı yerde CTRL + DEL yaptım win7 arka plan resmide kayboldu gitti.

    Karar verdim en iyisi mi ben format atayım dedim taktım usb win7 'yi başladım formata gayet güzel attım son raddede en son yeniden başlarken biligsayar windows yükleniyor ekranından sonra karardı ve öylece kaldı.

    Strest hat safaya yükseldi bende tabi sinirlendim ister istemez ya dedim hdd sorunlu ya anakart yada başka bişey bir sıkıntı var saatlerce uğraştım şu konuyu açtığım saate kadar sanırım 10 saattir aralıksız uğraşıyorum başka win 7 cd si çektim onunla denedim oda yükleme tamamlandıktan sonra hata vermeye başladı, elimde win 10 vardı en son onu kurayım dedim kazasız belasız kurdum açıldı bilgisayar programlarımı vs yükledim ve bir kaç kez yeniden başlatmak zorunda kaldım en 4. cü yeniden başlattığımda yine aynı yerde windows kala kaldı açılmak bilmiyor bekledim bekledim değişen bişey yok yeniden başlattım yine aynı yerde takılı kaldı simsiyah ekran sonuç yok sinirlendim 2 paket sigara bitirdim sanırım en son söylemesi ayıp hela ya gittim ve cep telefonumdan benzer hatalara dair forumlarda yazılar araştırdım birisi yazmış aynı sorunla karşılaştım monitörü değiştirdim sorun halloldu diye ama kimse iplememiş açıkcası millet çözümler üretmiş üretmiş ama kimse başaralı olamamış bende o çözümlerin bir çoğunu denedim ve bilgsayarı alırken bugun yanında verdikleri arçelik monitöre gözüm kaydı dedim deneyeyim ne kaybedicem dedim ve bağladım tak bilgisayar açıldı kapatıp açtım defalarca her seferinde tak diye açıldı açıkken diğer monitöre bağlıyorum görüntü diğer monitöre gidiyor ama açık uygulamalar tarayıcılar vs. allta kalıyor tıklıyorum ekrana gelmiyor allta simge olarak kitlenip kalıyor tekrar çalışan monitöre takıyorum hiçbir sorun yok kafayı yememek elde değil.

    Nvidia ayarlarına girdim ordan bi ayarmı var diye en son sürücüyü son sürüme güncelledim yine aynı bu monitörden başka monitörde açılmıyor ekran sizce sebebi ne olabilir. bu arçelik dediğim monitör kare diğeri ise wide screen dedikleri daha geniş ve kullanımı zevkli alta resminide çekip atıyorum yorumu siz değerli dostlara bırakıyorum.







  • mönitörün kendı ayarlarını varsayılan vs yap muhtemelen acılacaktır
  • her iki monitörde de öyle bir ayar söz konusu değil ikiside orjinal ayarlarında cevabın için sağol yinede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.