Şimdi Ara

Çok İlginç Bir Bağlantı Sorunum Var (Lütfen Yardım!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 7-8 yıldır kullanıp da hiç sorun yaşamadığım Zyxel 660HW model modemimde son birkaç haftadır ilginç bir bağlantı sorunuyla karşı karşıyayım. Modem internete bağlanıyor ve DLS ışığı olması gerektiği şekilde yanıyor, kablosuz olarak modeme bağlandığımda sorun yok fakat cihazın ethernet girişi üzerinden internet alamıyorum. Modemin arayüzüne erişmede de sorun yok fakat LAN üzerinden internet bağlantısı çalışmıyor bir şekilde. Genelde tam tersi durumlarla karşılaşılır, ethernet üzerinden pek sorun çıkmaz, kablosuz bağlantı sorun çıkarma potansiyeline daha çok sahiptir ama her nasılsa durum tersine döndü benim modemde.

    Kablosuz bağlantıda sorun görünmemesine rağmen bilgisayarda hem yerel ağ bağlantısı, hem de kablosuz ağ bağlantısı aktifken internete giremiyorum. Üzerinde ünlem işareti olan yerel ağ bağlantısını devre dışı bırakıp da sadece kablosuz bağlanırsam internete çıkabiliyorum. Ancak modeme bağlı bir access point ile interneti başka bir yerle paylaştığımdan modemin ethernet girişinden bağlanmaya da ihtiyacım var. Modem ethernet üzerinden internet vermeyince doğal olarak access point de çalışmıyor. Sorunları gider dediğim de "Windows kaynakla veya aygıtla iletişim kuramıyor, birinci dns sunucusu" hatası alıyorum. Bu sorunun neden kaynaklandığına ve gidermek için ne yapılması gerektiğine dair birçok araştırma yaptım, önerilenlerin hepsini uyguladım ama sonuç değişmedi. Ancak modemi saatlerce kullanmadıktan sonra tekrar açarsam ethernet üzerinden de bağlanabiliyorum, fakat 15-20 dakika sürmüyor aynı hatayı veriyor. Bu hatayı aldıktan sonra Yerel Ağ Bağlantısı'nı devre dışı bırakıp wireless üzerinden bağlanırsam interneti kullanmaya devam edebiliyorum, tabi ethernet üzerinden bağlı olan access point interneti alıp dağıtamıyor.

    Kısacası bu bir internete bağlanamama ya da bağlantının kopması sorunu değil, internete kablosuz olarak bağlanabilirken ethernet üzerinden bağlanamama sorunu. Bilgisayardan kaynaklanabilir mi diye düşünerek farklı bilgisayarlarla denedim, sonuç aynı. Kablodan olabilir mi dedim ve farklı kablolarla test ettim, değişen birşey yok. DNS ve benzeri ağ ayarlarını her bir kombinasyonda denedim, gene aynı gene aynı.. Modeme reset attım, yeniden kurulum yaptım bana mısın demedi.. Yani modemden kaynaklandığı kesin elbette. Başka bir modemle denedim ve ethernet üzerinden de bağlanabildim. Ancak yeni bir modem almadan önce aceba gözümden kaçan başka bir ayrıntı, denemem gereken başka birşey olabilir mi diye foruma sormak istedim. Bu sorun neden kaynaklanabilir arkadaşlar? Modem ömrünü doldurmuş ve LAN girişleri bozulmuş mu olabilir mi? Eğer modem mefta olduysa yeni ve iyi bir modem almayı düşünüyorum. ancak 150-200 TL masrafı gereksiz yere yapmış olmak istemiyorum eğer sorunumun bir çözümü varsa. Yanıt almak dileğiyle, iyi forumlar.







  • Arkadaşlar hiç kimsenin bir fikri, önerisi yok mu? Yardımınıza çok ihtiyacım var..
  • ozgur77 O kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sorunun hakkında bir şey diyemeyeceğim. Aklıma gelen herşeyi denemişin. Ama modem bozuksa da uğraştığına değmez. 150-200 masraf falan olmaz. 25-30'a al bi ikinci el modem.

    Sahibinden.com'da yüzlerce var. Mesela..http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-airties-rt206-sorunsuz-modem-bosa-ciktigi-icin-satiyorum-138478824/detay

    Hatta 10 liraya bile var. Seninkinin aynısı.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-ttnet-adsl-modem-138469275/detay

    Yani yorma kafanı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanGD -- 22 Eylül 2013; 22:26:08 >




  • Yanıt ve öneri için teşekkür ederim SerkanGD, hakkaten de herşeyi denedim. Bir arkadaş pm yolladı ve firmware'i yeniden yüklememi önerdi sağolsun. Bir de onu deneyeceğim.

    Haklısın, çok uygun fiyata oldukça fazla çeşitte modem var. Ancak almışken iyi birşey almak istiyorum, çünkü modemi sadece internet için kullanmıyorum, ofisteki ağ altyapısına da hizmet ediyor. Bu ağda birçok bilgisayar ve NAS arasında dosya paylaşımı yapıyorum, dolayısıyla da TP-Link'in gigabit LAN ve 600 Mbps dual bant kablosuz ağ özelliği olan 8980 modelini almayı düşünüyorum modemi tamir edemezsem. Bu modemi zaten alma niyetim vardı ancak şimdi değildi zamanı, biraz daha fiyatının düşmesini beklemeyi düşünüyordum. Ancak elimdeki modem bozulmuşsa başka bir modem almak yerine zaten gözüme kestirdiğim modemi almak daha mantıklı olacak.

    Bu arada madem sorunumla ilgili çözüm önerisi olan yok, seçmiş olduğum modem yerine başka bir modem öneren olursa bilmek ve karşılaştırmak, değerlendirmek isterim. Teşekkürler, hoşçakalın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.