Şimdi Ara

Çok İşlevli (Ofis+fotograf) Yazici 2015

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aradigim segmentte cok baslik bulamadim, bulduklarim ise ya faydasiz ya da eski.

    Tam bir ofis yazicisi istiyorum, faks olmali, fotokopi konusunda cok yogun olmasada cok yetenekli olmali, yani cift tarafli tarama/kopyalama ve adf (otomatik besleme) sart. Renkli olmali zira ayni makina ile kusursuz olmasa dahi fotograf ihtiyacimi tatmin edici sekilde karsilamak istiyorum. Isletim maliyeti onemli; gotograf kalitesini korumak adina oncelikle orjinal kartus kullanmak istiyorum ya orj. kartuslar nisbeten uygun ve verimli olmali ya da dolan kartusla sıkıntısız calismali. Wifi olmali zira pekcok bilgisayar bulunan birkac odaya hizmet edecek.

    Bu ozelliklerde tespit ettigim urunlerin basinda epson work force serisi var ama hicbir yerde satilmiyor. Canon da iki model gozume carpti; maxify mb5350 ve mx925. Son olarak Brother MFC-J3720 ozellikleri ihtiyacima gore olmakla beraber a3 formatinda bir yazici olmasi sebebiyle biraz tuzlu ve fotograf konusunda cok basarili olmadigina dair yorumlar okudum.

    Baska alternatif varmidir ? Epsonun work force serisini nereden bulabilirim ? Soz konusu secenekleri kullananlarin tavsiyesi nedir ? Simdiden tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccuneyt -- 1 Temmuz 2015; 23:05:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bahsettiğiniz hiçbir model ofis yazıcısı değildir. Ofis yazıcısı genelde lazer olur. Lazer yazıcılara en yakın inkjet şuan sadece hp pro x576 var tavsiye edebileceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haldur

    Bahsettiğiniz hiçbir model ofis yazıcısı değildir. Ofis yazıcısı genelde lazer olur. Lazer yazıcılara en yakın inkjet şuan sadece hp pro x576 var tavsiye edebileceğim.

    Kriteriniz nedir ofis ve ev yazicilari icin anlamadim ama bahsi gecen modellerin cogunu ureticiler ev ve dusuk hacimli ofis yazicisi olarak niteliyor. Sizin onerdiginiz urun ise hem fiyat hem de is hacmi olarak ihtiyacima yanit vermiyor. Yine de tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterseniz yazdığınızı tekrar okuyun "Tam bir ofis yazicisi istiyorum" siz ev-küçük ofis yazıcısı demediniz. Ayrıca tarifiniz profesyonel bir cihazı tarif ediyor. E haliyle profesyonel cihazlarda fiyat olarak sizin bütçenizi aşması normal.Yoksa benim belirttiğim ürün tarifinize birebir örtüşüyor. Hem profesyonel bir cihaz tarif ediyorsunuz hemde ucuz olsun istiyorsunuz. Üzülerek belirtmeliyimki yaşadığımız dünyada bu pek mümkün değil :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haldur

    İsterseniz yazdığınızı tekrar okuyun "Tam bir ofis yazicisi istiyorum" siz ev-küçük ofis yazıcısı demediniz. Ayrıca tarifiniz profesyonel bir cihazı tarif ediyor. E haliyle profesyonel cihazlarda fiyat olarak sizin bütçenizi aşması normal.Yoksa benim belirttiğim ürün tarifinize birebir örtüşüyor. Hem profesyonel bir cihaz tarif ediyorsunuz hemde ucuz olsun istiyorsunuz. Üzülerek belirtmeliyimki yaşadığımız dünyada bu pek mümkün değil :(

    Fiyatin cok yuksek olmamasi (dikkat ederseniz ucuz olmasi degil kriterim), yogun cikti alinmayacagi ve agzimdan "profesyonel" kelimesi cikmamasi kesinlikle profesyonel bir ofis yazicisi aramadigimi acikta ortaya koyuyor.

    Ayrica ornek olarak verdigim urunler yasadigimiz dunyada uretiliyor ve satiliyor, ozellikleri ve siniflandirmasi da tam anlamiyla ofis yazicisi.

    Her ofisin is hacmi aylik 80.000 cikti degildir, dolayisi ile ne fiyat, ne lazer/murekkep olmasi ne de is yogunlugu ofis yazicisi ile ev yazicisini ayiran kriter degildir.

    Bir yaziciyi ofis yazicisi yapan ekonomi, faks, fotokopi yetenekleri, adf gibi ozelliklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ccuneyt kullanıcısına yanıt
    tam olarak aradığınız model canon mx925 fotoğraf kalitesinden biraz feragat ederim ama tanklı olsun isterseniz epson L550
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

    tam olarak aradığınız model canon mx925 fotoğraf kalitesinden biraz feragat ederim ama tanklı olsun isterseniz epson L550

    Dubleks baski/tarama ve wifi olsa gozu kapali alacagim urun epson l550. Hadi birden fazla odaya kablosuz router uzerinden baglarim ama bu fiyatta bir urunde dubleks tarama/yazma olmamasini aklim almiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ccuneyt kullanıcısına yanıt
    epsonun bu tank sistemi biraz kafa karıştırıcı oldu.
    tanklı modellerin pek çoğu aslında başka bir isimle ama kartuşlu olarak mevcuttu ve çok daha ucuzudu elbette mesela L550 tanksız, kartuşlu olarak wf2520 idi tam adı, yada L800'ün kartuşlu versiyonu P50 idi ve hiç biri bir kaç yüz lirayı geçmiyordu

    tanklı modellerdeki yüksek fiyatlar bu modellerin çok özellikli yada çok nitelikli olmalarından ziyade tanklı olmalarından ileri geliyor. orj tank sistemi sahiden güzel bir sistem ama günde 30-40 sayfayı geçmeyen adetlerde baskı alıyorsam ben kolay dolan kartuşlarla kullanacağım canon mx925'i tercih ederim açıkçası çok daha nitelikli bir cihaz çok daha uygun fiyata.
  • Epsonun tanksiz work force serisi kayip ! Sitelerinde reklami yapiliyor ancak hicbir modeli bulmak mumkun degil piyasada. Ustelik gordugum kadariyla hem malzeme kalitesi hem de ozellik acisindan eski modeller cok daha basarili.

    Suan aklimda one cikanlar; orjinal kartus verimliligi tum marka modellerden iyi olan ve akla gelen hemen her ozelligi barindiran cift cekmeceli maxify mb5350 ve uygun fiyati, dolum/bitmeyen kartus uyumu, fotograf kalitesi ve bol ozelligi ile mx925...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ccuneyt kullanıcısına yanıt
    maxify serisi için orjinale alternatif sistemler henüz geliştirilmedi yani devamlı surette orjinal kullanmak zorunda kalabilirsiniz ki bu her marka için zorlayıcı bir durum olacaktır ancak mevzubahis canonsa 3 kere düşünmeli.
  • Kolay dolan kartusu satiliyor bitmeyen kartusta ama orjinal 4 lu xl murekkep paketi de 200tl civarinda bulunuyor. 1200 renkli 2400 siyah beyaz cikti icin fena fiyat degil gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.