Şimdi Ara

Çok kararsızım Casper excalibur / HP pavillion i5 9300h gtx1650 yada Asus yada monster 1660ti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar çok kararsızım yardımcı olursanız sevinirim

    HP Pavilion yada Casper excalibur arasında kaldım fiyat olarak 5000-,5500 lira fiyat aralığında bu iki model arasında kaldım i5 9300h GTX 1650 özelliklere sahip olan bu iki markadan hangisinin teknik desteği daha iyi ömür boyu bakım garantisine sahiplermi arızalandı gönderdim ne kadar süre içerisinde gönderiyorlar arızadan arızaya değişir ama bir ay mı bekletirler yoksa daha uzunmu bekletirler ota boka kullancı kaynaklı hata deyip dolandırmaya çalışırlardı veya bu iki modelden hangisi daha kaliteli ve uzun ömürlü olur ?
    2012 senesinde HP Pavilion bir model bilgisayarım vardı 1300 liraya satın aldığım 5 ay oldu olmadı menteşeleri birgün çat diye kırıldı ekran açıkken yetkili servise gönderdim 1ay sonra aradılar kullanıcı hatası dediler 5 aylık bilgisayara 300 lira değişim parası istediklerinden yaptıramamıştım üniversitede okuyordum evimin kirası 350 lirayı benden 300 lira istediler menteşeler çok pahalı bir malzemede değil 2012 ye göre ne kadar pahalı olabilir dolar 2lirayken sonra ekran düşmüş şekilde oynamaya devam ettim 2 ay sonrada ekran kartı bozuldu bu yüzden hpye çok uzağım ama aradan kaç sene geçti belki işler hizmetler değişmiştir yoksa aynı kalitesizlik devammı ediyor bilmiyorum belki can çıkar huy çıkmaz demişlr yine aynmıdır sizce fiyatlarıikisininde uygun geliyor ama Casper içinde çok olumsuz yorum okudum 5000-5100 civarında istersem hangisini önerirsiniz ?

    Bütçeyi aşıp Asus'un 6500 liraya ryzen 7 1660ti fx505du bq 190 modelini veya monster tulpar v19.i7 1660ti i7 9750 h olan 7500liralık bilgisayarı arasında fiyat performans olarak incelediğim videolarda bu ikisi arasında 6 -7 fpsfarkı var 1100lira farkın donanım USB portları ses kalitesi gibi ve garanti kapsamından farklılıklardan dolayı olduğunu düşünüyorum monster yetkili servisinin hızından ömür boyu bakım garantisi bakımından insanların çok memnun olduğunu öğrendim ama asusu bilmiyorum asustada böyle bir hizmet varmıdır sizce 1100 -1200 lira fark ve 6fps için monster alınır mı?

    Evli ve bir kızım var bebeğim şuan 4 aylık anne karnından bu yana canı sağolsun en az 3 veya 4 monster tulpar parası harcadım evlendiğim zamanda öyle öyle çok para harcandı araba bile aldım arabayı doğuda eşim görev yapıyor ile çok uzaktayız diye ihtiyaçtan aldık arabada alında borçlar kapandı ailemin ihtiyacını da karşıladım şimdi sıra bana geldi 😀

    7600 TL nerdeyse 4 asgari ücret veya 2 memur maaşına denk geliyor. Türkiye de bir çok kurumsal olupta ismi büyük olup dolandırıcı bir çok firmanın olduğu ülkede yukarıda HP ile yaşadığım sorun gibi çok para vermek istemiyorum ve korkutuyor ama bir yandanda almışken uzun ömürlü ve beni tatmin etsin istiyorum ayar kısmayım 6000 liraya çıktıktan sonra 1660ti modelli laptoplara yönelirim diyorum yada ayar kısayım neden daha fazla vereyim ne kadar fark olcak kıstığın ayarlarla herşeklde 5000-5500 civarında GTX 1650 gibi hattı sayılır en sevdiğim oyun olan the witcher 3 gibi oyunu 40 FPS ortalamlarında oynatıyor bir kaç ayar kıstıktan sonra AC odysseyi 30un üstünde oynatıyor 30 FPS ideal FPS oranı bunların dışında bir çok 3a oyunları 60 yakın oynatıyor 1080pde nekadar fark ettiir gözlerine hikaye tabanlı oyunları şöyle 3-4 ay oynayıp eninde sonunda World of Warcraft oynayan biriyim bir kaç ayar kısıp böyle idare etsede olur diyerek ailemide düşünerek 5500 lira para veripte yinede idare eder diyoruz çok güzel ülkemiz var bu yüzden fiyatları uygun duran 5000-5500lira civarı Casper veya HP alınır mı? yoksa Asus veya monster mı almalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dabledore -- 1 Ocak 2020; 1:17:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Casper, monster, grundig, exper gibi global olmayan ucuza parça ithal edip toplama laptop satan markalardan şiddetle uzak durmanızı öneririm. Onun haricinde Hp markasının gaming cihazlarında şu sıralar ısınma problemleriyle ilgili şikayetler artmaya başladı, o konu da bir tık zayif diyebilirim ama genel olarak hp acer lenovo dell kaliteli cihazlar üretiyor ama modelden modele de cihazların durumu değişebiliyor.

    1660ti veya 2060 ın üzerine çıkmadıgınız sürece normal şartlar ortalama gaming cihazlardan alacağınız performans aynıdır ama cihazın soğutma sistemi, işlemci ve ekran kartının uyumlu stabil çalışması gibi kriterlerde performansı çok etkiler. O yüzden cihazın donanımları kadar marka, model ve soğutma sisteminin nasıl olduğunu da araştırmanızı öneririm.

    -https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/acer-aspire-a715-74g-i5-9300h-8gb-512ssd-gtx1650-4gb-nhq5tey001-P383441288?utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.49

    -https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/asus-fx505du-bq163_spp_760282?id=502664649&ga_prodid=502664649&scxid=14489-145823-2357-0&utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.22




  • hocam öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim araştırdığım kadarıyla Türkiye'de en iyi yetkili servis monster duruyor hpsi aceri asusu MSI falan hepsi aynı ama en hızlı hizmeti veren ve en az sorunu olan monster yetkili servisi yetkili servis için bile monster tercih edilemez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dabledore D kullanıcısına yanıt
    Marka seçimi aslında onlara en az gidilmesi için yapılmıyor mu? Bozulacak cihazı sattıktan sonra servis destek verse ne olur ki? Kalitesiz cihaz üreten bir firma mı malının arkasında durur kaliteli mi? Aslında global markayı tercih etmenizi önermemin sebeblerinden biri de bu, mesele Apple Türkiye de bile hala sorunlu cihazlarını sıfırıyla değiştebiliyorken birçok firma ücret almasına ragmen sorunları çözemeyebiliyorlar.

    Yani kaliteli bir markanın sadece ürünü değil ürün dışında da verdiği hizmetlerin kaliteli olmalı. Monster'ın sonsuz termal macun bakımı veya öğrenci kampanyası gibi sloganlarına fazla itibar etmenizi önermem, böyle firmalar genelde markayı değil ticari amaçlarını ön planda tuttukları için kalite ve hizmetin o derece düşük olacagı kanaatindeyim. Aynı mantıkla malesef yetersiz bilgiye sahip milletiminiz casper markasıyla da defalarca sorun yaşamasına rağmen 20 yıldır hala ısrarla bunların ürünlerini tercih etmesi sanırım olayın özeti olur.




  • Casper ve monster ikisinde clevo kasa kullanıyor. Yani olurda laptopta bir sorun yaşarsanız dışarıdaki bilgisayarcılarda yaptıramazsınız. Dışarıya parça vermiyorlar. Servis ne kadar ücret çekerse peşkeş çekmek zorundasınız. Benim tavsiyem acer nitro 5'e (9300h 1650) ve hp pavilion 15-dk serisine bakmanız. (dk005nt) ec serisinde ısınma sorunu ve kötü ekran sorunu çok fazla. Dk serisi bu konuda çok daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Casper pişmanlıktır. İstisnasız. Cins cins bios dertleri olur, 6 ay sonra neresinden sorun yaşatacak belli değil. Kullandım ağzım yandı zamanında şimdi tövbe.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar düşündüm taşındım dizüstünün taşınsbilirlik yer bakımından ne kadar avantajı olsada 5500 liraya çok güzel masaüstü oluşturduğunu gördüm 144 Hz 24inçmonitöt 1660ti bir sistemi sağlamlık veperformans açısından paramın hakkını verir diye düşündüm limiti istersem 10 milyara çıkarayım. yarın öbür gün arıza durumunda çok başım ağrır ne kadar oyun bilgisayarı gibi dursalarda garanti konusunda yetkili servis konusunda herşekişde başım ağrır dedim masa üstü alıvam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.