Şimdi Ara

çok önemli RF alıcı verici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar...

    benim bi sorum vardı...

    elimde 6 bitlik paralel veri var...bunları 100 metre ötedeki lcd ekrana iletmem gerekiyor...bunun rf modüller ile olabileceğini duydum..

    paralel 6 bitlik veriyi shift register ile seri hale çevirdi...bundan sonra sanırım rf verici girişine bu veriyi sokmam lazım...

    www.udea.com.tr de alıcı vericilere baktım...şimdi adamlara mail attım ama buraya da bir yazayım dedim..bu sitedeki adamlar alıcı vericiyi tek tek satıyolar mı?bazı yerler yurtdışından getirdikleri için en az 5 tane almamız gerektiğini söylediler..

    ayrıca shift register ile seri hale getirdiğim veriye başka bir işlem yapmam gerekiyor mu? yoksa seri veriyi direkman verci girişine bağlamam yeterli mi?

    şimdilik bu kadar soracaklarım..ilgilenenler olursa çok sevinirim..







  • pic gerekecek sanırım,PIC 16F628 bu pic le yapabilirsin bu işlemi

    dsotum o siteden fiyat listesi aldım pdf olarak
    tek tek de satıyorlar 100,500,1000 taned satıyorlar
    fiyatları onagöre değişiyor
    senin isdediğin sanırım atx 34 fiyatıda 5ytl falan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman1571 -- 15 Mart 2005, 21:22:08 >
  • udea firmasından arkadaşlarla beraber almıştık 15 takım ( birer alıcı birer verici kit) kişi başı 15 YTL civarı tutmuştu (cargo dahil)

    en iyisi pic kullanmak
  • demek tek tek satıyolar..teşekkür ederim...

    zaten bu 6 bitlik veri pic 16f877 den çıkıyor..16f877 yeterli olmaz mı bu iş için ?? yani pic den çıkan veriye ne tür bi işlem yapmam lazım verici ile iletebilmek için..?
  • Bende udeadan aldım tektek satıyorlar. deneme maksatlı 555 le yaptığım kare dalga osilatörünü vericiden verdim ve alıcıdada aynı kare dalgayı aldım hatta frekans değiştirdiğimde alıcıdada değişiyordu ama şöyle bir problem var hiçbirşey göndermez iken yine alıcıda belli bir gürültü osilasyonu oluyor bundan dolayı alıcı ile vericiyi senkronize etmek gerekiyor bunun için heralde bu işi yapan encoder decoderler var, ama senkronizasyon için ne yapılması gerektiğini bilirsen gerek yok direk picten bunu gönderirsin. ama ben henüz tam olarak ne göndermek lazım bilmiyorum. kolay gelsin
  • Şöyle düşünün arkadaşım... Alıcıda senin PIC çıkışını bağlayacağın nokta zaten data giriş ucu... Mesela bir transistörün beyzine datayı giriyorsunuz ve data 1 olduğunda osilatör çalışıyor ve 0 olduğunda da susuyor. Alıcı kısmında da aynen vericide uygulanan data , RF den arındırıldıktan sonra kare dalga olarak çıkıyor. Alıcı çıkışındaki datada ise belki işareti temizlemek için basit bir filtre ve lojik seviye uygunlaştırıcı uygulamak gerekebilecek. Yani bir schmitt trigger ve bir seviye ayarlayıcı ( mesela 1 seviyesini 5 Volt yapacak herhangi bir kapı olabilir !!! ). bazı receiverlerin çıkışı da zaten 5V TTL seviyesinde olabilir. Bunu malzemeyi alacağınız yerden öğrenebilirsiniz.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.