Şimdi Ara

Çoklu Kullanıcı İçin VDSL2 Modem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar iş yerindeki cihaza yaklaşık 20 cihaz aynı anda bağlanınca internet tamamen gidiyor. Modem zxhn h168a. Daha önce 6-7 cihaz bağlıyken 3 seneye yakın sorunsuz çalışmıştı. Sorun modemi aç kapa yapınca tamamen düzeliyor. Önce poyraz netteydik iss kaynaklı olduğunu düşünüyorduk netspeed'e geçtik yine aynı. Ping hız bağlantı çekim gücü her şey çok iyi giderken bir anda internet gidiyor fakat modemi açıp kapatınca düzeliyor. Adaptörü değiştirdim 2a 12v yeni adaptör aldım, dsl kablosu, splitter değiştirdim, iss'yle görüştüm hattınızda hiçbir sorun yok diyor. Ulaşılabilir hız 103-104 mbit verilen 51 mbit zayıflama değerleriniz iyi diyor. Zyxel'in meşhur eski vmg3312-b10b modemi vardı kenarda onu denedim ulaşılabilir hız 103'ten 72'ye düştü ve internet daha çok kasmaya ve hız düşmeye başladı. Sorunun modemin veri trafiğinden şiştiği ve kitlendiğinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Durduk yere pahalı modem almak da istemem fakat aklıma başka sebep gelmedi. Böyle 20-25 cihazın aynı anda wifi ile sorunsuz bağlanabileceği f/p modem tavsiye eder misiniz? Ya da bu sorun başka bir sebepten kaynaklı olabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 18 Nisan 2023; 12:22:12 >







  • Öncelikle selamlar.


    Antalya'dan sizlere destek olmak isteriz.


    Yazılana göre modem tarafından ziyade aynı zamanda hat değerleriniz ile ilgili de bir durum var gibi. Hız modem kaynaklı düşmemiştir. Ya bölgesel yoğunluk artmıştır ya da hattınız için gelen kablolarda yani tesiaatta sorun baş göstermeye başlamışta olabilir. Yani zayıflama artmış olabilir, crc birikmesi artmış olabilir vb...


    Mevcut bahsettiğiniz modeller de belli bir kapasitesi olan cihazlardır. 20-30 cihaz kablolu mu kablosuz mu bağlı mesela, buna göre bile herşeyin rengi değişir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.