Şimdi Ara

Colins ve Loft'un Çalışanlarına Eksik Maaş Yatırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konunun ekşi sözlük başlığı:https://eksisozluk.com/15-temmuz-2020-colinsin-maaslara-cokmesi--6600280

    Lütfen konuyu öne çıkarın millet görsün.


    """

    ben de colins merkez ofisinin kçö şartlarına uymayan bir çalışanıyım. haziran ayında tüm colins mağazaları açılmaya başladığında hepimiz sevinmiştik çünkü nisan ve mayıs aylarında yaşadığımız mağduriyetin sona erdiğini sanıyorduk. meğerse öyle değilmiş.

    mayıs ayında çalışmamıza rağmen 30 gün ücretsiz iznine çıkartılmışız. bunu maaş zamanında yatmayınca öğrenmiş olduk. maaş bir hafta geç yattı, sesimizi çıkaramadık. ardından yıllık izin talep formu dağıtıldı insan kaynaklarından. herhangi bir açıklama yapmadan imzalattılar (dipnot:geriye dönük(?) tarihte yıllık izin). dediler ki, devlet size 1177 lira veriyor, biz maaşınızın 70% olacak şekilde tamamlıyoruz o yüzden yıllık izninizi kesiyoruz. çalışmama rağmen, hem izinden, hem hakkımdan oldum. imzalamak istemeyen arkadaşlara da "işten çıkartılacaksınız" denildi, mecbur imzaladılar.

    haziran ayında tüm ay boyunca çalışmama rağmen yine maaşım 70% yattı. asgari ücret bile değil.

    ama efendiler ne yapsın, lobby güzel olsun diye en az 3.000tl olacak şekilde orkide sipariş versin, koridordaki koltukları defalarca değiştirsin, cepleri parayla dolsun...
    insan kaynaklarına hakkımızı aramaya gidince de "ne kadar çalıştınız sanki" diye cevap alıyoruz. beğenmiyorsan istifa et, işten çık diyen arkadaşlara da şunu demek istiyorum: hakkınızı yedikleri zaman siz gerçekten kolay kolay susup geçecek misiniz?

    zam, ikramiye vb. konularını unuttuk bile. waikiki, de facto gibi rakip firmalar zam yaparken, biz 2 bin lirayla idare etmeye çalışıyoruz.

    maaşın bir kısmını elden verdiklerini, devleti de dolandırdıklarından bahsetmiyorum bile.

    ileride colins, loft ve genel olarak eroğlu holding'e girmek isteyen arkadaşlara buradan sesleniyorum: sakın öyle bir hata yapmayın, sakın süslü püslü konuşmalarını dinlemeyin çünkü burada insan gibi değil, köle gibi çalıştırıyorlar. asla hakkınızı alamayacaksınız ve yıllar boyunca köpek gibi çalışıp asgari ücret alacaksınız. çünkü bu şirkette saygı söz konusu değildir.

    """



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sellim81 -- 17 Temmuz 2020; 15:22:40 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.