Şimdi Ara

Com1 Baglantısı ( Ustalar yardım lütfen )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir arkadaşımızın çalıştığı labaratuarda Com1 bağlantısı ile çalışan ve analiz yapmaya yarayan optiview spectrophotometer 3.2 plus isimli eski bir cihaz var. Bu cihazı çalıştırmamız gerek. Çünkü yenisi çok phalı. Arkadaşın söylediğine göre win98 le çalışıyormuş. Com1 bağlantısı olan eski bir pc bulduk üzerine win98se kurdum. İnterneten bulabildiğim bazı sürücüleride eksikde olsa kurdum. Malesef Cihazın yazılımı hiç açılmamış. Ben win98se kurarken ayrıyeten directx sürümünü ve internet expolar sürümünü yeniledim. Acaba sizce bunlar proğramın açılmasına etki etmiş olabilir mi
    Veya proğramı yeniden kursam Se olmayan bir sürüm. sürücüler olmadan com1 bağlantısı çalışır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxser -- 12 Ekim 2019; 17:0:57 >



  • Merhaba;

    Win98 de çalışan bir uygulama Win98se de çalışır. Aygıt yöneticisinde Comm portu görebiliyor musunuz? Göremiyorsanız öncelikle bu aygıtın sürücülerini kurarak Comm portu kullanılacak hale getirin.

    Programın çalışmamasının ilk nedeni bu olabilir. Program kurulum sırasında hata vermediyse eksik dll, net Framework gibi isteklerde bulunmadıysa düzgün kurulmuştur.

    Her nekadar Win98 de çalışıyor olsada Win95 uyumluluğunda çalışıyor olabilir.

    Birde programın bir ayar dosyası olabilir bu dosya ile program cihaz ile iletişime geçtikten sonra açılıyor olabilir! programın klasörü içinde böyle bir ayar programı veya dosyasını kontrol edin ve bu ayarlarda Comm portun iletişim bilgileri olacaktır.

    Bit Rate : 115200
    Data Bit : 8
    Parity : None
    Stop Bit : 1
    Flow Control : None


    gibi...

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.