Şimdi Ara

Comnet den veri sızıntısı iddiası... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
7
Favori
15.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burakabali kullanıcısına yanıt

    Arkadas kablonet konusunun butunlugunu bozacak kadar cok comnet mesaji gonderince ister istemez oyle hafizalarda kaliyor. Herhangi bir artniyetle yazmadim. Isterseniz kablonet forumu acip 3 sayfa geriye giderek 1 sayfada 54 tane comnet kelime eslesmesini kendiniz ctrl f ile aratarak gorebilirsiniz.


    Hak verirsiniz ki 2023 yilinda bir zahmet verimerkezi kolacan etmeyeyim, siz de etmeyin. Tesekkurler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnihatgokcek -- 13 Eylül 2023; 23:33:9 >
  • Paylaşılan bilgilerde de bir gariplik var, bir kısmını normal çekmişler ama ad,soyad,tc,doğum tarihi gibi bilgileri başka bir yerden tamamlamışlar gibi geldi bana. Bilgilerdeki tek eşleşen benim numaram(kullanıcı adı/şifrede otomatik olarak aynı zaten) ama ne gariptir ki diğer saydığım bilgiler farklı görünüyor ve evdeki yaşayan birine ait. Ben bu numaramla o kişi sadece edevlet,mhrs ve enabızda kayıtlı(Daha önce kesinlikle internet aboneliği olmadı bu kişinin üzerine). Büyük bir ihtimalle önceki çalınan bu bilgilerle birleştirerek oluşturmuşlar bunları. Ama ortada bir gerçek var ki, belirlide olsa bir kısım bilgiler çekilmiş yine de sistemden.

  • burakabali kullanıcısına yanıt

    tapu kayitlarimiza kadar hersey hackerlarin eline gecmis, millet kafayi comnet'e takmis


    comnet'in verileri sizsa ne olur sizmasa ne olur. Adamlarin ellerinde herseyimiz zaten var


    Milyonlarca Turk vatandasinin bilgilerini devlet kurumlarindan caldilar. Hem de calarken "Sisteminiz o kadar kotuydu ki hackleyebilmek icin duzeltmek zorunda kaldik" diye dalga gectiler.

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Cok iyi ya Comnet den veri sızıntısı iddiası... 

    DDoS ne alaka?

    TOTP diye birsey var hic duydunuz mu?

    Paylasilan kredi karti bilgilerinin gercek kisilere ait oldugu kesin mi? Ayni sekilde kredi karti bilgileri uretmek cok kolay

    Comnet den veri sızıntısı iddiası...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 14 Eylül 2023; 0:53:25 >
  • kredi kartını bilemeyeceğim. Ben iptal ettim. Diğer ark önerim bu yönde, Sonuç olarak ppoe kullanıcı adı şifrem doğruydu. A gerçek değilmiş diye risk alacak kadar salak değilim. ddos şöyle ben sabit ip kullanıyorum ve o ip adresi de doğruydu. saldırı olduğunda modem ara yüze giremedim internete giremedim. Üstüne saldırı olurken birde o sıra telefonuma onay kodları gelmeye başladı. Belki size böyle gelebilir ben yaşadığım şeyi biliyorum. Aşağıda sanal kartı comnet dışında kullanmadım diye paylaşım var.


    böyle gülmek yerine çözüm üretmek hepimizin yararına Ben düşmanınız değilim.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 14 Eylül 2023; 5:28:13 >




  • Paylaşılan verilerde tutarsızlık var. Comnetten tek alabildiği pppeo kullanıcı adı şifreleri gibi gözüküyor. Diğer bilgiler daha önceden sızdırılan e-devlet verileriyle tamamlanmış. Kredi kartı bilgileri ilk paylaştıkları Türkiye ye bile ait değildi. Bunu comnet yardimlasma telegram sayfasında dile getirdigimde anında sayfayı yenileyip verileri değiştirdi. Paylaştığı kredi kartı bilgileri de asılsız arkadaşlar. Yinede kendini güvende hissetmek isteyenler yeni kart talep etsinler her ihtimale karşı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DragonRush -- 14 Eylül 2023; 10:5:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Verilerde bütünlük yok. Abimin adına abonelik almıştık geçen ay.


    TC Sütununda - Annemin TC Kimlik numarası var. Ad ve Soyad kısmında da annemin bilgileri mevcut.

    Telefon numarası ve pppoe bilgileri abime ait.


    Sabit IP için burda yanıp tutuşan sevgili arkadaş, neyin peşindesin bilmiyorum ama o adresin gizli saklı olmadığını da biliyorsun herhalde.

    bgp.he.net üzerinden AS numarası ile 2 saniye bulunabilecek IP aralıklarını veya herhangi bir IP Scanner ile 3 saniyede bulunabilecek IP adresinin o tabloda yer alması ne sağlıyor acaba?

    İnternete açık milyonlarca sunucunun IP adresi biliniyor da ne oluyor. Sorun yaşamak ayrı şey, bilgisizce insanlara sanki kıyamet kopmuş gibi senaryolar üretmek apayrı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyunus

    1 haftada 100 lerce spam mesaj geldi sebebi şimdi belli oldu.
    Aynı durumdan bende şikayetçiydim demek ki sıkıntı buradan kaynaklanıyor.

    Yanlız bu çalınma işi yeni değil sanırım bilgilerimiz ellerine Şubat Mart gibi geçmiş olabilir o zamandan beri bu şekilde mesajlar gelmeye başlamıştı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Turkforce T kullanıcısına yanıt

    Bu bilgi önemli soruşturmanın seyri açısından. Comnette yer alan abonelik kısmında bütün bilgiler abinize mi ait?


    Annenizle alakalı hiçbir veri yer almıyor doğru mu? Eğer böyle bir durum varsa o telefon numarasını annenizin bilgileriyle nasıl eşleştirebildiler..


    Bildiğiniz üzere abonelik işlemleri e-devlet üzerinden yürütülebiliyor. Başruvu yaparken e-devleti kullanmışmıydınız. Bu sızıntının bir e-devlet bağlantısı olduğu ihtimalini arttırır bu bilgi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir şeyin peşinde değilim diğer forumda yapılması gerekenleri söylüyorlar. Burada ben yapılması söylüyorum. Sabit ip diğer bilgilerle bilinmesi rahatsız edici. Sabit ip gizlemek için bir sürü yöntem var. Hangi bilgimi google yazsa direk sitelerde ilk sırada çıkıyor. Bir sql indirip ulaşması var birde gooogle yazıp çıkması var.


    Ben bu güne kadar modem bir kez kitlenmedi saldırı yaşamamıştım bu olaydan sonra saldırı yaşıyorum bu konuda savunmayı iss bana bırakıyor. Telefonuma bu saldırı olurken diğer sitelere üye onay mesajı geliyor. Ben bu güne kadar böyle bir şey gelmemiş, siz neyin peşindesiniz. Ben onu anlamadım. Ben mağdurum kusura bakmayın. Zorunuza gitse benim huzurum kaçtı. Yarın bir gün başıma bir şey gelse siz uğraşmayacaksınız Ben işi gücü bırakıp uğraşacağım. Bana böyle şeylerle gelmeyin çözümlerle gelin forum yardımlaşma yeridir. Tartışma yeri değil ben olanı yazıyorum fazlasını değil... Belli ki siz açıkların kapanması taraftarı değilsiniz. Günde bilgilerin çalınmış diye soy adın bu kaç mesaj alıyorum. Kardeşim benim huzurum kaçtı derdim o Allah kimsenin huzurunu kaçırmasın. Ben kullanıcıyım comnet uygulamasından merhaba diye mesaj geliyor merhaba ne demek. Comnet biz gönderdik diye açıklama yapmadı. Ben onay kodlarını uygulamadan erişip erişemeyeceğini nerden bilebilirim o yüzden temkinli olmak ta fayda var. E devlet şirket açılmış mı hat çıkarılmış mı mahkeme var mı diye devamlı tetikte olmakta fayda var. Sizin böyle mesajlarınız yüzünden ya comnet kötülemek zorunda kalıyorum yada savunmak.... Bu oyuna gelmeyeceğim yeter. Benim derdim bana yeter...

    Ben bu beladan kurtulmaya çalışıyorum. comnetin adını bile kullanmam. poopee bilgileri olmasa... Sorumlular kimse ben bilemem bir siteden bile kaldırmaları 2 gün sürdü. Diğer sitelerde bilgilerim var mı bilmiyorum o linklere tıklayarak tracklenemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 14 Eylül 2023; 15:30:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RElS kullanıcısına yanıt

    Popee bilgilerim e devlete gidiyor mu? Anlayama çalışıyorum. Eğer öyleyse tüm iss lerin böyle olmaz mı ?

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Bu bahsettiğini bilgiler değil daha fazlası zaten internette var. Satılan gördüğüm bilgilerin bir kısmı:


    2015 Seçim verisi

    Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (Güncel veri ve anne baba adı ve TC'leri de var. ne gerek varsa bu bilgiyi kaydeden embesil kafalar...)

    Daha eski yıllara ait Telekom xDSL tüm bilgiler



    Modemlere değil internete açık olan herhangi bir cihaza saniyeler içinde zaten şifre denemeleri başlar.

    IP Adresin o listede olmasa herşeyin güllük gülüstanlık olduğunu mu sanıyorsun.


    Telefonla bilgiler internette diye mesaj atanlar tehtid mi ediyor yoksa bilgilendirme mi yapıyor sürekli bir serzeniştesin.


    Burda comnet savunması yapmıyorum, yapmamda. Ama feryad figan ortalığı yıkmanında anlamı olmadığını düşünüyorum.


    Ellerin IP mevcutsa değişiklik talep edersiniz, çok risk hissediyorsanız Kredi kartını yenilersiniz olay biter.


    Devlet tarafında bilgiler onlarca kere sızmış daha kimse TC kimlik no sisteminin değişmesinden bahsetmiyor farkındaysanız?





  • Turkforce T kullanıcısına yanıt

    ''Ama feryad figan ortalığı yıkmanında anlamı olmadığını düşünüyorum.'' Öyle bir niyetim yok öyle anlaşıldıysam kusura bakmayın. Benim ilkez başıma geliyor korkuyorum. İşime yansıyor bu durum. Her gün saatle uyuyorum her an bildirim gelince uyanmak için. Uykusuzum. Benim comnet derdim yok. Comnet bu olay olana kadar övenlerdendim. Bu yüzden başıma bu olay geldiğini düşünüyorum. Adamlar listenin başına beni koymuş.

    Bir konuda bilgin yok ilk kez başına gelen biri ne yapıyorsa ben de onu yapmaya çalışıyorum.


    Comnet savunsan ve savunmasan zıt düşmeyiz. Ama bilgileri çalan kişiyi savunursan zıt düşersiniz benimle.... Bunun savunacak yanı yok benim gözümde...


    Listenin başında olduğum için ben korkuyorum. Ben korkarak yaşamadım bu güne kadar. Korkum hayatım boyunca kendimi suçsuz olarak savunmaktan korkuyorum. Şurada kaç sene yasacağım belli değil zaten onu da güzel geçmesini istiyorum. İşi gücü bırakıp bunlarla uğraşmak istemiyorum.


    Comnet ip değişikliği talep ettim böyle bir hizmetimiz yoktur diye dönüş yaptı. Biraz paniklemem. Yazıyorum attack yiyorum ne yapabiliriz. Modem ayarlarınızı kontrol edin. Modem den ddos vs ayarlarını açtım bana mısın demedi.


    Dün daha az saldırı oldu. İlk geçe çok kötüydü.


    Kartı değiştirdim. Benim yaş grubu yüksek arkadaşlarım tc kimlik numaraları değiştirilmeli ve daha böyle gizli kalacak şekilde tasarlanmalı diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 14 Eylül 2023; 12:21:47 >




  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Aynı hanede oturan başka bir kişinin kimlik bilgilerine nasıl ulaştıkları şüpheli bir durum. Belki diğer isslerin verileri de çalındı amaç ama sadece comnete zarar vermek gibi görünüyor. Baksana bilgilerinizi paylaşanlara, Comnetten hesap sorun şikayet edin diye bide yönlendirme yapıyor.


    Hem suçlular hem provakatörler. Bu şahısların yarın bir gün diğer iss kullanıcılarının bilgilerini de sızdırması mümkün. pppoe kullanıcı adı ve şifrelerini random üretmek zor birşey değil. pppoe bilgisi e-devlette yer almaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 14 Eylül 2023; 12:34:28 >
  • Benim derdim sorumlusu kimse o yakalansın gerekirse benim ip her şeyim takip edilsin. Telefonum yeterki önlem alınsın yakalansın sitelerden bilgilerim kaldırılsın. ''Comnetten hesap sorun şikayet edin diye bide yönlendirme yapıyor. ''


    Ben onlardan biri değilim. Ben linkleri usom atmalarını istiyorum. Ben her şeyi göremem. kvkk da şikayet eder değilde şu tarihler arası comnet abonesiyim böyle bir veri sızması var şeklinde kendimi sağlama alacak mesaj atım. usom da telefonuma gelen mesaj ile eş dostan gelen linkleri açmadan attım. Bana soruyorlar. Bizde atalım mı diye diyorum bilgilerin açık görünüyorsa at görünmüyorsa atma diyorum. Olayın ne olduğu bilmiyorum. Ben sadece yarın bir gün bir şey olduğunda yapılması gerekenlerin bilinmesi kendimi savunmak için veya görmediğimiz linklerin bir şekilde engellemesi taraftarıyım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 14 Eylül 2023; 12:44:2 >
  • web sitesinden şifre nereden değiştiriyoruz

  • Hizmetler PPPoE Kullanıcı Şifreniz yanındaki kaleme işaretle

  • PPPoE Kullanıcı Şifresi ne işe yarıyor hiç kullanmadım. Değiştirince internet kesilir mi yeni bir ayar yapmak gerekir mi

  • Saldırıyı yapanlar bilgilerinizi yayanlar için söyledim hem suçlular hem provakatörlük yapıyorlar diye sizinle alakası yok yanlış anlaşılmasın. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerden akıl alacak değiliz.


    Bilgilerinizi çalan kişilerin yanına kar kalmaması, ve paylaşılan bilgiler ile sizin adınıza herhangi bir yasal olmayan işlem yapılmaması için vakit kaybetmeden yapılması gereken o zaten gerekli mercilere olayın soruşturulması için şikayette bulunmak. KVKK ihlali olduğu netleşirse zaten alacakları kurumsal cezanın yanında ayrıca manevi tazminat alma hakkınız var.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.