Şimdi Ara

conta yanması nasıl anlaşılır (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
17
Favori
600.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kataruna kullanıcısına yanıt
    selamlar, iyi dilekleriniz için teşekkürler...

    genleşme kabı kapağını genelde herkes basit bir kapak zanneder ancak, sistemde oluşan aşırı basıncın ya da genleşen fazla suyun tahliye edilip sistemin rahatlatılması için önemli bir mekanizma barındırır içinde. bu kapağın iç kısmında sistemin için hesaplanmış basınç değerine kadar baskı sağlayabilen bir yay vardır. bu yay, kapağın içindeki ikinci bir kapağı/plakayı iterek, genleşme kabının ağzına basar ve standart çalışmada belli bir basınç değerine kadar dışarıya sızıntı olmasını önleyip, sistemi kapalı tutar. eğer sistemdeki basınç herhangi bir sebeple, sisteme zarar verecek seviyelere ulaşırsa, bu yayın tutma direnci yenilir ve olması gerekenin üzerine çıkan basınç bu yayı ve yayın tuttuğu iç kapağı iterek, aşırı basıncın ve genleip kaba sığmayan miktardaki suyu dışarıya tahliye ederek sistemi rahatlatır.

    bu kapağın, dolayısıyla içerideki yayın bozulması durumunda çalışma basıncının çok daha altında iken açılıp soğutma suyu kayıplarına ya da aşırı yükselen basınç durumunda hiç açılamayıp sistemde herhangi bir yerlerde (hortum, genleşme kutusu vs) çatlak, patlak oluşturduğu da görülür zaman zaman.

    bu tür bir problemde de, hararet sorunu yaşanabildiği için bazen conta yanığına benzer dış belirtiler görülebilir. o nedenle motorda conta yanı teşhisi koymadan önce emin olmak ve birden çok belirtiyi, biraz da zamana yayarak gözlemek, conta teşhisi konusunda aceleci olmamakta ve öncelikle genleşme kabı kapağını değiştirerek denemekte fayda var.


    ve tabii, sizin vakanızda da olduğu gibi, orjinal genleşme kabı kapağı kullanmak çok önemli. çünkü her motorun hesaplanmış bir soğutma suyu devresi basıncı farklı olabilmekte. dolayısıyla doğru basınç değerinde açılacak ve tabii doğru çalışacak bir genleşme kabı kapağı kullanmak gerekiyor. aksi durumda yukarıda da bahsettiğim gibi erken ya da geç tahliye durumları da sıkıntı yaşanmasına neden olabiliyor.

    benim sanayide yerim yok, ben de otomobil sevdalısı, başka mesleği olan sıradan bir kullanıcıyım. tamir, onarım işlerini kendi araçlarımda hobi amaçlı uyguluyorum, bu konuda bir ticari girişimim yok anlayacağınız. güveniniz için teşekkürler, allah özellikle sanayii ortamında, hep işten anlayan dürüst insanlarla karşılaştırsın inşallah...




  • @aya hocam tekrar çok teşekkürler. Tavsiyeniz üzerine orijinal kapağı denedikten sonra ne yapacağıma karar vereceğim. Umarım sadece kapaktandır ve umarım o hararette contaya zarar gelmemiştir. Tekrar teşekkürler. Mesajlarınızı daha sık görmeyi ümit ediyorum. Çok şey öğretiyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kataruna -- 11 Şubat 2019; 8:43:43 >
  • Halen başlığı okuyan ve merak edenler varsa diye yaptığım şeyleri burada bilgilendirme amaçlı anlatmak istiyorum. Yukarıdaki mesajlarımda da görülebileceği gibi arabamda soğutma suyu kapağından su eksiltme problemi vardı. İki ustaya sordum silindir kapak contası yanık dediler ama bana inandırıcı gelmedi, çünkü arabada ne beyaz duman, ne yağa su karıştırma ne de suya yağ karıştırma vardı. Sadece kapaktan uzun yolda su eksiltiyordu. Ben de internetten orijinal kapak sipariş verip denedim. Eksiltmeye devam etti.

    Sonuç olarak her zaman gittiğim bir yetkili servise gösterdim. Silindir kapak contası yanık ve motoru açmadan masrafı ne kadar olur bilemeyiz dediler. Minimum ne kadar olur dediğimde, bilgisayarda uzun bir liste çıkarıp şunlar şunlar kesin değişmeli ve minimum 5000 lira olur dediler. Şok oldum. O gece uyumakta zorluk çektim.

    Ertesi gün sanayide önceden tanıdığım bir ustaya götürdüm. Yine motoru açmadan bilemeyiz dedi ama minimum 1200 liraya hallederiz dedi. Toplam 1800 liraya 1.5 günde halletti. Sorun tamamen çözüldü mü bilmiyorum çünkü henüz arabayı zorlama şansım olmadı.

    Renault ve onun yetkili servisleri (gerçi bütün markalar böyle) parayı ağaçtan topladığımızı mı düşünüyor acaba?




  • kataruna kullanıcısına yanıt
    Tam ne yapmiş 1800 e hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babapars

    Tam ne yapmiş 1800 e hocam
    Hocam kusura bakmayın çok geç cevap veriyorum. 1800 liraya yapılan işlemler şunlar:

    1000 lira işçilik
    250 lira egzantrik kayış kiti
    200 lira elf evolution full tech
    50 lira radyatör temizleyici
    20 lira yıkama tineri
    20 lira (2 adet) balata sprey temizleyici
    150 lira silindir kapak contası
    90 lira total glacelf auto supra
    30 lira torna pires işlemi
    30 lira rot ayarı
  • kataruna kullanıcısına yanıt
    Ağız tadıyla binin hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babapars

    Ağız tadıyla binin hocam
    Çok teşekkürler hocam
  • İyi akşamlar dilerim;

    Vw polo 2000 model otomatik 6n2

    Aracımı eşim için yeni aldım yapılabilecek tüm bakımlarını yapıp o şekilde eşime vermek istedim motor şanzıman yağı yağ filtreleri değişti. Trigerin daha ömrü var dedi usta. Araçta çözemediğimiz sadece hafif su eksiltme problemi kalmıştı.



    100 km de 0,5 kt su eksiltiyor. Usta suya fosfor attırdı sanırım kaçak olan yeri gösteriyor ama yine kaçak bulunamadı.



    Ek su deposu kapağını değiştir dedi bende kapak değişimiyle birlikte antifiriz eklettim.



    Sanırım araca giç antifiriz koyulmamıştı antirifiz ekleyince radyatörde delik olduğu ortaya çıktı su ve antirifiriz olduğu gibi aktı.



    Bu arada usta conta yanığından şüpgelendi ve würth ün co2 kaçak tespit aletiyle test yapıldı. Azda olsa contada kaçak var denildi.



    Şimdi aracımı radyatörcüye bıraktım. Radyatör değişimi 650 tl sonrasında tekrardan conta yanığı için test yapacakmış var ise motoru açacaklar.



    Araçta beyaz duman yok.

    Yeni olduğu için çekiş düşüklüğünü kıyaslayamıyorum.

    100 km de 12 lt tüp yakıyor.



    Acaba gerçekten conta yanık mı nasıl emin olabilirim ve yanıksa maliyeti ne olur yardımlarınızı bekliyorum.

    Araç bende hararet yapmadı öncesini bilemiyorum. Ancak hararet 1 km gitmeden 90 a gelip sabit kalıyor.

    Isıtmada problem var kalorifer ılık üflüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkbaykara -- 20 Nisan 2019; 23:15:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizler bir çok şubeye sahip olan expertiz firmasıyız gelen 10 araçtan 1 tanesine wurth conta kaçak testi uyguluyoruz dışarıda bmw mercedes servislerinde bu ücret 200-400 tl arası değişmekte fakat bizim müşterilerimiz mahçup olmasın diye 50 tl işlem yapıyoruz.
    www.gungorenotoexpertiz.com 05324239042



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recepural -- 4 Şubat 2021; 23:49:19 >
  • 1999 1.6 16valf fiat sienam var. Arabamda sıralı sistem brc model tüp var. Benzinden gaza geçtiği an stop ediyor. Bunu motor ısınana kadar 2-3 kez tekrar ediyor. Daha sonra düzeliyor sorunsuz biniyorum. Dün işe giderken stop etmesin işe geç kalmayım diye benzine aldım öyle gittim. 2-3 km mesafe bu arada. İşyerinin önüne gelinceye kadar hararet yükseldi suyu 10 gün önce antifirizle değiştirmiştim. Akşam iş çıkışı sanayiye götürdüm usta baktı su kalmamış dedi suyu tamamladık ama hararet düşmedi contadan dedi. 1000 tl sadece işçilik tutar dedi arabanın ederi zaten kaç lira neden bu kadar yüksek fiyat veriyorlar anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu yorumu okudum ama benim soruna benzer göremedim. Tecrübenizi bekliyorum.

    Soğutma suyuna yağ karışmış sandım ilk. Şuan su Siyah kenarlarda mavi kalıntı var zaten suda karışık. Yoğunluk mavi renk. Triger devirdaim falan değişti yeni antifiriz de eklendi. Bin km geçti geçmedi, su da kararma gördüm. Aynı ustaya gittim yağ karışmasından dolayı. Baktı normal dedi. Kiri pisliği temizlemiştir dedi antifriz. Yağ olsa köpürür falan dedi.

    Biraz araştırdım birin de daha olmuş, motoru açarak bulmuşlar. Manifold a yakın yerde çatlak var mış. Üst kapak da. Çekiş ten düşme ve ilk çalıştırmada kısa süreli beyaz duman atıyor muş.

    Araç 150 bin de 5 bin km dir ben de. Eski kasa 2011 C max. Bayramda sonra antifriz değişimi yapıcaz. Tekrar ederse sıkıntı.

    Şimdi bu durumda nereden başlamak lazım. Önce dediğim gibi antifiriz değişecek ve gözlemlenicek. Tekrar ederse ne yapmak lazım. Conta dan olma ihtimali var mı varsa hangi conta? Eski antirifiz kırmızı idi eskiki boşaltıldı mavi (total marka) eklendi. Ben kırmızı ile değiştireceğim tekrar.


     conta yanması nasıl anlaşılır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 6 Ağustos 2019; 13:7:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kafanızdaki soru işaretlerini yok etmek için kurumsal servislerin elinde bulunan, yedek sudan karbon ölçümü yapan cihazlar ile test yaptırın. Ben Bosch Car serviste yapıldığını gördüm. Bilginize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bende tüm yorumları okudum ama problemime benzer bir problem göremedim.

    Ben aracı normal kullanırken herhangi bir problem yok ama klima açtığım zaman bir müddet sonra motorda vuruntu olmaya başlıyor ve egzoz dan beyaz duman atıyorum. Pis bir koku çıkıyor egzozdan ve motor güçten düşüyor bir miktar.

    Ayrıca benim de soğutma suyu kabım renk olarak sararmış durumda. Bir ara soğutma suyu eksilmişti. Gene klima açınca mı yoksa normal çalışma sırasında mı eksildi bilmiyorum ama uzun süredir su eksilmiyor.

    Motor sıcakken suyu açtım ama herhangi bir üfleme veya köpürme de olmadı.

    Tüm ağır ve periyodik bakımlarım düzenli yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowmexo

    Merhaba arkadaşlar.
    Bende tüm yorumları okudum ama problemime benzer bir problem göremedim.

    Ben aracı normal kullanırken herhangi bir problem yok ama klima açtığım zaman bir müddet sonra motorda vuruntu olmaya başlıyor ve egzoz dan beyaz duman atıyorum. Pis bir koku çıkıyor egzozdan ve motor güçten düşüyor bir miktar.

    Ayrıca benim de soğutma suyu kabım renk olarak sararmış durumda. Bir ara soğutma suyu eksilmişti. Gene klima açınca mı yoksa normal çalışma sırasında mı eksildi bilmiyorum ama uzun süredir su eksilmiyor.

    Motor sıcakken suyu açtım ama herhangi bir üfleme veya köpürme de olmadı.

    Tüm ağır ve periyodik bakımlarım düzenli yapıyorum.
    Yok mu bu konuda bilgisi olan birisi arkadaşlar ? Bir hafta arabada klimayı açmadım. Dün akşam ise 10 dakika açtım ve hemen gene vuruntu başladı. Sonra klimayı kapattım ve yola devam ettim. Vuruntu bitti. Belli ki yanma odalarına su giriyor ama klima ile ne ilgisi var acaba bunun ?




  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Sizin sorun motorun klima ile zorlanmasına bağlı bir durum gibi görünüyor, silkeleme şeklinde ise ateşleme problemi olma ihtimali yüksek. Buji, buji kabloları ve bobinlere baktırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recepural kullanıcısına yanıt

    EGR su soğutmalı olan 1.6 TDI gibi araçlarda conta testi renk değişimi EGR kaynaklı olabilir. 


    EGR su soğutmalı ise test yanlış bilgi verebilir. 


    Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin.


    Kaynak: https://www.motorcontatest.com/


    “Uyarılar

    • EGR su soğutmalı araçlarda kaçağın EGR sisteminden de kaynaklanabileceği unutulmamalıdır.”




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 7 Ekim 2020; 11:27:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • conta kaçak durumu bir çok sebebten kaynaklanır.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.