Şimdi Ara

[Continent Mu Online Kullanıcılarına OzeL][TeaM SpeaK][FuLL][Kullanıcılar İcin Yararlı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. TeamSpeak nedir?


    Alıntı:
    TeamSpeak Counter Strike, Battle Field, War Rock, Call Of Duty gibi oyunlar düşünülerek, takımların kendi aralarında sesli iletişim kurabilecekleri bir programdır.Aslında bu tür oyunların hemen hemen hepsinde bu özellik zaten entegre edilmiştir fakat serverı yormamak amacıyla bu özellikler admin tarafından kısıtlanarak kapatılmıştır.
    http://warrock.net84.net/?s=teamspeak

    TeamSpeak programını indirmek için tıklayın.

    3. TeamSpeak Ayarları

    3.1. TeamSpeak Ses Ayarları

    TeamSpeak ses ayarlarını resimdeki gibi yapın
     [Continent Mu Online Kullanıcılarına OzeL][TeaM SpeaK][FuLL][Kullanıcılar İcin Yararlı]

    Bu ayarlarla gelen ve giden sesi en yüksek olacak şekilde ayarladım.
     [Continent Mu Online Kullanıcılarına OzeL][TeaM SpeaK][FuLL][Kullanıcılar İcin Yararlı]

    Bas-konuş fonksiyonu için, Push to talk -> Set butonuna basın. Daha sonra istediğiniz tuşa basın. Tavsiyem "Alt" tuşu olacaktır.
     [Continent Mu Online Kullanıcılarına OzeL][TeaM SpeaK][FuLL][Kullanıcılar İcin Yararlı]

    3.2. TeamSpeak Genel Ayarlar

    Ses kalitesini arttıralım.
     [Continent Mu Online Kullanıcılarına OzeL][TeaM SpeaK][FuLL][Kullanıcılar İcin Yararlı]

    4. TeamSpeak Servera bağlanma

    Ayarları yaptıktan sonra, servera bağlanalım.
     [Continent Mu Online Kullanıcılarına OzeL][TeaM SpeaK][FuLL][Kullanıcılar İcin Yararlı]

     [Continent Mu Online Kullanıcılarına OzeL][TeaM SpeaK][FuLL][Kullanıcılar İcin Yararlı]


    TEAM SPEAK SERVER KURMAYI DA ANLATIM

    Kurulum:

    TeamSpeak programı ile takım arkadaşlarınızla sesli iletişim kurmak istiyorsanız bir teamspeak server programına ihtiyacınız vardır.Bu serveri gerekli lisans ve kullanım hakkı ücretlerini ödeyip, kendi PC'nize kurarak bir daha server satın almaktan ve yapılandırmaktan kurtulabilirsiniz. Bunun yerine Team Speak server hizmeti veren firmalardanda yer kiralama yapabilirsiniz...

    Kendi bilgisayarınıza kurmak isterseniz, öncelikle statik ip'miz olmadığından bu iş zordur, hemen Hamachi programını bilgisayarımıza kuruyor ve bir ağ yaratıp takım arkadaşlarımızı ağa alıyor ve bağlantıyı sağlıyoruz.(Hamachi ile ilgili gerekli bilgi google'da var) Böylece bir nevi takım arkadaşları ile aranızda sanal sabit ip kurmuş oldunuz.Daha sonra TeamSpeak server programını bilgisayarınıza kuruyorsunuz ve kurulum sırasında size vereceği superadmin adı, şifresi ve admin ad ve şifresini bir yere not alıyoruz. (TS server programını indirmek için buraya tıklayız)
    Daha sonra programı açın ve saat çubuğundaki simgesine sağ tıklayıp Administration yazısına tıklayın.Süperadmin kullanıcı adı ve şifresini girerek giriş yapın.Global settings menüsünden admin mail ve country ayarlarını yapmanız yeterlidir.Daha sonra servers'a tıklayın ve add server'a tıklayın.Buradaki ayarları aşağıdaki resimdeki gibi ayarlayabilirsiniz.

     [Continent Mu Online Kullanıcılarına OzeL][TeaM SpeaK][FuLL][Kullanıcılar İcin Yararlı]


    Serverımızı oluşturduktan sonra diğer otomatik gelen serveri delete yazısına tıklayarak silebiliriz.
    Kendi hazırladığınız serverı eğer public yaptıysanız kullanıcı adı ve şifresi gerektirmeden isteyen giriş yapabilir, fakat clan üyelerine özel yaptıysanız onlara özelde bir üye adı ve şifresi girmeniz gerekecektir.
    Bunu yapmak içinde servers menüsündeki kendi serverınızın yanındaki select düğmesine tıklayın.
    Daha sonra usermanager'e tıklayarak kullanıcı adı ve şifresi yaratın.

    Peki bu server'a nasıl bağlanıp konuşma yapacağız?

    Server olayı tamam, şimdi sesli konuşmayı halleden programı indireceğiz siz dahil bütün sesli konuşmayı yapacak olanlar bu programı indirmeliler, çünkü bu program ile servera bağlanıp sesli konuşma yapabiliyoruz.
    Programı bu adresten indirebilirsiniz;
    İndirmek icin tıkla
    İndirip kurduktan sonra programı açıp connection menüsünden connect'e tıklayın.Label'e serverınızın ismini girin.Server adrese de serverınızın ip adresini girin.Bu ip adresini nereden öğrenebilirim diyorsanız hamachi programının üstündeki sayıları (xxx.xx.xx.xx türünden bir sayı) girin ve ort numarasını ekleyin.Yani şu şekilde ip'miz 123.12.45.674 ise,
    123.12.45.674:8767 olur.Nickname'ye nickinizi girin.Onunda altında anonymous ve registered yazar, public serverlarda anonymouse'u, clana özel serverlarda registered'ı seçmelisiniz.Eğer registered'ı seçerseniz usermanager'den açtığınız kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapacaksınız.
    Kullanıcı adı ve şifresini de buradaki login name ve user password kısmına yazabilirsiniz.Bunları tamamladıktan sonra en alttaki connect'e tıklayarak server'a bağlanabilirsiniz.Bu sırada hamachi ve ts server programları açık olmalıdır.Ve serverı clan'a özel olarak açtıysanız her oyuncuya usermanager'den farklı üyelik açmalısınız.Bunları yaptığınızda giriş yapmış olan diğer oyuncularla konuşabilirsiniz ve karşı takımın oyuncuları sizi duyamaz.Ayrıca ufakda bir configuration olayı da işinizi kolaylaştırır;
    Konuşmak için kullandığımız(konuşmak için olana client, diğerinede server denir bu arada) client programında üstteki menüden Settings ve oradanda sound input/output settings'i seçin.Buradaki push to talk'ı seçili hale getirip yanındaki Set'e tıklayın ve klavyeden H ye basın.Böylece her konuşmanızı H tuşuna basarak yapabilirsiniz.Yani konuşurken H tuşuna basılı tutun ve konuşmanız bittiğinde elinizi H tuşundan çekin, hepsi bu kadar.Ayrıca birşey daha belirtmek isterimki hamachi programı sizin serverınızı diğer arkadaşlarınıza tanıtan programdır, yani servera bağlanmak isteyen üyelere hamachi'den ağ bağlantısı kurmanız gerekmektedir, ya da uğraşmak istemiyorum diyorsanız Telekom'dan sabit ip adresi alın.Böylece hamachi'ye gerek kalmaz.

    Ayrıca ben 512 bağlantım ile denedim 3 kişiyi rahat taşıyor ve oyunlarda ping problemi yaratmıyor, bence 512 bağlantı hızı ile 5 kişiyide taşır ama daha denemedim.Yok 10 kişi takımınız olurda teamspeak'dan konuşma yapmaya çalışırsanız zaten ses kötü olur kiminin bağlantısı kopar ama 5 kişiyi felan taşır yani 3 kişiyi çok rahat taşıdı zaten beni pc 512'de..İnternet bağlantınız yüksekse zaten daha fazla kişide aynı anda konuşma yapabilir.

    Hamachi burada oyunlar için ağ bağlantısı oluşturmuyor aslında.
    Burada teamspeak serverına bağlanabilmek için kullanılan bir araç hamachi.
    Klan arkadaşların hamachi'den senle bağlantı kuracak, sonra team speak serverını kuracaksın ve arkadaşların bağlanacak.Bağlandıktan sonra rahatça konuşabiliyorsunuz.Sonra serverda oynayabilirsiniz.Oynarkende aynı zamanda konuşabilirsiniz.Hatta isterseniz sohbet amaçlıda kullanabilirsiniz, ben masaüstünde photoshop'la resim editlerken arkadaşım bana team speakdan yapamadığım yerleri anlatıyordu.Hatta arada makara yapıyoz teamspeak'da yani yani hamachi teamspeak ile ilgili, oyuna da illa hamachi'den bağlanmanıza gerek yok demek istediğim... Hamachi'den arkadaşlarınla bağlantı kurmazsan teamspeak serverına bağlanamazlar...

    TeamSpeak: Ufak bir program ile belli bir server'a baglanan kisilerin sesli olarak karsilikli konusmalarini saglar. TeamSpeak uncretsizdir ve coklu oynanan online oyunlarda, oyuncular tarafindan sikca kullanilmaktadir.
    Bu ayari iyi yapin. Activate Local test mode'a tiklayarak bunu test edebiliriniz.

    2.cil TS server adresi
    server address : raceturkey.no-ip.org:8767
    şifre : makarna
    İlerLeyen ZamanLarda Edindigim Serverları burada paylasıcagım.Yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raider_1 -- 30 Kasım 2008; 18:12:19 >







  • gerçekten guselmiş ama kurulumu biraz karısık gibi..birde yanılmıyorsam oyun içinde kendi konusmalarımzla anlasacagız...butun serwer bunu kullanırsa hatlar karısmazmı...eLine sağlıK yine..
  • butun server deil odalar war girenler istedigine girersin konusursun.
    Farkli farkli yerler yanı ister butun server girer orda konusursun.
    Saol.
  • hmm anladım saol...o zmn güseL olabiLir ...
  • hayırlı olsun umarım uzun soluklu olur .
    server acikmi :?
  • Acik acik :)
  • Bu konusma sistemini genellik ile eve online da kullanıyorlar. Güzel bir sistem. Ama kurulumu buradan yazman yasak.
  • Mu online kullanıcılarına yararlı olur die dusundugumden yazdım.
    Uyarı aldıgım anda geri cekerim.
  • 88.238.248.172:8767 SUAN DA ONLINE IM
    En usteki programı indirip Connection - Qiut Connect Adress yerine İp yazıp Baglanabılırsınız...
    http://teamspeak.com/?page=downloads
  • Emegine saglık.
  • Team Speak Server kapandımı ????

    Açın Bir Serverde Yararlanan yararlansın . ki şu an serverde bana lazım bir uygulama
  • Server cok süper :) 2 hafta kesintisiz acık kaldı 2 hafta 6 res attım. adminden aldıgım bilgilere göre versiyon degişecekmiş!

    Continent-mu

    TurKTeaM l AuraLegioN
  • guzel calısma saoll...
  • server aynı kalıp s3e1 weya s3e2 olursa cok guzel olur
  • ßence Tüm server kullansn konusun

    Normal post'u flnda kapatın küfür olmaz en azından Yada edilen kufur işe yarar direk sesli kayın birbirinize




  • quote:

    Orjinalden alıntı: |ReSo|

    ßence Tüm server kullansn konusun

    Normal post'u flnda kapatın küfür olmaz en azından Yada edilen kufur işe yarar direk sesli kayın birbirinize






  • teamspeak ve ventrilo gibi ses sunucuları genellikle fps oyunlarında kullanılıyor.Ornegin cs,cod gibi oyunlarda ölünce yazı yazamadığıız ve mik. ile konuşamadığınız için tercih edilir.

    Mu Online içinde hoş olacağı inancındayım. Hayırlı olsun.
  • Eline sağlık.
  • acil yardım arkadaşlar bu programda server' a kişi girdiğinde bi kadın konuşuyor bilgisayar tarafından ben bu sesi duymak istemiyorum nasıl kapatabilirim???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.