Şimdi Ara

CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
7
Favori
25.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu ben de PS4 te oynuyorum ama PS4 için bu oyuna hiç emek verilmemiş sanki. Oyun tamamen PC ye göre yapılmış. Optimazsyon problemleri, frame düşmeleri insanı zaman zaman çıldırtıyor. Bir de motion efekti var ki kimi zaman baş ağrısı yapabiliyor bu oyunda. Diğer bir sevmediğim kısım da oyunun harita kısmı oldu, böyle iç içe geçmiş, anlaşılması zor bir harita görmedim hiçbir oyunda. Haritayı takip ederek gittiğim halde kimi zaman olmayı umduğum yerde olamıyorum sebebi ise aslında gitmem gereken yer alt veya üst katta. Üst üste bindirilen haritada bunu nasıl çözbiliriz ki ? Bu problemler dışıda oyunun combat kısmı, hikayesi ile merak uyandırması oldukça başarılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 17 Haziran 2020; 13:6:38 >
  • leonheart07 kullanıcısına yanıt
    Harita bilerek öyle yapılmış bence hocam. Yapımcı firma Remedy diğer oyunlarında da bu tarz kafa karıştırıcı unsurları sıklıkla kullanırdı. Portal tasarımları, ince ve dar alanlar üzerinde gittiğimiz yerlerin tasarımı daha önceki oyunları Max Payne ve Alan Wake'i çok fazla andırıyor.
  • leonheart07 kullanıcısına yanıt
    İçinde bulunduğunuz bina, Astral Plane denilen farklı bir boyutun içerisinde de yer alıyor. Hal böyle olunca bina hem Astral Plane hem de gerçek dünya arasında sıkışıyor, gerçeklik bozuluyor ve mekanlar bükülüyor. Bu durum, oyunun en başarılı sunumlarından biridir.
  • oyunu bir ara almayı düşünmüştüm fakat sonra izlediğim videolarda oyunun sadece bir bina içinde geçtiğini gördüm gerçekten öyle mi? nedense biraz sıkıcı bir şeymiş gibi geldi bu bana
  • Control - AWE Expansion Fragmanı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 7 Ağustos 2020; 1:14:45 >
  • CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU] CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU] CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU]




  • Oyunda çok ciddi fps düşüşleri var. Sırf bu yüzden bıraktım oyunu
    Bu sorunu aşan var mı? Çözümü var mı rezalet bir durum. Şu pc oyunları hep yarım yamalak geliyor yada fps düşüşleri ile geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DelNaja kullanıcısına yanıt
    Ps4 de çatışmalarda 10 fps oyun maksimum koşarken 30 fps
    Parana yazık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    Beni hiç rahatsız etmemişti. Oyunun geneli akıcıydı. İlk başta ben de yorumları okuyunca çok ciddi düşme olduğunu sandım. Oyunu bitirdim, rahatsızlık vermedi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda fps sorunu var ozellikle pro da makinede dan sesi basladiysa gecmis olsun
    Oyunda cok iyi konsept ama cogu seyi kullanmaya gerek kalmiyor daha buyuk yapim olsa efsane oyun olabilirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan Wake ve Control evrenlerinin birleştirildiğini ve Remedy Connected Universe adı altında yeni bir sürecin başladığını resmi olarak açıkladılar. Ayrıca bir sonra ki oyunun da yine bu evrende geçeceği söylendi.

    Alan Wake'de geçen olaylar FBC'nin (Federal Bureau of Control) araştırdığı dosyalardan biri olarak kayıt altına alınmış, ki zaten bununla alakalı oyun içerisinde de bilgi mevcuttu.

    Remedy, bence çok güzel bir sürece girdi; yarattıkları bu evreni şahsen çok sevdim ve buradan devam edecek olmaları çok mutlu etti beni.
  • Control Ultimate Edition'ı satın alan PlayStation 4 ve Xbox One kullanıcıları, oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series X versiyonu için ek ücret ödemeyecek.

    Ultimate Edition ana oyun, ilk genişleme paketi The Foundation, ikinci genişleme paketi AWE ve oyunun çıkışından bu yana yayınlanmış tüm içerik güncellemelerini içerecek.


    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Control_Ultimate_Edition_27_Agustosta_Steame_Geliyor-103741.htm

    -----

    Control Ultimate Edition - Duyuru Fragmanı





  • Control'ün Standart Sürümüne Sahip Kullanıcılar Yeni Nesilde Geriye Uyumluluktan Faydalanabilecek

    CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU]

    Control Ultimate Edition geçtiğimiz hafta duyurulduğunda, Ultimate Edition'ı satın alan PlayStation 4 ve Xbox One kullanıcılarının oyunu PlayStation 5 veya Xbox Series X sürümlerine ücretsiz yükseltebileceği ve standart sürüme sahip kullanıcılara böyle bir fırsat tanınmayacağı açıklanmıştı.

    Bu haber oyunculardan büyük bir tepki çekti ve yayıncı 505 Games açıklama yaparak durumu netleştirdi.

    PlayStation 4 veya Xbox One'da Control'ün standart sürümüne sahip kullanıcılar geriye uyumluluk aracılığıyla gelişmiş bir deneyimle oyunu PlayStation 5 veya Xbox Series X'te oynayabilecek. Genişleme paketleri de aynı şekilde geriye uyumlulukla oynanabilecek.

    Fakat yeni nesil konsollar için özel geliştirilen sürüm sadece Ultimate Edition sahiplerine ücretsiz sunulacak.

    İki sürüm arasındaki farklılıklar detaylandırılmadı.

    505 Games tarafından belirtilene göre oyun yeni nesilde Control Ultimate Edition olarak piyasaya sunulacak ve ücretsiz yükseltme için aynı sürüm olması gerekli.

    Control Ultimate Edition 27 Ağustos'ta Steam için, 10 Eylül'de PlayStation 4, Xbox One ve Epic Games Store için, 2020 sonlarında PlayStation 5 ve Xbox Series X için çıkacak. Ana oyun, ilk genişleme paketi The Foundation, ikinci genişleme paketi AWE ve oyunun çıkışından bu yana yayınlanmış tüm içerik güncellemelerini içerecek.


    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Controlun_Standart_Surumune_Sahip_Kullanicilar_Yeni_Nesilde_Geriye_Uyumluluktan_Faydalanabilecek-103961.htm




  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Base Game + Season Pass sahipleri Ultimate Edition'da bulunan tüm içeriklere sahip değiller mi de sadece Ultimate Edition olarak alanlara ücretsiz yükseltme hakkı veriyorlar? Bu insanlar satılan başka bir içerik varmış da almamışlar gibi muamele görüyor. Ultimate Edition'da fazladan bir içerik varsa ve bunun eşitsizliğe neden olacağı düşünülüyorsa ne diye ek içerikleri Season Pass olarak sattın derler adama. Ha ek içerik yoksa o zaman neden yükseltmiyorsun? Yarım saattir okuduğumu yanlış mı anlıyorum diye tekrar tekrar okudum 505 Games'in açıklamasını, daha doğrusu saçmalıklarını.
    PC için de aynı durum geçerli olur mu acaba? Yani Epic Season Pass sahiplerine ücretsiz olarak Ultimate Edition'a yükseltme hakkı tanımaz mı acaba? Hoş içerik farkı yoksa tanımasa da olur ama yine de yapılan saçmalık.
  • AWE'nin ana hikayesini bitirdim, ama birçok yeni yan görev de var, onları da bitirmeden başından kalkmam. Açıkçası AWE için dlc demeye de dilim varmıyor, hem Control'ün kendi dünyası hem de Alan Wake ile olan bağlantısı görmek, bir de buna Alan Wake'deki ana oynanış mekaniğinin dlc'ye entegre edilişi eklenince, tam anlamıyla orgazm yaşatıyor. Control ve iki dlc, komple muhteşem ötesi bir paket. Bu herkesin yapabileceği bir iş değil, Remedy, isminin hakkını fazla fazla vermiş, adamların ellerine kollarına sağlık, hiç unutmayacağım şahane bir sci-fi macera yaşattılar.
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Bu yorumdan sonra Control Deluxe almak şart oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan Wake 2 konusu yok sanırım, AWE ek paketi tahmin edildiği gibi aynı zamanda Alan Wake 2'nin de duyurusu gibi oldu, alakasız başka bir sürpriz çıkmazsa tabii...

    Ekrandaki, "Activity Detected Event in Progress Couldron Lake" uyarısı en dikkat çekici şey, zira Couldron Lake, Alan Wake oyununun ana mekanıydı. Ayrıca Alan da son cümlesinde "Yeniden gerçekleşiyor." diyor. Tüm bunlara ek olarak Remedy, birkaç hafta önce yeni oyunlarının yine bu evrende geçeceğini açıklamıştı. Bence şüphesiz Alan Wake 2 geliyor.

    CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU]




  • Remedy en sevdiğim firmalardan biridir. Max Payne 1-2 herhalde hayatımda oynadığım oyunları listeye soksam rahat ilk 3'e girer. Alan Wake yine farklı bir oynanışı muazzam bir hikaye örgüsü ve atmosfer ile birleştiren oldukça başarılı bir yapımdı. Quantum Break de genelde çok iyi yorumlar almamış olsa da benim özellikle akarı kokarı olmayan ve mantıklı kurgular üzerinden ilerleyen zamanda yolculuk hikayesi ile başından memnun ayrılmamı sağlamıştı. Control'ü de dün gece tüm DLC'leriyle birlikte tamamladım ve Remedy'yi ayakta alkışlamak istiyorum. Control son yıllarda çıkmış en rafine işlerden biri olmuş. Yapmak istediği her şeyi son derece başarılı bir şekilde uygulamış kesinlikle. Tüm ek paketleriyle birlikte Epic'ten 65 TL'ye almıştım ve sonuna kadar hatta daha bile fazlasını hak ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Oyunun genel olarak iyi ve kötü yanlarından biraz bahsetmek istiyorum :



    + Control'ün en göze çarpan yanı çok net oynanışı olmuş. Son yıllarda GOW ve RDR2 bile dahil olmak üzere gameplay'inden bu kadar zevk aldığım ve neredeyse kusursuz gördüğüm başka bir yapım olmamıştı. Özel güçlerin kullanımı mükemmel olmuş ve çok akıcı. Özellikle uçup havada süzülme ve telekinezi yetenekleri sıfır sıkıntıyla oldukça rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Quantum Break'te yetersiz olan vuruş hissi, silah tepkimeleri ve sesleri ciddi oranda düzeltilmiş ve tatmin ediyor. Silah çeşitliliği var ve her bir silah türü kendi farkını hissettiriyor. Bi bu kadar daha oynasam yine zerre sıkılmazdım sanırım


    + Grafikler çok iyi. Oyunu 2060Super - R5 3600 ikilisiyle DLSS ve RTX ayarları açık, her şey ultra'da akıcı 60 fps oynayıp bitirdim. Bazı yerlerde resmen görsel şölen yaşatıyor. RTX teknolojisinin de bana kalırsa Minecraft'tan sonra farkını hissettirdiği tek oyun olmuş. Ayrıca DLSS teknoloji adına harikulade bir gelişme olmuş gerçekten. Doğal çözünürlükte görünüp performans artışı sağlaması bile yeterliyken yüksek performansın yanına bir de normaldekinden çok daha net ve keskin bir görsellik sağlıyor


    + Atmosfer, bölüm tasarımları ve gizem unsurları her Remedy oyununda olduğu gibi yine dikkat çekici. Bazı mekanlarda gözümü ekrandan alamadım. Atmosferi de oyunun gizemli ve hafif korkutucu yanını çok iyi tamamlıyor. Metroidvania sistemi de bu etkileyici bölüm tasarımlarıyla güzel bir uyum yakalamış


    + Upgrade ve loot sistemi çok rahat, anlaşılır ve çeşitlilik sağlanmış. Ayrıca upgrade'ler gerçekten karakterimizin geliştiğini hissettiriyor ki bunu son zamanlarda pek çok oyun iyi yapamıyor bana kalırsa


    + Hikayeyle ilgili sıkıntılarım olsa da yaratılan evreni çok sevdim. Hem evrende yaşananları hem oyunun geçtiği binayı keşfetme hissi oyunun olumlu yanlarından olmuş


    + Yan görevler oldukça başarılı. Control aslında çok ciddi konuları işlese de kara mizaha sahip bir yönü de var ve bu kara mizahı en iyi yansıtan şeyler okunabilir notlarla birlikte yan görevler olmuş


    + DLC'ler süre olarak da hikaye olarak da yeterli ve doyurucu. Özellikle 2.ek paket olan AWE, Control'ü Alan Wake ile muazzam bir şekilde bağlıyor. Gerçi zaten ana oyunda da bu bağlantıları görüp aslında Alan Wake'te neler yaşandığını çok daha iyi anlayabiliyorduk ama AWE bu işi çok daha ileriye taşımış. Hatta Alan Wake'in oynanış dinamiklerini bile bu DLC'de Control'ün içine çok güzel yedirmişler. Remedy resmen Marvel Sinematik Evreni gibi kendi evrenini kurmuş. Half Life Alyx'in finali nasıl ''HL3 confirmed'' ise, ek paketin finali de resmen ''Alan Wake 2 confirmed'' olmuş



    • Şimdi biraz da oyunun eksik bulduğum yanlarından bahsedelim :



    -- Beni en çok rahatsız eden şey oyunda kaplamaların bazı nesnelerde geç yüklenmesi oldu. Dikkat edilmezse aslında öyle çok bariz görünmüyor ama bi kere yakalayınca gözüm ona takıldı hep. Ve bunu her seferinde her yeni mekana girdiğimde yapıyordu. İnternette araştırdım, pek çok insan da aynı şeyden şikayetçi olmuş ama net bir çözümü yok gibi görünüyor. İlk başta acaba DLSS'ten dolayı mı dedim ama onu kapatınca da bir şey fark etmedi, üstelik konsolda da aynı şikayetlere sahip kullanıcılar varmış


    -- Control hikayesini fazla karışık anlatmayı tercih ediyor ve bu bir süre sonra insanın odağını kaybetmesine sebep oluyor. Evreni her ne kadar sevmiş olsam da anlatılan hikaye tüm Remedy oyunları içinde en zayıf olanı ve diğer yapımları kadar ilgi çekip neler olacağını merak ettirmiyor (Ettiriyor yine ama burada kıyasım diğer Remedy yapımları)


    -- Ana karakterimiz Jesse de dahil oyunda hiçbir karakter ile en ufacık bir bağ kuramıyorsunuz. Hatta Jesse bir oyunda gördüğüm en soğuk ve itici protagonist bile olabilir. Ve normalde karakteri canlandıran Courtney Hope gayet güzel ve sempatik bir kadınken oyunda nasıl becerdilerse o da çirkin ve yine itici görünüyor. Üstelik kendisi Quantum Break'te de Beth karakterini canlandırmıştı ve orada hem daha güzel görünüyordu hem de jest-mimikleri veya ses tonu falan rahatsız etmiyordu hiç


    -- Okunabilir çok ama çok fazla yazı var. Ben normalde oyunlarda bunları okuyup o evreni keşfetmeye bayılırım ama Control'deki bazı metinler biraz sıkıcı ve çok alakasız şeyler hakkında olabiliyor. Bu da yine oyuncunun odağını kaybetmesine sebep oluyor. Yine ben hepsini okudum ne var ne yok ama dediğim gibi bazıları baymadı değil


    -- Üstte oyunda silah çeşitliliği var demiştim ama maalesef bu silahların sadece 2 tanesini aynı anda kullanabiliyoruz. İstediğimiz zaman menüden girip hangi silahı kullanacağımızı seçebiliyoruz ama bu da oynanışın akıcılığını baltaladığı için en beğendiğim 2 silahla devam ettim hep. Yani tüm silahları aynı anda kullanmamıza niye izin verilmemiş anlamadım, gereksiz bir tercih olmuş


    -- Bu belki biraz abartı bi eksi ama oyunda önemli karakterlerden biri olan Trench'in aktörü James McCaffrey. Tanımayanlar için belirteyim, kendisi Max Payne oluyor. Bu yüzden oyunda Trench ne zaman konuşsa aklıma hep Max Payne geldiği için kendisini hiç benimseyemedim CONTROL (27 Ağustos 2019) [PS4 ANA KONU] 



    İşte böyle. Remedy; Alan Wake'te ve Quantum Break'te ortalama bir oynanışı harika hikayelerle birleştirmişti, Control'de ise tam tersi bir şekilde ortalama bir hikayeyi neredeyse kusursuz bir oynanışla birleştirmiş ve ortaya yine çok çok iyi bir iş çıkarmış. Umarım bir sonraki yapımlarında (ki bu ne olur bilmiyorum ama hem Alan Wake hem de Control'ün devam oyunları geleceği bariz bir şekilde belli) bu sefer hem oynanışı hem hikayesiyle dört dörtlük bir yapımla karşılaşırız. Zaten Control'ün devam oyunu birebir aynı gameplay ile gelip sadece daha heyecanlı bir senaryoya sahip olsa benim için fazlasıyla yeterli olur





  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 1 Aralık 2020; 22:25:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabit 30 fps 4k upscale nasıl gider bu oyun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.