Şimdi Ara

Cooler Master Haf 942

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tam modeli Cooler Master RC-942-KKN1 Siyah Haf X.

    Seneler önce almayı düşünüyordum. Hatta bir ara Vatan'ın o ünlü % 30 indirimlerinde 400 TL altını da görmüştü. Şu anda 700 - 800 TL bandında.
    Bir tane Mid Tower kasa parçaladım. Bir de şu an yine CM'nin mid tower kasasını parçalamak üzereyim. Hem tekerlek olmayışı hemde çokça disk söküp takmadan dolayı kasa dayanmıyor. Birde Mid Towerların artık günümüzde yeterli iç hacim sağlaması sonucu kasa içi düzen tertip sağması zor oluyor.

    Aklımda yine bu kasa var. Şu an alabilecek bütçem de var fakat biraz araştırmak ve muhtemelen 1 - 2 ay daha beklemek, ömrümüz vefa ederse öyle almayı düşünüyorum.

    Kesinlikle full tower, hot-swap, usb 3.0 gibi özelliklerden vazgeçmem söz konusu değil. Haf X'in 3 ekran kartı desteklemesi iyi bir şey fakat 3 lü bir kullanım pek benim için mümkün gözükmüyor. Crossfire bir sistemim var ve böyle devam ederim diye düşünüyorum.

    PSU şu anda gerekli değil. Silverstone 750+ 80 plus kullandığım bir psunun yanında 600 watt CM'nin yedek bir tane psu daha var.


    DS200'ün tasarımı ve renkleri çok hoşuma gitse de hem mid tower oluşu hem de istediğim tüm özelliklere sahip olmayışı bu modelden de uzak durmama neden oldu. Z11 gibi modellere de baktım fakat istediklerimi ne karşılıyor ne de tipini çok beğendiğimi söyleyemem.

    Haf 942'ye alternatif olabilecek Xpredator gibi modellere de göz attım. Cooler Master'ın Master Case 5 modeline de baktım. Açıkçası Master Case hakkında pek bilgi sahibi değilim.

    Haf 942 konusunda emin olmadığım bazı noktalar var. Gerçi ufak revizyonlar sanırım yapılmış kasa da fakat tasarımı ile oldukça eski bir model. Çok gösterişli olmayan fakat yukarıda saydığım özelliklere de sahip başka aklınıza gelen bir model var mı ve en önemlisi Haf 942'yi almamı tavsiye eder miydiniz?

    Ayrıca Master Case kullanan var mı ve tam bu modelin olayı nedir?







  • Haf 932 kullaniyorum hemen hemen aynidir 942 ile oneririm fens degil yalniz faturasi var vatandan 2012 yili 280tl almisim su an 942 800 civari 3 kat nasil artabilir aklim almiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haf-X kullanıyorum öneririm 4 200m fan ve arkada 140mm fan takılı çok havadar bir kasa tek sorun fazla toz topluyor ee oda olsun yani ama pişman etmez sağlamdır.

    ben aralık 2014'de 526TL almıştım şimdi ki fiyata bak gerçi bende pahalıya aldım...
  • Master Case 5 ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_112795236/tm.htm

    Mid Tower Full Tower olayına ben olsam fazla takılmazdım. Günümüzde Mid Tower kasaların iç hacmi epey arttı ve yapamayacakları şey sayısı kısıtlı. Hot Swap olayı da seçenekleri epey daraltıyor. Hot Swap olan kasalar eskiye göre epey azaldı. Birde Hot Swap tabiri biraz göreceli gibi. Bana göre Hot Swap kasanın kapağını açmadan kasanın önünden sürücüyü direkt takılabilmesi lazım. Ama şimdi çoğu kasada kasa kapağını açıp diski takman lazım. İstediğin kriterlere uyan yeni bu kasa var.

    http://www.akortek.com/dark-transformer-usb-3-0-4x12cm-fan-1x14cm-fan-fan-kontrolculu-pencereli-atx-kasa.html




  • @nbacıshaquıllei & @Gandalf81

    Fiyat aslında normal. Çünkü dediğim zamanlar % 30 ile 400 TL ye düşmüş bir kasadan bahsediyoruz. Normal Fiyatı 600 TL civarında idi. Elbette dolardaki kur artışını düşünmek gerekiyor. Neredeyse 2 ye katladı dolar TL oranı.

    Kaldı ki fiyatla alakalı sorunum da yok çünkü birkaç sene geçmesine rağmen 2 tane mid tower kasa parçaladım. Değerlerini toplasan haf 942 parası ediyor bugün.


    @OneTreeHill
    Cooler Master, Master Class 5 ile ilgili incelemeyi gördüm. Çok kapsamlı ve güzel bir inceleme olmuş. Lakin hepsini okuyacak ve detaylandıracak kadar vaktim olmadığı için inceleme fırsatım olmadı. Sadece ciddi şekilde dikkatimi çeken nokta, kasanın aksesuarlarının da kasa harici satılacağı.

    Yani standart kasada ne var, neye ihtiyacım var açıkçası bilemedim.

    Hot-swap konusu benim için ciddi önemli. Çünkü kasaya çok fazla disk söküp takıyorum. Bunun nedenlerinden bir tanesi, kasadaki usb slotlarından birisi çalışmıyor. Ön usblerden birisini kullanınca da sıkıntı çıkıyor. 3,5 diskler taşınabilir şekilde değil. Kasa kapağı açmadan disk söküp takmam mümkün değil. dolayısı ile kasa kapakları da kapalı değil.

    Fotoğraf çektiğim için çokça yere ihtiyacım oluyor. SSD haricinde bir sürü 3,5 disk var. taşınabilir durumda olanlar içinde fazladan elektrik kablosu gerekiyor bu sefer prizler yetmiyor. En doğru çözüm bir NAS depolama sistemi ama adam gibi bir sistem 2bin TL ye kadar gidiyor. Benim için çok para.

    Haf'ta bu özellik olması da benim için bir artı. Örnek verdiğin yeni kasaya da baktım. Onda da ikili yan kapak kullanmışlar aslında güzel bir çözüm olmakla beraber ön taraftan takabilme özelliği yok.

    Bilgiler için ayrıca teşekkürler.

    Fikri olan arkadaş var ise fikirlere açığım.




  • İncelemenin final kısmı özet niteliğinde. Onu okusun da yeterli olur. Pro modelinde düz modele ilaveten ekstra 3 lü 3.5" sürücü yuvası, camlı kapak ve üst panel yer alıyor.


    Senin bahsettiğin gibi docking olana kasa hatırladığım en son 800D vardı. Çok kral kasadır ama bu saatten sonra bulunması imkansız.

     Cooler Master Haf 942


    Bir arkadaşım bu iş için bu cihazı kullanıyordu:http://www.amazon.com/ICYCube-MB561U3S-4S-eSATA-External-Enclosure/dp/B00MNSO382

    Bende lazım olursa diye bir ara bunu almıştım:http://www.amazon.com/Inateck-Dual-Bay-Docking-Function-Tool-free/dp/B00N1KXE9K/ref=lp_160354011_1_8?s=pc&ie=UTF8&qid=1450796503&sr=1-8

    5.25" sürücü yuvalarına takabileceğin bunlar var:http://www.amazon.com/DOCK-FatCage-MB155SP-B-6Gbps-Module/dp/B00DWHLFMAhttp://www.amazon.com/DOCK-FatCage-MB153SP-B-6Gbps-Module/dp/B009HIMZ3G

    İlk dediğim dark modeli sanırım Türkiye'de bu iş için en uygun olan kasa. Ekstra ugrağı yan kapak açılması lazım. Kasayı dar bir yere koyarsan sıkıntı olabilir. Thermaltake MK-I'in üst kısmında docking tarzı bir ünite varhttp://www.vatanbilgisayar.com/chaser-mk-i-full-tower-pencereli-siyah-kasa.html

    Level 10 GT var bir de. Tasarımı normalden farklı, fiyatı da tuzludur.http://www.hepsiburada.com/thermaltake-level-10-gt-oyun-kasasi-vn10001w2n-p-BD130081?wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=Cj0KEQiAhuSzBRDBoZfG56bK9-YBEiQARiPcZQic1CzZrzFyZev20UMsCbD1M9DIDtJFZTJb-GmDnisaAqsP8P8HAQ
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • İlgi gösteren arkadaşlara teşekkürler.

    Bir indirim söz konusu oldu, 600 TL civarında CM HAF 942'den sipariş verdim.
  • Hayırlı olsun.Güle güle kullan.
  • Alma derdim ben uzun senelerdir kullanıyorum ve kasa asırı agır gereksız yanı resmen tas tasıyorum sankı
  • melart kullanıcısına yanıt
    Aldım kullanıyorum ve çok memnun kaldım. Evet ağır bir kasa fakat ağır olması bana dezavantaj değil avantaj oldu. Tekerlekleri sayesinde ise hem montajı hem de yer değişikliği yapacağım zaman çok avanjlı oluyor.
  • Coller Master 942 HafX kullanıcısıyım çok memnunum,Yıllarca boşa kasa almışım dar kasalarda sistem toplamışım.

    3 yıldır kullanıyorum çok sağlam.

    Her defasında kasa almaktansa atx anakartlar kayboluyor resmen kasanın içinde kolay rahat montaj yapılıyor psu nuzda benimki gibi soketliyse sorun yok rahat kablo saklarsınız

    775 soketten 1150 ye geçtim kasam duruyo 1151 e de geçsem durur kasayı 1 kere alacaksın.Benim görüşüm öyle sürekli taşınacak bir kada değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 29 Aralık 2015; 12:13:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eğer kasanın içini çok açıyorsanız, Corsair 760T sizin için rahat olabilir. Hem panel full cam yani görüntüsü güzel. Hacim olarak bahsettiğiniz kasa kadar geniş değil sanırsam ama mid towerlardan daha geniş. Şuan durup dururken kasa değiştirmek lüks olmasa tereddüt etmeden almak istediğim bir kasa, isterseniz inceleyin.

    http://www.corsair.com/en/graphite-series-760t-arctic-white-full-tower-windowed-case
     Cooler Master Haf 942




  • Kaç sene geçti hala eskimedi şu kasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.