Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
170.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HAF-X gerçekten de muhteşem duruyor.

    Silverstone'un kasası tren gibi. Pek beğenmedim.
  • Işık için nerdesin bilmiyorum ama şehir olarak kardeş Vatan yada Firebal'dan görebilirsin en azından Ankara için ama İstanbuldaysan da kadıköyden bakabilirsin belki...
  • tamam güzel kasa işte tartışmasını yapmayın
    @ExECaLiBuR
    Hocam Beklediğine değmiş hayırlı olsun sorunsuz kullanman dileği ile.
  • Asıl ben bu yapılan eleştiriyi anlamıyorum.Resmen kasayı beğenmeyen insanları, neden beğenmediğinizi yazıyorsunuz diye eleştiriyorsun.İnsanların bir şeyi beğenme özgürlüğü olduğu gibi beğenmeme özgürlüğüde bulunmakta ve sen neden kötü yorumda bulunuyorsunuz diye insanları sorgulayamazsın.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

    Kasayı beğenmeyen arkadaşlara artık bir şey söylemek istemiyorum. Ancak iki de bir Silverstone muhabbetinin geçmesini anlamış değilim. Birisi full tower diğeri mid tower olan iki kasayı kıyaslayıp duruyorlar. Size tavsiyem silverstone isimli bir konu açıp bunları orada tartışın. Konuya alakasız mesajlar yazmayın lütfen. @Rob Zombie ve @pillibebek arkadaşlarında dediği gibi kullanmayan arkadaşların olumsuz yorumları konuyu amacından çıkarıyor. Beğenmeyenlere bu kasa zorla satılmıyor ya da almak zorunda değiller. Ancak iki de bir dile getirilmesini anlamış değilim. HAF932 konusu 12 sayfa olmasına rağmen bu konu 2. sayfasında ondan daha fazla eleştiriye mağruz kaldı. Overclockers.Net'te kaç yüz sayfa olmuş. Kasa kullanan yüzlerce kişide bir sorun çıkarmamışken burada yerden yere vuruluyor. Benimde 932'de beğenmedim yönler var. Ama bunu iki de bir dile getirmenin anlamı yok. Bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Konu Cooler Master konusu, diğer markalar için başka konulara bakmanızı öneririm. Bu konu kasayı alan, kullanan ve almayı düşünen arkadaşların; inceleme, tavsiye ve öneri yorumları amacını taşımaktadır.

    Dün kasanın kablo düzenini bir kez daha elden geçirdim. 20cm lik ikinci bir fan düşündüm ancak bahar gelene kadar pek ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. İçine iki tane neon bakıyorum ama renk seçimi olarak kararsız kaldım.

    @CiNDeRMooN_35

    Dikkat ettiysen konuyu 1 ay önce açmıştım. O zaman kasanın inceleme resimleri ve testleri vardı. Kasayı aldığım zaman bu resimleri kendi çekmiş olduğum resimlerle değiştirdim ve toplamış olduğum sistemi monte ettim. Güncellemeden kasıt %100 yerli versiyonu oldu yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 13 Ekim 2010; 19:51:35 >




  • Beyenip beyenmeme muhabbetini alevlendirmeyin lütfen.
  • @pillibebek

    Ankara'dayım. Boş bir vakit bulabilirsem uğramaya çalışacağım.

    @StreamRolleR

    Sağolasın.

    @Xallez

    Yazdıklarımı nasıl okuyup, nasıl bir sonuca vardın bilmiyorum ama anlamadığın ortada. Kasayı beğenmeyenlere bir şey söylemiyorum. Silverstone konusuna dönmesin diyorum. HAF-X'den çok onun resimleri kol geziyor alıntı yapa yapa. Dedim ki bu muhabbeti başka konuda tartışın LÜTFEN dedim. Kimsenin özgürlüğüne, beğenisine, zevkine karışmam; saygı duyarım. Ancak konunun saptırılmasına izin vermem. Bu da böyle biline.




  • HAF X de , HAF 932'nin iskeletinin kullanıldığının kanıtıdır

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu


     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu




  • @M0rbid Desire

    Güzel tespit. 932'den HAF-X'e geçenlere modifiye için yedek parça gibi olacaktır. Sisteminde güzelmiş bu arada. Şu Corsair'i bekliyorum. Ay başında gelir umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M0rbid Desire

    HAF X de , HAF 932'nin iskeletinin kullanıldığının kanıtıdır

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu


     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu



    Haf 932'nin yan kapağıda kötü durmadı haa :D ne taksan yakışıyo




  • Arkadaşlar HAF-X e sizce hava akışını sağlamak için fan takviyesi yapmak ne derece doğrudur ? Üst 2 . slota 200mm lik fan tavsiyesi istiyorum..
  • Bence 2. 20 lik fan Ramlerin sıcaklığı düşürür
  • Piyasa da alınabilecek iki tane 20 cm fan bulunmakta.

    Birisi Xigmatek diğeri Thermaltake.

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu
     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu


    Thermatake'in db oranı yüksek gibi geldi. O yüzden aklımda Xigmatek var. Ancak havalar soğuduğu için şimdilik pek ihtiyaç olarak görmüyorum. İkisinin de fiyatı 30 TL civarında.

    Fan kontrolcülerine bakıyorum. Göstergeli olanlar 100-150 TL civarında. Özellikle NZXT ve AeroCool'un modelleri çok iyi duruyor. Alternatif olarak Zalman'ın MFC serileri var.

    Bu kadar iyisine gerek var mı yoksa sadece fanların rpm hızları müdahale edebilecek olanları mı almalı? Görsellik olarak diğerleri baya iyi duruyor.




  • NOCTUA D14 ile OC rekoru kıranlarla ilgili bir yazı

    New overclocking records with Noctua's NH-D14
    http://www.noctua.at/main.php?show=news_list&news_id=60&lng=de
  • @ExECaLiBuR

    Kasanız hayırlı olsun hocam güle güle kullanın Çok beklediniz gerçekten kasayı ama sonunda fireball sesinizi duydu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 15 Ekim 2010; 13:53:52 >
  • Kasayı gün geçtikçe daha fazla seviyorum sistemim artık daha rahat çalışıyor 6-7 derece fark etti eski kasama göre bir de UV ışık aldım şimdi sıra UV duyarlı fanlarda
  • @OVERCLOCKM@NI@

    Sağol hocam teşekkür ederim.

    @pillibebek

    Bende ufaktan süslemeye başlayacağım ancak aradıklarımı bulamıyorum. Sıradan neonlardan ziyade sese duyarlı olanlara baktım. Ancak sadece videoları ve resimleri var. Hiçbir yerde kalmamış. Biraz geç kaldık bu iş için. UV duyarlı bir bileşen kasada olmadığı için mavi ya da kırmızı, belki her ikisi olacak şekilde aydınlatma düşünüyorum. Ama müzik ritmiyle yanması daha hoş olurdu. Bu tip neon bulamaz mıyız ya da diğerlerine bu özelliği kazandıracak bir devre temin edemez miyiz acaba?
  • Bende beğenmedim bu kasayı

    Ama format olarak HAF 932 ve HAF 922 nin formatı.
    Birde bunun HAF X Red modeli var.

    Benim gözümde Zalmanın bu kasasında işte o para yokmu bizi sevmiyor 456.TL ama kasa içinde
    kablo karmaşası görülmeyecek şekilde tasarlanmış herşey. Aslında pahalıda değil 700W power nerden baksanız 275TL dir.
    Kablo dizaynı ile bu haf serisini haf haf lar. Böyle desemde Haf 922 alacağım kısmet olursa. Power ını 225 e sata bileceğimi
    bileyim bunu alırım Haf dan daha ucuza geliyor. Silverstone da 500 gayme ister şunun yanında o fiyata oha derim.

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

    Zalman resimlerini kaldırdım Haf X in zoruna gitmiş
    Şaka Şaka

    Elebette arkadaş bir kasa almış incelemiş Allah razı olsun ona bir sözümüz yok. Kasa almak isteyen arakdaşlara bir örnek.
    Hatta piyadaki birçok teneke kasaya kısyasla HaF serisi baba kasa. Kalitesindende kuşkum yok. Bir incelemenin amacıda incelenen
    ürünü diğer ürünlerle kıyaslama yapmaktır. artısını eksisini ortaya çıkartmaktır. Bu yolda hatalarda yapıla bilir yanlıda davranıla bilir.

    Fakat el elden üstündür diye bir tabir var herkesin görüşü farklıdır bu konu altında herkesin görüşünü paylaşmasından doğal birşey yoktur
    belki biraz tartışma yaşanır ama bir 3. kişi o tartışmadan faaydalanarak çok doğru bir karar vere bilir.

    Piayada bulunan en iyi kasalar Cooler Master HAF serisi CM nin kasaları Xigmatek Utgard (Teneke ama kaliteli kasa emek verilmiş)
    Thermaltake Element V Black edition Silverstone yukardaki zalman.

    İşte Cooler Master bu Haf X e bir kablo yönetimi kolay bağlantı eklse harika bir kasa olacakmış ama tutmuş Kapısını penceresini değiştirip
    Haf 932 yi HAF X yapmış Hatta bunun 3 modeli daha var Türkiyede olmasada HAF X RED HAF X Nvidia HAF X AMD Tabi fitata bu markaların
    Optimizasyonunu yapmış

    Neyse Uzun lafın kısası Haf ta tarihteki efsane kasalar içinde yerini aldı. Ben kasanın içinde dağınık düzenlenemeyen kablo gördümmü sinir oluyorum.
    Bendede bir zamanlar çıkmış Pegasus LCD ekranlı kasa var özellik olrak bunlarla yarışamasada soğutma açısından yarışır. 50 Liralık kasa ben 100 e almıştım ama
    satsan 50 bile etmez. Gel velakin ekran kartı sıcaklıklarımız aynı gibime geliyor Gigabyte 1 GB GTX460 ın oyunda 45C olacağınada inanmıyorum. Flash oyunsa orasını bilmem.

    Ha oda sıcaklığı çok şey farketirir yaz kış benim oda sıcak olur haliyle bilgisayrımda sıcak olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 19 Kasım 2010; 0:57:00 >




  • Valla hocam herkesin zevki kendinede HAF X incelemesine koca koca zalman kasa resimleri koymanız garip geldi bana. Gidip başka bir konu açsanız da olurmuş yani. Kaldıki haf haf'lar ne demek size sorabilir miyim? HDD bağlanışına bakın demişsiniz de neyi HAF X'den iyi acaba merak ediyorum. Kasanın içinin boyası bile yok. HAF X'in kablo saklamasından neyi iyi acaba? Vallahi biz aldık kullanıyoruz çok da memnunuz burayada incelemesini Excalibur arkadaşımız sağ olsun güzelce yaptı ama artık konuda sorun çıkarmak adına baltalayıcı yorumlar yapmanızı istemiyoruz.
  • Kasaniz hayirli olsun, gule gule kullanin

    Benim gibi tercih asamasinda olan insanlar icinde super bir inceleme yapmissiniz, cok tesekkurler ..

    Simdilik tek dusuncem bu kasanin fiyatinin tam karsiligi olup olmadigi, cunku iyi bir psu ile ortalama 500-600TL arasi bir rakam odemis olacagiz. Deger mi ?
  • Valla Görseniz fazlasını bile hakediyor hele sistem kurup çalıştırdığınıda işte bu diyorsunuz kasa gerçekten 932'de olan tüm eksiklikleri giderilmiş şekilde hazırlanmış. Özellikle içboya, Hotswap, Fan filtreleri ve daha birçok yenilik var. Seve seve kulalnılacak bir kasa yapmış coolermaster.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.