Şimdi Ara

Cooler Master RC-690 sessizleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sessizleştirme konusunda pek bir halt bilmiyorum. Cooler Master RC-690'u olan var mı? Sessizleştirmek için neler yaptınız?



  • Bende aynı kasa var 14 cm lik coolermaster mavi led li 4fan buldum aramadigim yer kalmadiydi ama çok sessiz lanetler zatenkisin fanların 2 sinı kapatıyorum çok ısınmıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makovad

    Bende aynı kasa var 14 cm lik coolermaster mavi led li 4fan buldum aramadigim yer kalmadiydi ama çok sessiz lanetler zatenkisin fanların 2 sinı kapatıyorum çok ısınmıyorlar



    Fan yeri 12 cmlik değil miydi? Bu bağlantıda fan sesi 21 desibel diyor. En düşük kaç desibel var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 6 Ekim 2010; 21:34:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L-H-T

    quote:

    Orijinalden alıntı: makovad

    Bende aynı kasa var 14 cm lik coolermaster mavi led li 4fan buldum aramadigim yer kalmadiydi ama çok sessiz lanetler zatenkisin fanların 2 sinı kapatıyorum çok ısınmıyorlar



    Fan yeri 12 cmlik değil miydi? Bu bağlantıda fan sesi 21 desibel diyor. En düşük kaç desibel var?

    6 desibel var
    http://www.hepsiburada.com/Liste/noctua-nf-s12b-uln-700-120mm-sessiz-kasa-fan/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999310




  • Sessizlik istiyorsan önce işlemci fanını değiştirmelisin bence, bende rc-690daki x4 955 in sesinden çok şikayetçiydim; işlemci fanını değiştirdikten sonra (xigmatek hdt s-1283) kasanın stok fanları rahatsız etmeye başladı:
    onuda akasa 12 cm silent colours fan kullanarak çözdüm: üste iki önede bir tane fan koydum (üstteki iki tane cpu soğutucunun yönünden dolayı), onlarıda xigmatek mono cool'a bağlayınca ses problemini tamamen çözdüm. Fan devirlerini sürekli minimumda tutuyorum ve bu yaz istanbulun sıcağında en ufak problem çıkmadı.
    Ek olarak ilerleyen zamanlarda güç kaynağından artarak gelen sesde seni rahatsız etmeye başlayacaktır, güç kaynağınıda 1,5-2 ayda bir saç kurutma makinesiyle hava akış yönünün tersine üfletmek suretiyle temizliyorum ve sesde farkedilebilir azalma sağlıyor, burda dikkat etmen gereken saç kurutma makinesinin mümkünse ılık üflemesi (sıcak üfletmeni önermem parçalara zarar verebilir), ayrıca işlemci, ekran kartı ve diğer fanlarıda düzenli aralıklarla bu şekilde temizleyebilirsin (saç kurutma ile üfle, elektrik süpürgesiyle çek), burda da havayı üfletirken fanları elinle tutmaya dikkat etki yüksek hava akımında hızlıca dönen fanlar zarar görmesin. Başka başlıklarda kompresör kullanmayı öneren arkadaşlarda var ama bu bana ev şartlarında daha pratik geldiğinden öneriyorum.
    Bunlar dışında tek dikkat çeken ses hdd sesi ki onada yapacak pek bişey yok.
    Eğer incelemek istersen linkleri veriyorum, ürünleri hala kullanıyorum ve sessizlik istiyosan sanada öneririm.
    http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-191bl-12cm-silent-colours-mavi-kanatli-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=30795
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-mono-cool-mono-cool-fan-kontrol/productdetails.aspx?I_ID=45704
    Son olarakda işlemci fanını değiştireceksen yazan gürültü değerlerinden çok fanının devir sayısına dikkat etmeni öneririm(max 1.500 olsa iyidir), fanı değişebilen bi model alıp kendinde takabilirsin tabii.




  • Söylemeyi unuttum; öndeki fanın filtresinide kapağı açıp belli aralıklarla temizlemeni öneririm, oda zamanla oda çok toz tutuyor ve önde kapak olduğundan temizlemeyi ihmal edebilirsin...
  • Güç kaynağını sessizleştirmem için güç kaynağının da fanını değiştireyim mi? Güç kaynağını nasıl çıkarırırım fanı nerededir onu da hiç bilmiyorum. İşlemci fanı dediğiniz iki tane 120 mm'in dışındaki fan değil mi? :) Onun vidasını falan da göremiyorum nasıl çıkaracağım bilemedim. 90 mm mi o?
  • Güç kaynağı temiz haliyle zaten sessiz bence fanını değiştirmene gerek yok.
    İşlemci fanına gelince; evet işlemci fanıda akasa 12 cm lerden ayrı, daha önce değiştirmediysen işlemci fanına karışmanı pek önermem, işlemciyle gelen stok fanlarda tahminen 9cm ye yakındır sanırım, ama sessizlik istiyorsan minimum 12cm kullanmanı öneririm.
    Birde seni rahatsız eden bir ses varsa onun kaynağını bulmalısın önce ona göre öneri yapmak daha mantıklı olur.
  • O iki 120 mm'i speedfan yazılımıyla belli ölçüde düşürebiliyorum aslında. Ama yine de değiştirebilsem iyi olur. İşlemci fanını değiştirmek riskli mi? Beni özellikle rahatsız eden bu iki 120 mm. Onları bir halledeyim de gerisine bakarım. Yardımın için çok teşekkürler Pagan_13...
  • Speedfanla kasa fanlarının hızlarını düşürebilmen için fanların anakarta bağlı olması gerek; bunun için bakmadıysan emin olmak için kasayı açıp fanların nereden güç aldıklarına bakki sonra yanlış fanların hızlarını düşürmüş olma (kasa fanları genelde güç kaynağına bağlanır o yüzden uyarıyorum).
    Yok işlemci fanını değiştirmenin hiçbir riski yok yanlızca daha önce kendin değiştirmediysen anakart/işlemciye zarar verme riskin yada macunu düzgün sürememe ihtimalin var o yüzden dedim, aksine işlemci fanını değiştirmen işlemcin içinde daha iyi olacaktır.
    Ek olarak öndeki fanın filtresi ve güç kaynağını belirttiğim gibi aralıklı olarak temizlersen çok sessiz bir bilgisayarın olur.
    Şimdi aklıma geldi: bu kasa için değil ama sessizlik için genel anlamda ekran kartı seçerken de standart değilde özel soğutuculu modellere yönelmen sessizlik açısından büyük yarar sağlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.