Şimdi Ara

Cordovero'nun da yalınayak gezindiği tepelerde...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cordovero'nun da yalınayak gezindiği tepelerde yalınayak yürüyüşler düzenliyordu. Bu yürüyüşlerin bir tanesinde yolları kesişti ve Chaim cesaretini toplayıp, büyük öğretmen ile konuşmaya karar verdi. Birden samimi bir şekilde: "Ustam, Tanrı'yı tanımayı çok istiyorum. Sizin, onunla nasıl karşıaşabileceğimi bildiğinizi söylüyor." dedi.
    Cordovero gülümsedi. Chaim'in telaşlı tavrı ona kendi gençliğini hatırlatıyordu. O da yirmili yaşlarda Kabala eğitimine başlama isteği duymuştu. Sanki yirmi yaşına kadar uyumuş gibi hissediyordu kendini. O zamanlarda aklında olan hiçbir şeyin ona faydası olmamıştı.
    "Genç adam," diye yanıtladı, "ağacın arkasından çıkana kadar seni tanımıyordum. Sen beni aradığın için artık aklımdasın. Akşam yemeğinde eşimle başka şeyler hakkında konuşsak da bu seni unuttuğum anlamına gelmez. Biz de Tanrı'nın aklında bu şekilde yer ediyoruz."
    "Yani tek yapmamız gereken, ilgisini üzerimize çekmek," diye haykırdı Chaim ümitle.
    "Veya tersi," diye yanıtladı Cordovero gözleri parlayarak. "Belki de ağacın arkasından senin ilgini çekmek için fırlayan Tanrı'dır. Tanrı her şey içinde ve her şey Tanrı içindedir. Ancak biz onu aramaya başladığımızda canlanıyoruz. O zaman Tanrı'nın hep içimizde olduğunu ve sadece bizim onunla karşılaşmayı istememizi beklediğini anlarız."







  • “Dileyin verilecektir. Arayın bulacaksınız, kapıyı çalın size açılacaktır, çünkü dileyen alır, arayan bulur, kapı çalınana açılır.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeshua -- 13 Ocak 2015; 18:04:56 >
  • "Kendimizde olduğunu zannettiğimiz her şey sahtedir. Ruhumuz lekeli olduğu sürece, kâinatın cömertliğine ulaşamayız. Mutlak iyiyi, ancak iyi olduğumuz düşüncesinden kurtulduğumuz zaman algılayabiliriz."
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.