Şimdi Ara

Core i9-9900K’nın 5 Ghz’deki CineBench testi paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Intel’in donanım dünyasının heyecanla beklediği yeni işlemcilerinin satışa sunulmasına gün geçtikçe yaklaşaduralım eline yeni modellerin ulaşan test ekipleri işlemcileri test etmeye başladı bile. Geçtiğimiz günlerde 3D Mark Time Spy ve GeekBench’te ortaya çıkan Core i9-9900K bu sefer bir hız aşırtmacının yayınladığı video ile gün yüzüne çıktı.

    Öncelikle yonganın teknik detaylarını aktaralım. 8 çekirdek 16 izlekli 9. nesil işlemci 16 MB’lık L3 tampon bellek tarafından destekleniyor. UHD 620 entegre grafik birimiyle birlikte gelecek olan işlemci 3.6 GHz’lik taban frekansından 8 çekirdeğiyle birlikte 4.7 GHz’e tırmanabiliyor. Tüm bu teknik detayların 95 watt’lık TDP altında buluşması kaslı bir soğutucu gerektireceğe benziyor.
     

    Ryzen 7 2700X'ten hızlı 


    Teste geçecek olursak. Hız aşırtma ustası Lau Kin Lam yongayı bir adım öteye taşıyarak 5 Ghz’e aşırtmayı başarmış. Yongayı bu seviyede teste sokan Lau Cinebench’te elde ettiği 2166 puanı kaydetmeyi de unutmamış. Eğer kıyaslamak gerekirse AMD’nin hali hazırdaki Ryzen 7 2700X işlemcisi aynı testte stok halde 1700 puan alırken 4.3 GHz’e tırmandığında ise 1900 puan alıyor.
     
     


    Son olarak Ekim ayında lanse edilmesiyle raflardaki yerini alması beklenen işlemcinin fiyatı henüz resmiyet kazanmış değil ancak 450 dolar gibi bir rakamdan bahsedildiğini aktaralım. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
     







  • Ehonomi çoooohhh eeeeeeyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii eeeeeeeeeeeeeeeyiiiiiiiiiii

  • Çekirdek savaşları 2019 da bitiyor kazanan AMD tek çekirdek 3 çekirdek yada 1 torba dolusu çekirdek hepsinde AMD intel ı yiyecek.

  • İntelin son çırpınışları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • intel yatsın kalksın AMD nin çiplerinin yüksek hızlara ulaşamamasına dua etsin. ryzen 2700x 5.0 ghz de 2220-2243 puan alıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 16 Eylül 2018; 15:32:11 >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    AMD bir kaç nesil sonra daha iyi yerlere gelecek emekliyor ama bu emekle bir kaç seneye biter.
  • Core mimarisinin suyunu çıkardın Intel bir zahmet 5ghz değerini gör de geç 4.5ghz bile olamayan Ryzen işlemcileri.

    Bir de fiyatına bakacak olursak ohoo.
  • bir sonraki pc güncelleme laptop olacağı için artık önemsemiyorum

  • Bu kur fiyatı ile işlemci filan alamam artık :(

  • son lale devri de artık bitti ...






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 17 Eylül 2018; 2:40:55 >
  • Son çırpınışlar ama ölüsü bile ryzenden yine iyi
    Değişik bir durum
  • Karşılaştırılan ürün segmenti gamında Ryzen 7 rakip olarak İ7 görülüyor İ9 değil kaldı ki ona rağmen rekabet edebilmektedir. İ9 ile ilgili rakibi olarak görülecek işlemci modeli çıktığında göreceğiz ne olacağını çünkü İ7 nin nefesini bir çırpıda kesti AMD firması. Sunucu cephesinde ve GOLD serisinde halen THREADRİPPER' ın yanına yanaşabilecek bir ürünleri yok ve kaldı ki İ9 fiyatına zaten RYZEN THREADRİPPER alınıyor o yüzden İ9 = ÇÖP FİYAT düzenlemesi yapmadıkları sürece çok zor işleri belki bir Ryzen 7 fiyatına satarsalar o zaman satış yapabilir İ9 sadece INTEL fanatiklerine hitap ediyor şu an için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParaMounT99229 -- 17 Eylül 2018; 21:34:46 >
  • Amd çok çekirdek yerine saat hızına biraz önem verse oyuncular çok ciddi tepki verir. Hatta çekirdeği düşürüp ghz artırmakta seçenek ama galiba biostan böyle bişey yapmak mümkün yada mümkün mü bilen biri anlatırsa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oc yapmış ve puanı paylaşmış; nasıl oc yaptığı, ne tür soğutma kullandığı, kaç watt çektiği, işlemci üzerinde herhangi bir işlem yapılmış mı (delid, sıvı metal uygulaması vesaire), oc ne kadar sürmüş hiç bir bilgi yok ama sorsan yarı fiyatındaki işlemciyi geçmiş. haber mi değil, reklam mı o da değil. isminde haber geçen bir sitenin bu tarz haberlerde detaylı bilgi vermesini beklemek hakkımız, editörlerin donanım fanatikliği yapması değil tarafsız değerlendirme ve yorumsuz haber yazmasını istiyorum çok mu?

  • maxmania kullanıcısına yanıt
    Videoyu paylaşan adam o dediklerinin hiçbirini göstermiyor doğal olarakda dh haberinde o dediğin bilgilerin hiçbiri yazamıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=r6MnSsD9UUI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Eylül 2018; 3:31:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Amd çok çekirdek yerine saat hızına biraz önem verse oyuncular çok ciddi tepki verir. Hatta çekirdeği düşürüp ghz artırmakta seçenek ama galiba biostan böyle bişey yapmak mümkün yada mümkün mü bilen biri anlatırsa sevinirim.
    Olayın 1-2-3 çekirdekle alakası yok : )

    Ryzen mimarisi nedeniyle yüksek hızlara ulaşamıyor.Piyasada görülen en iyi gold cpu 2.ci seri ryzenler bile 4.3 lere geliyor.Bunların sayısıda son derece az.İntellerde mimari nedeniyle normal bir kullanıcı gold cpu çıktığında 5.3 lere çıkabilir.Amd de bu nedenle çekirdeğe devamlı yükleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp



    intel yatsın kalksın AMD nin çiplerinin yüksek hızlara ulaşamamasına dua etsin. ryzen 2700x 5.0 ghz de 2220-2243 puan alıyor :)
    O hıza ulaşamıyorsa, ulaştığını düşünmenin bir anlamı yok değil mi?




  • Amd iyi varda şunları dürtüyor yav yoksa bu hızlar bile hayaldi.

  • Teşekkür ederim ama bu 7nm falan hiç mi avantaj sağlamadı bilmediğim için merak ediyorum. Transistör yoğunluğuyla alakası olabilir mi tüm bunlar yani mimari?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.