Şimdi Ara

CORELDRAW (v.s.) PHOTOSHOP !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    ben kendim evde tasarım yaıpyorum photoshop cs3 ile. uzun yıllardır. Web tasarımda yapıyorum.

    Şimdilerde Corel Draw ilgimi çekti, bir kaç gündür onun peşindeyim. Acaba bu iki program arasındaki görünür ve kullanış farkları nedir?

    benim tek edinebildiğim : Corel vektör tabanlı ve büyütmelerde bozulma yapmıyor ve daha az yer kaplıyor.

    bunun dışında ki farklar neler?
    mesela vektör tabanlı bir grafi tasrım programını yani coreli kullanmak çok mu zor photoshop a göre?
    sonra bu corelde yaptığımız çalışmaları JPEG ve diğer bildiğimiz dosya uzantıları olarak kaydedebiliyor muyuz?

    avantajlar ve dez avantajlar neler?


    Umarım bu topic çoğu tasarım yapan kardeşimizede bilgi kaynağı olacaktır...
    cevaplarınızı bekliyorum...



  • İlk önce ikiside farklı kulvarların programları. Eğer baskı ve matbu çalışmalar yapıyorsan corel kullanmalısın. Ama corelde jpg olarak kaydedersen grafiğin vektörel özelliği bozulacak ve piksel tabanlı olacaktır. Eğer web veya fotoğrafçılıkla ilgileniyorsan Photoshop kullanacaksın. Photoshopta da vektörel çalışmalar hazırlayabilirsin ama corel kadar iyi değildir. EPS yada psd olarak kaydedebilirsin ve shape kullanmak zorundasın (Pek çok durumda ps ile oluşturacağınız katmanlar piksel tabanlı olacaktır. ). Coreldede 72 dpi çalışmalar yapabilirsin ama photoshop kadar iyi değildir ve oluşturduğunuz her nesne vektöreldir..
  • Aynı kategoride yer alan Corel Painter veya Paint Shop pro yu denebilirsiniz.
  • Paint Shop pro yu biliyorum. kullandım daha önce. zaten photoshop a geçmeden önce kullanımı kolay gelmişti onu kullanmıştım...


    Aslında açıkcası şöyle diyelim, ben heves için öğreneceğim diye düşünmüştüm coreli yani herhangi bir iş için kullanmayacağım. ilerde lazım olur diyerek onuda öğreneyim demiştim...

    ve sipariş üzerine çeşitli işler yapıyorum kendim özel olarak, yani web tasarım, kart vizitler, hatıra kartları, takvimler afişler vs vs..
    Anladığım kadarıyla PS daha çok civcivli işler için kullanılıyor? afişler efektli süslü resimler gibi değilmi?
    Corel ise daha çok böyle takvimdir, kart vizittir daha sade ama kalitesi önemli olan belkide büyük boyutlu tasarımlar için kullanılıyor?

    Ama corelde jpg olarak kaydedersen grafiğin vektörel özelliği bozulacak ve piksel tabanlı olacaktır.
    demişsin, peki diyelim büyük boyutlu bir çalışma yaptım ve çok net güzel bi çalışma, corelde. onu jpeg olarak kaydedip kullandığm zaman o boyuttaki kalitesi bozulmayacaktır değilmi?

    yani kısacası bo corel bi tasarımı yapıp onu sunmak paylaşmak için pek kullanışlı değil gibi, yani tasrımı yapacaksın ve corel formatı hangisiyse onunla kaydedip matbaalara gönderip bastıaracaksın.. corel formatı olduğu içinde corelin olmadığı PC lerde açılmyacak dolayısıyla sunumu verimli olmayacktır?




  • Çalışman kaydettiğin boyutta sorun çıkarmayacaktır ama piksel olarak kaydettiğin çalışmanı büyütmek istediğinde piksellerde bozulmalar olacaktır. Vectörel çizimler internette (Flash ve Silverlight hariç) pek kullanılmayan grafik tipidir. Kullanılsa dahi 72dpi görüntüleneceğinden bitiymek ihtiyacı duymayacaksan pekbir anlam ifade etmez. Ama baskıda vazgeçilmez bir unsurdur. Web uygulamaları için PhotoShop'u, baskı çalışmalarınız için coreli kullanmanız sizin için çok daha iyi olacaktır (Pek çok grafiker bu iki programa da hakimdir.).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.