Şimdi Ara

Corolla 2020- 2023 modeller çok mu vasat ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
4
Favori
7.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Buraya da damlamışsın Erdal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    vakit ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi alman binmek isterim ama onlar tr de acayip bir algıda. Almanyada kuzenim vw i arabadan saymıyor.

    308 çok hoşuma gidiyor, ama işte bizim ülkede sıkıntı şu aldığımı satarsam ileride cok kaybetmiyim hep ucu ucuna bir hayat yaşıyoruz. Bakalım aracımı satmadan bir araba almam mümkünatı yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigator_ -- 18 Ekim 2023; 17:17:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt

    Mesajımı görüp cevapladığınıziçin teşekkür ederim.

    dediğiniz gibi ne alırsanız alın kaybettirmiyor ülkede özellikle; fiat renault, ford vw toyota kolay alınıp satılıyor. Çinlililer girdi bakalım işallah düşüş yönünde baskı oluşur piyasada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigator_ -- 18 Ekim 2023; 17:18:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    Öncelikle teşekkür ederim, şöyle söyliyim renault hemen hemen aynı fiyatlarda corollayla, orta paket 1.150’ye kadar veriliyor bildiğim kadarıyla. Ancak bir arkadasım şunu demişti, megane kolay yıpranıyor corollaya göre aklımda o kalmıs.

    civic elbet binmek isterim ama fiyat scalası yukarda kalıyor.

    aslında geçen aya kadar egea cross vardı aklımda, ama bazı markaların düşüşte olduğunu görünce corolla test edeyim dedim. Ayrıca renault capture da cok beğeniyorum, hafif yüksek 5 litre yakıtı var. Tipi va de güzel. Bakalım nasip. Satmadan alamaycam ama siz gibi arkadasların fikirleri de değerli tabi🤙


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Dostum senin Vw den başka önerceğin bir araba olmadığını düşünüyorum nedense :)) corolla polo kıyaslamanı da gördüm. Bencesi olayın , 2 si farklı segment; poloyu clio fiesta ya da skodanın aracıyla kıyas edebilirsin; corolla da focus - megane - egea tarzı araçlarla kıyası daha uygun. Olayın bencesi tabi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Vallaha ben de anlamadım bu sölediğiniz paket aracı kullandım, yok yok araçta. Japonların bu konuda geri kaldığını düşünürken konsol un vintage görünümü yanında kadranın led - frenin elektronik güvenlik ekepmanlarının dolu dolu olduğunu görünce şaşkınlığımı gizleyemedim. Motor ve cvt ye girmiyorum burdan çok tartışma cıkıyor :)

    corolla eleştrim şu olur, on arka park sensörü led far ve anahtarsız çalıştırma olayı mesela dream xpack te yok, üst donanımda vae bunlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    hocam eskime olayını şöyle söyleyeyim. 15 yıl binmeyecekseniz düşünmenin anlamı yok ki. zaten corolla premium marka eskimiyor reno dandik 2 yıla çöp oluyor diyenleri hiç dikkate bile alma. fiata biniyorum yorumlarımı gördün.


    1.3 tce motor o corollanın hibrit harici normal motorunun içinden geçer. çift kavrama rahatlığını anlatmama gerek bile yok. donanım da zaten fiyata göre değişiyor. parçası da çok bulunur. benim tercihim tabiki hibrit olmayacaksa renodan yana olurdu.

    turbo motorda cross 1.5 e yapışabiliyorsanız kaçırmayın. civic turbo 182 alabiliyorsanız zaten başka hiçbir c segmentine bakmayın.

    suv ya da suvcuklar arasında dediğim gibi 3008 bindim geniş güzeldi. yeterli ve gayet donanımlıydı. benim şahsi fikrim eger suv tarzı yüksek araba alınıyorsa 4 çeker olmalı. zaten o amaçla alınmıyorsa neden alınıyor.... dağ tepe hafif arazi gezisi olmayacaksa suvun zaten bir artısı yok. yol tutuş olsun büyük lastik maliyeti olsun bakımı yıkatması olsun adamı yorar... yaşarsın büyük şehir dışında hafta sonu anne baba akrabaya ya da ikinci eve eşe dosta gidersin yollar kötüdür o zaman suv alırsın. yoksa suvun bir artısı yok. genişlik ise station yüksek tavan arabalar da var. zafira-b gibi.


    ihtiyaca göre değişen alımşartlarınızı değerlendirin ona göre cebinizdeki paraya denk gelen bir araba bakın derim. ben bu dediklerimi söylerken hic fiyata bakmadım ve araştırmadım. araba ve segment olarak sizlere model önerdim. belki atıyorum 3008 2 milyon tl dir bilemem. benim alım gücüm yok bakmıyorum bile...





  • egea cross 1.5 benim bildiğim yok. 1.6 dizel var.

  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    valla benim kuzen ve birkaç akraba daha almanya'da, kardeşim de senelerce orda kaldı. orda da vw çok tutuluyor bana söyledikleri bu. senin kuzen biraz hava atmak istemiş. :)


    parayı ağaçtan toplamıyoruz. tabii ki 2. elini düşünmek lazım.

  • 6 yıldır Corolla kullanıyorum. Bu yıl Mart ayına kadar 2016 model advance 1.6 kullandım, 7 aydır 2023 model 1.5 dream kullanıyorum. CVT şanzıman kullanmasını bilen için gayet performanslı, kalkışta direkt dipgaz yapıp bu araba gitmiyor demek saçma. 200'e kadar güvenle gidersiniz, 200'de elektronik limit var zaten. Corolla ile onbinlerce kilometre uzun yol da yaptım, gayet konforlu.

    Dezavantajları

    0-100 elbette turbolu araçlar kadar atik değil. Ara hızlanmalarda hiç sorun yaşamadım şahsen. Şehir dışı 160-200 arası kullanırım yer yer, yokuşta vs. hiç üzmedi. Şehir içi çok dik yokuşlarda vitesi manuele almak gerekiyor daha iyi çekiş için.

    Yol ve rüzgar sesi alıyor. Bu çok önemliyse corolla kesinlikle tavsiye etmiyorum.

  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    1.6 ile 1.5 arasında performans ara hızlanma farkı çok mu ? Yakıt tüketimi olarak aynı güzergah ve sürelerde yakıt farkı nasıl? Örneğin şehirdısı 140 km sabit bir saat sürüşte sizce ortalama yol bilgisayarı ne gösterir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Bende 2021 hibrit var alırken özel yerde tavan dahil yalıtım yaptırmıştım çok şükür sorunsuz kullanıyorum. Bu araca yalıtım yapılmadan binilmez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt
    evet çok kalkışta 2.5boy yan yana basınca 2.5-3 boy lpgsiz 1.6 geçiyor denemelerini yaptık fark yok diyen kendini kandırıyordur.

    yakıta gelirsek 1.5 1.6ya göre çok iddialı sakin kullanımda adana içinde 1.6 7.5-7.7 yakarken 1.5 5.5-6.7 yakıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 19 Ekim 2023; 8:18:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt

    1.5 te daha yüksek devir çevirmeniz, gaza biraz daha fazla yuklenmeniz gerekiyor. İlk kullandığımda garip gelmişti ama alıştıktan sonra hiç 1.6 yı aramadım. Şahsi fikrim çok az bir fark var.

    140 km/s sabit sürüşte 1.5 ortalama 5.5-6, 1.6 ortalama 6-6.5 yakar. Yakıt olarak 1.5 ler yaklaşık %10 daha az yakıyor gözlemlediğim kadarıyla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt

    iyi günlerde kullanın Mert hocam. Peki yalıtım yaptırdınız mı? Ben trim sesi aldığını söyleyen hiç duymadım ama yol ve rüzgar sesi ile ilgili yalıtım yaptırırsanız değişiklik olabilir.


    bu arada ; 0-100 evet çok atik flaan değil ama vites geçişleri güzel. Ön kokpitte motorun uğultusu mu diyelim gücü mü diyelim biraz iççerde duyuyosunuz. Beni çok rahatsız etmemişti ama birisi arabada konustuklarımız bu sesten duyulmuyor demişti, uzun yolda bu durum nasıl? Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Yalıtım yaptırmadım, genellikle araçta orta-yüksek ses müzik açık olduğu için yol ve rüzgar sesini duymuyorum. Trim sesi 2016 model corollamda var ancak 2023 modelde yok. Uzun yolda motor uğultusundan konuştuklarının duyulmaması gibi bir durum yok kesinlikle ama D-segment otomobil gibi sessiz bir yolculuk sağlamıyor. Yalıtımla ne kadar fark ediyor bilmiyorum, yaptırmayı hiç düşünmedim.

  • 1.5 motor makyajlı kasalarda kaput altı yalıtımla geliyordu. Iyi bir etkisi varsa servislerde yaptırılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    İki yıl önce hibrit corolla aracima yaptırdım. Yol sesi kesildi. Yağmur yağınca saç dan gelen sesler kesildi. Motor kısmında çok mesafe olmadığı için ince malzeme kullanılıyor çok çok yüksek devirler de motor sesi geliyor. Diğer şekilde yalıtım ile çok keyifli araba.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Corolla 2020- 2023 modeller çok mu vasat ?

    Corolla Hatchback Hybrid Passion X-Pack 2023 1.8 motor ...Tamam motor sorusuz ve Hybrid çok ekonomik ama Şu sürücü önünde ki ekran 2000 li yıllardan kalma ve yanında ki büyük ekranda çok işlevsiz ve ağır çalışıyor bence.Ön konsolda ise eşya yada herhangi bir şey koyabilecek göz vs yok.


    Sıfır faizli 250.000 TL için 12 ay vadeli kredi olanağı var ama 1.600.000 TL bence çok yüksek.





  • Hibrit Corollanın ikinci el fiyatları, diğer markaların araçlarıyla karşılaştırınca biraz düşük düşük kalmıyor mu?


    Sıfır Corolla Hibrit 1,5 milyon (bence o parayı hak etmez). 2022 model, hasarsız, 17 bin km de olanı 1,15 milyon. Bir yılda bir aracın bu kadar değer kaybetmesi normal değil. 2020 modellerde 1 milyon civarı.


    650-700 bin liraya 7-8 yaşında Hunday İ20 satılırken Hibrit Corollanın fiyatları daha makul geldi.


    Biri açıklayabilir mi?

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.