Şimdi Ara

corolla da airbag açılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2011 model corolla yla uzun yolda seyahat ediyorduk. Hız 80-90. Araç savruldu ve orta refüje düşerek takla attı. Sol burnunun üzerine düşüp sürüklendi. Hiç bir airbag açılmadı. En azından şoförün üstündeki tavanda ki airbag in açılması gerekmez miydi? Şoför tavanı yırtılmasıyla başından ağır bi şekilde yaralandı. Başka ağır yaralı yok ve araç perte çıktı. Airbag lerin açılmamasından dolayı şikayetçi olmayı düşünüyorum tavsiyeniz ne olur ? Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
    Fotoğraflaraaraç düzeltildikten sonra çekilmiştir.
     corolla da airbag açılmadı corolla da airbag açılmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu kazA sonrası bilirkişi airbaglerin açılmamasını normal bulacaktır. Sensörlerin hiç biri darbe almamış ne yazık ki. Acil şifalar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemerler takilimiydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam o araçtan sağ çıkan olması mucize. büyük geçmiş olsun acil şifalar şoföre...

    tavan airbag'i yok corolla'nın. direk airbaginin açılmama sebebi de sensöre darbe gelmemiş gibi görünüyor. ön tamponda çok ağır bir hasar yok.
  • Paramparça olmuş 2011 kasa opel astra gördüm geçen, hiçbir hava yastığı açılmamıştı. Tartışmaya açık bir mesele bu sensörlere darbe gelip gelmemesi filan..
  • Çok büyük geçmiş olsun öncelikle, Allah acil şifalar versin.

    Bu kazaya benzer kazalara karışmış araçlar gördüm. En son Gördüğüm Reno servisindeydi ve aracımı bakıma götürdüğüm için o aracı(fluance) inceleme fırsatım oldu.Araç sol refüje çarparak takla atmış ters bir şekilde karşı şeride düşmüş yaklaşık 30 merte de ters şekilde sürüklenmiş. aracın hava yastığı açılmıştı hatta ön ve perde hava yastıkları vs. Ancak o araç ilk darbeyi sol köşeden almıştı. Sol köşede ki hasarı çok yoktu.

    Şimdi burada ki düşüncelerimi aktarayım.

    Öncelikle bu araçta perde hava yastıkları varsa ,lamı cimi yok kesinlikle açılması gerekirdi. İncelediğim araçta perde hava yastıklarının açılması için yandan darbe alması gerekiyordu ama aracın yanlarında hasar olmamasına rağmen perde yastıklar açılmıştı, bu da aracın direklerine gelen herhangi bir darbede bu havayastıklarının devreye girmesi gerektiğidir. Eğer devreye girmiyorsa başka şekilde nasıl devreye sokular bilmiyorum aracı presle ezmek mi gerekir.

    Hadi diyelim ki aracın perde havayastığı yok,

    Bana göre havayastığından daha önemli konu şu , yaşam alanı koruması, incelediğim araçta , araç tamamen tavanı üstüne düşmesine rağmen ve bu şekilde sürüklenmesine rağmen ,yan direklerde eğilme,ezilme yoktu, ön cam kırılmıştı,yan camlar sağlamdı, Sanruf camı kırılmıştı fakat bir bütün haldeydi. Ters düşerken ilk temasıda ön sol üst köşeden almış bu araca çok benzer. hatta bu benim ilgimi çekti döndükten sonra bu konuda birkaç test videosuda izlemiştim. Ne olursa olsun aracın ters düşmesi sonucu tavanın bu şekilde ezilmemesi gerekir, yaşam alanını koruması gerekir, yan direkler aracın toplam yükünden daha fazlasını taşıyacak şekilde imal edilmelidir. Söylediğiniz hıza göre bu hasarı alması araştırılması gereken bir durum. Köprü viyadük gibi bir yerden düşmüşse o ayrı tabi.

    Aracınızın kaskosu varsa kasko araç bedelini öder, ve bu aracıda beş on bin tl az fiyatla ihaleyle satar. Araçta aman aman bir hasar yok. Eğer kaskonuz yoksa araç perte çıktı çöp oldu deyipte ölü fiyata ,olayın tesiriyle sağa sola vermeyin.

    Eğer bu konuda araç sürücüsünün dışında üçüncü bir etkenin kazaya sebep olduğunu düşünüyorsanız, bu başka bir yol kullanıcı olabilir, yolun hatalı olması olabilir, trafik işaretlerinin eksik ,yanlış olması olabilir bu konuda varsa bir tesbitiniz suç duyurusunda bulunarak kusurlu olanların ceza almasını sağlayabileceğiniz gibi ,tazminat davası açarak ,tazminat talebinde de bulunabilirsiniz, bu durumda varsa ki kusurlu taraf ,savunmasında kişinin böyle bir yara almasını kişinin kendi kusurlarında araycaktır, örneğin emniyet kemeri takmamışsa bunu ileri sürecektir, hız limiti aşılmışsa bunu koz olarak kullanacaktır. Bütün bunları ince eleyip sık dokumak gereklidir.
    Tekrardan geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihl -- 25 Nisan 2014; 3:28:47 >




  • hava yastıkları sadece sensöre göre açılmaz, hız verisi, ivme verisi, darbe şiddeti vs... bir sürü etken vardır, yeni modellerin çoğunda hiç darbe almasa bile araç takla attığında hava yastıkları açılır
  • "tavan airbagi" hangi araçta var acaba çok merak ettim

    perde hava yastıklarına vw'nin saçma çevirisi tavan hava yastığı
  • Herkese cok teşekkürler arkadaşlar. Bende toyota alj plazaya sordum yan perde airbag lerinin açılması için kapılardan direk darbe alması gerekirmiş. Ama bizim araçta ki darbe hafif olduğu için sensörler etkilenmemiş. Araçta zaten bi sıkışma olduğu için airbag lerin açılmaması daha doğruymuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yapbozmr

    Herkese cok teşekkürler arkadaşlar. Bende toyota alj plazaya sordum yan perde airbag lerinin açılması için kapılardan direk darbe alması gerekirmiş. Ama bizim araçta ki darbe hafif olduğu için sensörler etkilenmemiş. Araçta zaten bi sıkışma olduğu için airbag lerin açılmaması daha doğruymuş.

    Servisin verdiği cevap gerçekten manidar, ne demek açılmaması daha doğru, yani araç o anda açılmamasının daha doğru olacağını mı düşünmüş. Hava yastıkları açılır kişiyle darbenin geldiği yer arasında bir yastık görevi görerek gelen kuvveti emer ve hemen ardından iner. yani açılıpta öylece kalmaz. Servisin verdiği cevaba katılmıyorum. Açılması açılmamasından herhalükarda daha faydalı olacaktır.
  • Allah acil şifa versin.

    Bende birkaç bişey söylemek isterim. Bende arkadan birisine çarptım tahmini hızım 40-50 idi.

    Minübüs tarzı bir araca çarptım. Araca çarpınca tampon karşı aracın tamponun altına girdi ve airbagler açılmadı.

    Kaskom yoktu maalesef maddi durumdan dolayı. Dua ettim açılmadığı için çünkü airbag fiyatları çok ciddi rakamlarda

    ödeyemezdim herhalde sadece tampon ve far ile yırttım. Sensörlere denk gelmedi sizin durumunuz biraz daha farklı eğer

    sensör sistemi değilde darbenin tamamında airbag açılsaydı kimi insanlar (benim gibi) baya bir zorlanırdı herhalde belki

    servis bunu anlatmaya çalışmış olabilir. Bu arada aracım 2006 corolla sol Hb allah kimseye kaza bela vermesin.

    Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bighate34


    Allah acil şifa versin.

    Bende birkaç bişey söylemek isterim. Bende arkadan birisine çarptım tahmini hızım 40-50 idi.

    Minübüs tarzı bir araca çarptım. Araca çarpınca tampon karşı aracın tamponun altına girdi ve airbagler açılmadı.

    Kaskom yoktu maalesef maddi durumdan dolayı. Dua ettim açılmadığı için çünkü airbag fiyatları çok ciddi rakamlarda

    ödeyemezdim herhalde sadece tampon ve far ile yırttım. Sensörlere denk gelmedi sizin durumunuz biraz daha farklı eğer

    sensör sistemi değilde darbenin tamamında airbag açılsaydı kimi insanlar (benim gibi) baya bir zorlanırdı herhalde belki

    servis bunu anlatmaya çalışmış olabilir. Bu arada aracım 2006 corolla sol Hb allah kimseye kaza bela vermesin.

    Tekrar geçmiş olsun.

    Bende son zamanlarda çokça duymaya başladım, çocuk koltuğu için kapatma olanağı olan yolcu havayastağını genellikle kapatıyorlarmış ki kaza anında açılıpta masraf çıkarmasın diye. Bende şunu diyorum Hiçbir havayastığı veya masrafı dahada ilerisi arabanın tamamı bir candan daha önemli değildir. Allah korusun ciddi bir kazada bir cana zarar gelmesi durumunda birkaç araba feda olsaydıda bu sorumluluğa girmeseydim derlerdi heralde.




  • bu hava yastıkları olayı 2014 yılına geldik hala muamma. tam olarak nasıl açıldığını bence kimse bilmiyor.

    sadece sensöre göre mi çalışıyor? ivme ölçüyor mu? emniyet kemerinin rolü var mı?
  • Büyük geçmiş olsun... forma yeni katıldığım için cevabım geç olacak şimdiden özür..neticede insan hayatı her şeyden öncedir. kayıp olmamasına şükür... airbaglar konusunda bir çok hasarlı araç inceledim en önemlisi ilk darbedir. muhtemelen bu araç ilk darbenin sensörleri tetikleme yapmamasıyla hız kaybetmiş ve doğal olarak araç olası yangına karşı elektrik merkezini kilitlemiş. bu durumda taklalar aracın elektrik kilitlemesinden sonra meydana geldiği için airbaglar açılmamıştır.. Toyotaların bu özelliğini ancak birkaç markada bulabilirsiniz. kazanın şiddeti ne olursa olsun insanlar ister istemez şoka girer ve çoğu insan yaralanmamasına rağmen malesef kaza sonrası meydene gelen yangınlarda hayatını kaybetmektedir.... benzinli bir araçta elektriğin kesilmesi airbeglerden daha önemlidir. Airbag darbeyi emer ama aracın yamulmasını ya da kişinin araçtan fırlamasını engelleyemez. doğru takılan emniyet kemerleri de darbeden korur. teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf_corolla

    Büyük geçmiş olsun... forma yeni katıldığım için cevabım geç olacak şimdiden özür..neticede insan hayatı her şeyden öncedir. kayıp olmamasına şükür... airbaglar konusunda bir çok hasarlı araç inceledim en önemlisi ilk darbedir. muhtemelen bu araç ilk darbenin sensörleri tetikleme yapmamasıyla hız kaybetmiş ve doğal olarak araç olası yangına karşı elektrik merkezini kilitlemiş. bu durumda taklalar aracın elektrik kilitlemesinden sonra meydana geldiği için airbaglar açılmamıştır.. Toyotaların bu özelliğini ancak birkaç markada bulabilirsiniz. kazanın şiddeti ne olursa olsun insanlar ister istemez şoka girer ve çoğu insan yaralanmamasına rağmen malesef kaza sonrası meydene gelen yangınlarda hayatını kaybetmektedir.... benzinli bir araçta elektriğin kesilmesi airbeglerden daha önemlidir. Airbag darbeyi emer ama aracın yamulmasını ya da kişinin araçtan fırlamasını engelleyemez. doğru takılan emniyet kemerleri de darbeden korur. teşekkürler

    ya iyi ama bu mantıksız değil mi? o zaman airbagler niye var? elektrik kesilirse ne anlamı kalıyor airbagin? bu kazada sürücü ağır yaralanmış. eğer airbag açılsaydı yaralanmayacaktı ya da hafif yaralanacaktı...

    edit: tarihi yeni farkettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 8 Haziran 2015; 18:11:09 >




  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.