Şimdi Ara

Corolla mı Jetta mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanlis duymussunuz herhangi bir sikintisi yok aracin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsnymn H kullanıcısına yanıt
    Birkaç ay önce bir arkadaşım 70000 km 2014 model Passat aldı. Aldıktan 2 hafta sonra turbo ile ilgili arıza yaşadı. Bazı kablo soketlerinin değişmesi gerektiğini söylediler. Araç yetkili servis bakımlı olduğu için sadece işçilik ücreti (250 lira) verip aracını yaptırdı. Şu an sorunsuz kullanıyor.
    Günümüz araçlarında çok fazla elektronik sistem kullanıldığı için ne zaman arıza vereceği belli olmuyor. Özellikle Avrupa araçları bu konuda daha hassas oluyorlar.
  • Jettaya Meksika konservesi diyenler BMV Meksikadaki fabrikasında üretime başladıgında ne olacak merak ediyorum.Abi bu Meksika malı konserve BMV.Kedi ulaşamadıgı cigere mındar der hesabı.Patlak DSG,hileli motor bitmiş şimdi meksika malı konserve çıkmış.Dünya küresel bir pazar üretim yerleri maliyet esaslıdır.

    Tüp düşünüyorsanız Corolla alın.Tüp düşünmüyorsanız jetta.VW 1.6 105 hp motoruna sallayanlar toyotaya gelince abi sorunsuz araba diyor. 1.4 90 hp nedir.Birde 1.33 motor var ki kutu kola hacminden dolayı bir üst vergi dilimine giriyor.Sadece ucuz ve lpg uyumlu diye alıyorlar.

    Tüp düşünüyorsanız atmosferik araçlar tercih edilir.Tüp düşünmüyorsanız atmosferik aracı boşverin.Honda bile 1.5 turbo benzinli motor yaptı civic fanları her gün konuya yazıyor.Kaç yıl sonra gelen yenilik.Atmosferik motorun arkasında duran bir mazda var.SKYACTIV teknolojisi ile kendi yollarına bakıyorlar.Onlarında satış rakamı ortada.

    Özetle tüp düşünüyorsan corolla.Hem fiyatıda ucuz hem sıfır alacaksın.Ama 1.33 aldanma bir üst vergi dilimi.Jetta olursa 1.2 tsi bir alt vergidilimi 2. ele gireceksin.

    Jettanın malzeme kalitesi bir golf kadar iyi degil.Corollanın makyajsız kasasındaki casio saatine dikkat et.Corolla aman aman kaliteli degil.Konserve dedigin aracın İİHS testine bak bakalım corolla nerde jetta nerde.Düşün birde jetta MQB platformunu kullanmıyorJetta meksika konservesi oluyorsa bu teste göre corolla ne oluyor merak ettim japon tankımı






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 30 Haziran 2016; 10:37:46 >




  • Volkswagenin bence en iyi iki aracı var birisi Golf diğeri passat.. Jettanın değişime uğraması gerekiyor kasası ağır. Corolla dünyada en çok satan araç içi sade düz ama sorunsuz bir araç. Daha önce jetta 1.2 tsi trendline kullandım. Şimdi ise Corolla 1.33 kullanıyorum. İkiside güzel araç hangisi hoşunuza gidiyorsa onu seçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Corolla advance dediginize gore 1.6 bakiyorsunuz.jetta denilen meksika konservesini zaten geçin.sizin ilaciniz ikinci el full donanim octavia veya astra sedan.corolla da jetta da parasinin arabasi degil.

    Parasının aracı değil demeniz kendi fikriniz fakat top safety pick + puanı olan bir araca konserve demek saçmalık olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnymn

    quote:

    Orijinalden alıntı: vedat.ersin

    Corollanın yeni kasasını hiç kullanmadım karşılaştırma yapamam ama makyajlı 1.4 tsi jetta sahibiyim, sorunuz varsa cevaplayabilirim.

    yakıt konusunda biraz bilgi verebilirmisiniz

    Genel ortalamam 6,4 lt hocam, uzun yol ortalamam ise 5,2 lt civarı, 4 yetişkin 2 bebek dolu bagaj ile 4,9 gördüğüm de oldu 300 km lik yolda ama genel olarak 5,2-5,3 civarı.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Honda'nın İ-dtec dizel'i alman dizelleri ile rahatlıkla rekabet edebilir.
  • Konserve dememin sebebi aracin kalitesizligi.ic mekani octaviayla kiyaslanirsa rezalet sifatini hak ediyor.Neyse kasa degisecek,umarim yeni kasada bu durumu düzeltirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla'da sağlam arabadır üzmez sizi . Ama ben jetta derdim.
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    1.6sı ederde 2.2 olanı burada neredeyse hiç yok, yaygın bir motor değil o yüzden ne desek boş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jetta nın yeni kasası ne zaman gelir acaba yeni kasayı beklemek lazım gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsnymn H kullanıcısına yanıt
    2017 yılı içerisinde çıkacak diye bir yerlerde okumuştum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Konserve dememin sebebi aracin kalitesizligi.ic mekani octaviayla kiyaslanirsa rezalet sifatini hak ediyor.Neyse kasa degisecek,umarim yeni kasada bu durumu düzeltirler

    Konserve, teneke gibi tanımlar genelde güvenlik için kullanılır, o yüzden cevap verme gereği duydum. Bütçem doğrultusunda; güvenlik, genişlik (ikiz bebeklerim var), turbo motor, bir nebze olsun konfor doğrultusunda ve diğer unsurları göz önünde bulundurunca tercihimi jettadan yana kullanmıştım.
  • Açıkçası octaviayı kullandığım zaman aldığım kalite ve sürüş zevkinin 10da birini jettayı sürdüğümde alamadım.Aynı grup ve çok büyük oranda aynı altyapıya sahip araçlar arasında bu kadar kalite farkı olması çok garip bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 1 Temmuz 2016; 10:06:07 >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Hocam konuya yorum yapmamıştım ama beni de haberdar etmişsiniz :) madem öyle yazayım

    2010 model 1.6 elegant corollayı satıp bir 2013 yeni kasa Corolla aldık. Bu arada eski kasa yeniyi cebinden çıkarır. Bizdeki 2013 1.6 Cvt advance onu da 35 bin km kullanıp daha geçen hafta sattık. Açıkçası Corolla milletin övdüğü kadar iyi bir araç değil. Garanti kapsamında göğüs değişti, 2 defa balatalar garantiden değişti, trim sesleri çok fazlaydı.

    Şu an idareten al-sat için aldığım 1.4 tsi jetta Comfortline var dsg o da 40 binde ve kesinlikle detaylar, kalite, işçilik daha iyi. Dsg riski olmasa uzun süre binilir. 1.4 turbo corolladan çok daha iyi gidiyor ve aynı yakıyor. İç hacim bir tık daha geniş corolladan.

    Şimdi gelelim Octavia meselesi Octavia sınıfının en geniş aracı, güzel, alınası bir model. Yer yer jettaya da tercih edilir ancak arka süspansiyonun torsiyon olması, kötü yalıtım bile jettanın gerisine atıyor ancak baz donanımda 4 bin TL daha ucuz bu verilir mi verilmez mi tartışılır. Bu arada Octavia mqb platformuna sahipken jetta halen golf 5 platformunda eski platformda yani bence eski platform daha oturaklı ve iyi yol tutuyor

    Kısaca Vw modeli karşımda manuel seçenek ile sunuluyorsa açıkçası rakiplerine bakmam bile. Çünkü manuel Vw F/p dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 1 Temmuz 2016; 10:05:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dostum kusura bakma vedat arkadaşımla senin nick benzer,ondan etiketlerken seni etiketlemişim.Değerlendirmelerin için teşekkür ederim hayirli kandiller dilerim
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok abi her zaman haberdar et tartışalım doğru dürüst bilgili üye kalmadı senin gibi :)

    Senin de Kadir gecen mübarek olsun, teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu vesile ile kandil ve cuma tebriğini de yapmış olduk, araçlar amaçlarımızın önüne geçmesin hayırlı kandiller.
  • Allah razi olsun,cumamız da kandilimiz de hayırlı olsun inşallah,sizlerle de tartışmak büyük zevk benim için,sevgiler.
  • Yeni jetta çok geç çıkmazsa beklemeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.