Şimdi Ara

COROLLA mı OCTAVIA mı?? 2008-2011 otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2008-2011 arasında, otomatik vites, benzinli, en fazla 60.000 km COROLLA yada OCTAVIA düşünüyorum.. sizce hangisini tercih etmeliyim.. şu an için lpg düşünmüyorum ancak, ileride düşünürsem LPG uyumlu olurlar mı.. otomatikleri nasıldır, 3-4 yıl kullanmayı düşünüyorum, hangisinden daha az zarar ederim.. şimdidien yardımınız için teşekkür ederim.



  • Öncelikle ilerde bende bu tarz bir araç düşünüyorum.

    Corollanın motoru LPG'ye uyumlu. Octavianında 1.6 MPI 102 hp (hitler) motorları da LPG'ye uyumlu. Octaviada FSI motorların LPG kiti 3500 TL gibi rakamları bulabiliyor ve uyum sorunları var.

    Yaptığım araştırmalara göre tavsiyem Corolladır. Yalnız MMT şanzumanlı olanlar değilde, 2009 modellerle gelen tam otomatik şanzumanlı olanları. MMT şanzumanda sarsıntıdan, kararsızlıktan baya şikayet var. Araç olarak ben octaviayı daha çok beğeniyorum, ama 1.6 motorun hantallığı (102 hp, corolla 124 hp), şanzumanda yaşanabilecek olası sorunlar (internette bunla ilgili baya sıkıntılar yazıyor), ikinci el değeri gibi sebeplerden ötürü corollada karar kıldım. Birde Corolla 2010 yılında makyaj gördü. 2010 ve üstü makyajlı kasa alırsanız daha güzel olur.

    Bu araçları araştırırken Ford Focuslara da baktım. 1.6 motor, 4 ileri tam otomatik şanzumanla baya hantal kalıyor. Arkadaşımda 2008 model focus benzinli otomatik var, baya hantal geldi. Ama araç kullanım olarak güzel. 5-6 ay önce Toyota bayisinde Corolla benzinli otomatik vardı, test ettim. Focusa göre çok atak geldi. İmzamdaki aracın performansını bana verdi. Toyotada 4 ileri otomatik olmasına rağmen hızlanma değerleri daha güzel. 0-100 11.9 saniye. Bu değerler focusta 14'leri buluyor. Yakıt tüketimi olarakta corolla 1,5-2 lt az yakıyor görünüyor. Ben performans ve tüketim olarak corolla diyorum. LPG ile iyi bir ekonomi sağlanır.

    Son olarak şunu söyleyim. Octavia corolladan daha fazla iç hacme, daha büyük bir bagaja sahip. Bu da bir tercih sebebi olabilir. Birde civicleri düşündüm, ama altı yere çok yakın, sürüş pozisyonu çok alçak (ben daha yüksek olmasını tercih ediyorum). Bu sebeple eledim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: davacu
    hangisinden daha az zarar ederim.

    octavia intihar etmiştir,corollanız hayırlı olsun.
    Az zarar ederim markaları:
    vw opel ford honda toyota.
    Sevgiler.
  • mukeya M kullanıcısına yanıt
    çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.. özellikle 2009 ve sonraki otomatik viteslerin daha iyi olduğunu öğrenmem güzel oldu.. tercihimi yaparken söylediklerinizi dikkate alacağım.. saygılar sunarım..
  • 2007 yılında çıkan şimdiki kasalarda benzinli ve dizel araçlarda MMT adı verilen yarı otomatik bir şanzuman kulanıldı. Bu şanzuman tüketim olarak iyi olsada, sarsıntılı geçişler, geri kaydırma gibi sıkıntılarla çok eleştirildi. Tabi memnun olanlarda, alışıldığında iyi olduğunu söyleyenlerde var. 2009 yılında corollanın dizelinde aynı şanzuman kullanımaya devam etsede, benzinlilerde 4 ileri tam otomatik bir şanzumana geçiş yapıldı. Yalnız şunuda bilin 2009 modellerde eski şanzumanda (MMT) var. Tam otomatik şanzuman konfor ve daha az sorun demek. Tüketim değerleride daha önce belirttiğim gibi rakiplerine göre daha iyi.
  • mukeya M kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, 2009 veya üzeri benzinli otomatik almaya karar kıldım, yakıtında sıkıntı yaşarsam lpg taktırabilirim.
  • davacu D kullanıcısına yanıt
    Corolla ve Civic'in şu anda üretilen diğer marka-modellerden en çok öne çıkaran yanı, LPG uyumunun tam olması bence. Eğer alırsanız bir gün bile beklemeden LPG montajını yaptırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.